Ece Sükan Kimdir?

Ece Sükan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Ece Sükan Kimdir?

ECE SÜKAN KİMDİR?

Ece Sükan, 1977 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Arslan Sükan adında 4 yaş büyük bir abisi vardır.

Annesi Serpin Sükan eski bir tiyatrocu, babası ise inşaat mühendisi ve işadamıdır.

KARİYERİ:

İlkokul, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji'nde okuyan Sükan, pyano dersi almıştır. Ankara Devlet Opera Balesi'nde 3 yıl bale eğitimi almış ve burada 2 yıl da oyunlarda görev almıştır. 1998 yılında ODTÜ Psikoloji Bölümü'nden mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında bir radyo da djlik yapmıştır. Mezun olduktan sonra İstanbul'a giden Sükan hem modelliğe hem de Marie Claire'de çalışmaya başlamıştır.

1998 yılında "Best Model of Turkey" manken yarışmasına katıılarak üçüncü olmuştur. 1998 yılından itibaren profesyonel mankenliğe başlamıştır. O sıralarda In Styling eğitimi almak üzere New York'a abisinin yanına gitmiştir.  NewYork'da Fashion Institute of Technology okulunda eğitim almıştır.

Çocukluk yıllarında TRT'de uzun süre Kayahan'la Cumartesiden Cumartesiye adlı programda sunuculuk yapmıştır. Uzun Çoraplı Pippi, Susam Sokağı gibi çizgi filmlere seslendirme yapmıştır. 2000 yılında Marie Claire dergisinde moda editörlüğü yapmaya başlayan Ece Sükan, birçok dergi ve firmalara moda editörlüğü yapmaya devam etmektedir. 2009 yılından 2012 yılının sonuna kadar Vogue Türkiye dergisinin moda danışmanlığını yapmıştır.  Milano'da Trussardi'nin de moda danışmanlığını yapmaktadır.

Nişantaşı'nda sahibi olduğu 'Ece Sükan Vintage' adlı bir butiğini kapatmıştır.  2004 yılında dizi oyunculuğuna da başlamıştır. 2010 yılında Ece Sükan, Magnum gold dondurma reklamında Porto Riko'lu sinema oyuncusu Benicio Del Toro'yla oynamıştır.  Ece Sükan, ayrıca aynı yıl Carlsberg firmasının düzenlediği 'Hayallerimin Turu' adlı yarışmaya yakın arkadaşları ile teknede çektiği bir video ile katılmıştır. 2013 yılında Hürriyet gazetesinde her pazar kadrajına takılan ayrıntıları "Ece'nin Kadrajı" adlı köşesinde yazmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Ece Sükan, 8 Şubat 2014 tarihinde moda tasarımcısı Ümit Benan ile ABD'deki Kalifornia Palm Springs'te bir kır düğünüyle dünyaevine girmiştir. Çift, 2017 yılında boşanmıştır.

ROL ALDIĞI FİLMLER VE DİZİLER:

2010 - Kızım Nerede (TV Dizisi), 2009 - Avrupa Yakası (TV Dizisi), 2008 - Aşk Yakar (Belda) (TV Dizisi), 2004 - Çalınan Ceset (Tuğçe) (TV Filmi), 2004 - Haziran Gecesi (Dennis) (TV Dizisi), 2004 - 24 Saat (Tuğçe) (TV Dizisi), 2019 - Gülperi ( Şeyma) ( TV Dizisi)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi