Ebru Akel Kimdir?

Ebru Akel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Ebru Akel Kimdir?

EBRU AKEL KİMDİR?

Ebru Akel, 1 Mart 1976 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Deniz Akel ve Şeniz' Akel adında ablaları vardır. 

Yedi yaşında bale eğitimi almaya başlayan Akel,  İzmir Gazi İlkokulu'ndan mezun olmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale bölümünde ortaokul, lise ve üniversite eğitimi almıştır.

KARİYERİ:

İlk olarak ablası Deniz Akel'in yönetmenliğini üstlendiği bir video klipte dansçı olarak oynamıştır. Bir süre sonra belinde çıkan sorunlar yüzünden baleyi bırakmak zorunda kalmıştır. 1996 yılında ilk oyunculuğunu Hiç Bana Sordun mu adlı televizyon dizisinde sergilemiştir. Ardından 1997'de Motor Life adlı televizyon programını sunmuştur. 1998'de ise Eltiler dizisinde yer almıştır.

1998'de BRT'de yayınlanan Sihirli Ayna isimli moda programını sunmaya başlamış ve 2000'e kadar devam etmiştir. Ayrıca 1998-2000 arasında dönemin ses getiren Star TV dizisi Kara Melek'te oynamıştır. 2000'de Benim İçin Ağlama, 2001'de ise Kumsaldaki İzler isimli iki dizide rol almıştır.

2001'de tekrar sunuculuğa dönen Akel, Hepsi Gerçek isimli reality şovun dışında Best Model of the World gibi birçok güzellik yarışmalarını sunmuştur.

2003'te ise Türk televizyonculuğunda yeni bir dönem olan evlilik programlarında sunuculuk yapmıştır. Show TV'de yayınlanan Ben Evleniyorum, Biz Evleniyoruz, Sevda Masalı, İkinci Bahar ve Gelinim Olur musun? adlı televizyon programlarının sunuculuğunu üstlenmiştir.

2005'te Size Anne Diyebilir miyim? adlı programla 8,5 saat boyunca canlı yayında sunuculuk yapması kariyerinde bir rekor kırmıştır. Bunun dışında Gönüllerde İkinci Bahar adlı bir başka evlilik programını sunmuştur.

2005'te Loreal ile anlaşma yapan Akel, 2 yıl boyunca saç modelliği yaparak uluslararası anlaşma imzalayan ilk Türk model olmuştur. Bunun dışında birçok reklam filminde yer almıştır.

2005'te Hayaller Gerçek Oluyor isimli Kanal D yarışmasını sunmuştur. Ayrıca başrollerini Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik ve Özgü Namal'ın paylaştığı Organize İşler isimli sinema filminde "Nilüfer" karakterine hayat vermiştir. 2005 yılında Cem Davran ile başrolünü paylaştığı İlk Göz Ağrısı dizisinde rol almıştır. 2006'da ise başrollerini Kadir İnanır, Melisa Sözen ve Kaan Urgancıoğlu'nun paylaştığı, ATV ekranlarında yayınlanan Azap Yolu isimli dizide önemli bir rol oynamıştır.

Oyunculuğun yanında sunuculuğu da sürdüren Akel, 2006 ve 2007'de iki sezon boyunca ATV'de yayınlanan Oryantal Star adlı yarışmayı sunmuştur.

2008'de Abdullah Oğuz'un yapımcısı ve yönetmeni olduğu Sıcak isimli sinema filminin başrollerini Cem Özer, Gürgen Öz ve Hazım Körmükçü'yle paylaşmıştır.

2010-2011 yılında Star Tv de yayınlanan Küçük Sırlar dizisinde 'Biricik' rolünü canlardırmıştır.

ATV'de yayınlanan, başrollerini Duygu Yetiş, Kenan Ece ve Larissa Gacamer'in paylaştığı Krem isimli dizide yer almıştır.

2015'te ise Show TV'de yayınlanan Bu Tarz Benim adlı yarışmanın 2. sezon sunuculuğunu yaparken yarışmanın bitmesi üzerine yarışmadaki sunuculuğu bırakmıştır.

Akel şimdilerde ise Show Tv ekranlarında yayınlanan "Kendine İyi Bak" programını sunmaktadır.

ÖZEL HAYATI:

2012 yılında Özer Sancak ile hayatını birleştirmiştir. Çiftin 2013 yılında Eren Sancak adında oğulları dünyaya gelmiştir.

Güzel sunucu geçmişte, Kenan Doğulu, Abdullah Oğuz, gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi