Eda Özülkü Kimdir?

Eda Özülkü kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Eda Özülkü Kimdir?

EDA ÖZÜLKÜ KİMDİR?

Eda Özülkü, 2 Ağustos 1964 tarihinde Gölcük'de dünyaya gelmiştir. Aslen Mersinlidir.

KARİYERİ:

Asker baba ve öğretmen annenin 2. çocuğu olan Özülkü, ilk ve orta okul yıllarını İzmit'te geçirmiştir. Liseyi İstanbul'da tamamlamış ve Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun olmuştur. Aynı üniversitede şan eğitimi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Daha sonra Işık Lisesi'nde ve mezun olduğu üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Öğretmenliğinin yanında müzik çalışmalarına eşi Metin Özülkü ile birlikte devam etmiştir. Eşinin bestelediği pek çok şarkının sözlerini yazmıştır. Bunların arasından öne çıkan; Sözler yetmez, Seninle Olmak Var Ya, Eğlen Güzelim, Oyalama Beni, Kuşlar, Alladı Pulladı, Doğum Günü, Parolayı Söyle, Yürü Ya Kulum, Yaralım şarkıları olmuştur. Eşiyle birlikte yaptığı şarkıların demolarında solist olarak yer alan Eda Özülkü, müzik yapımcılarından gelen albüm tekliflerini uzun bir süre kabul etmemiştir. 

1993 yılında albüm çalışmalarına başlamasıyla birlikte öğretim görevinden ayrılmıştır. Bu çalışma sonucu Parolayı Söyle adlı ilk albümü ortaya çıkmıştır. Bu çok beğenilen albümün ardından sırasıyla Dalgacı (1994), Uçurdum Da Uçurdum (1995), Al Beni (1997) ve İnce Sızım (2003) adlı dört solo albüm ve eşiyle birlikte Böyle Aşk Olmaz (1999) adlı bir albüm daha yayınlamıştır.  2004 yılında Masalcılar grubuyla beraber çocuklara masallar anlatan Masalcılar - 1 adlı projede yer almıştır.  

ALBÜMLERİ:

Parolayı Söyle, Dalgacı, Uçurdum Da Uçurdum, Al Beni, Böyle Aşk Olmaz, İnce Sızım, Issız Ada 

ÖZEL HAYATI:

Eda Özülkü, 1988 yılında Metin Özülkü ile hayatını birleştirmiştir. Çiftin Baran ve Volkan adında ikiz oğlu vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi