Dolunay Soysert Kimdir?

Dolunay Soysert kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Dolunay Soysert hakkındaki detaylar...

Dolunay Soysert Kimdir?

Sinema ve televizyon oyuncusu Dounay Soysert kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir? İşte bütün detaylar bu sayfada...

DOLUNAY SOYSERT KİMDİR?

Soysert, 25 Mart 1973 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir.

Ortaokul ve lise eğitimini Özel Moda Koleji'nde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunudur.

Dolunay Soysert Kimdir?

DOLUNAY SOYSERT'İN KARİYERİ:

Güzel oyuncu, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmıştır. Kamerayla ilk tanışması Cumhuriyet filminde Latife Hanım karakterine hayat vermesiyle olmuştur. Ardından Nebraska Üniversitesi, Drama ve Tiyatro Bölümü'nü de bitirmiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nden döndükten sonra Sultan Makamı ve Omuz Omuza dizilerinde rol almıştır. Tiyatro sahnesinde Buluşma adlı oyunda Marilyn Monroe'yu ve Ayşe müzikalinde Ayşe karakterini canlandırmıştır. İstanbul Halk Tiyatrosu'nun ilk oyunu olan ve on bir oyundan oluşan Can Tarlası adlı oyunda yer almıştır.

26. Uluslararası İstanbul Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Sinan Tuzcu ile 19. Ankara Uluslararası Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Emre Karayel ile yapmıştır. Dünyanın en büyük buz gösterisi topluluğu olduğu düşünülen Holiday On Ice'ın sunumu, ünlü çocuk romanı Peter Pan hikâyesinin Türkçe dublajında yer almıştır. 14. Kral TV Video Müzik Ödülleri töreninin sunuculuğunu yapan Soysert, Sinan Tuzcu ile beyaz eşya reklamında, İlker Aksum ile kredi kartı reklamında, bir GSM şirketi reklamında da Aysel rolünü oynamıştır.

Dolunay Soysert Kimdir?

Soysert, Almanya'da oyuncu eğitmenliği de yapmıştır.

AKUT'un 20.yılı için hazırlanan 'Sesimi Duyan Var' sloganıyla gösterilen videoda gönüllü olarak yer alıp, eski eşiyle araba kazası geçirmiş bir kazazedeyi canlandırmıştır.

ÖZEL HAYATI:

9 Temmuz 2006 tarihinde kendisi gibi oyuncu Sinan Tuzcu ile dünyaevine girmiştir. Çift, 2016 yılında boşanmıştır.

Güzel oyuncu geçmişte; Osman Yalın, Ali Yörenç, Alp Navruz gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

Soysert'in şimdi ise Burak Bildiren ile ilişkisi vardır.

Dolunay Soysert Kimdir?

ROL ALDIĞI FİLMLER VE DİZİLER:

Kaygısızlar, Sekizinci Saat, Çılgın Bediş, Baskül Ailesi, Cumhuriyet, Salkım Hanımın Taneleri, Zor Adam, Bir İstanbul Masalı,Kalbin Zamanı, Omuz Omuza, Yürek Çığlığı, Tövbe, İlk Aşk, Mavi Gözlü Dev, Orada, Benim Annem Bir Melek, Veda, Adanalı, Başrolde Aşk, Kayıp, Sultan Makamı, Urfalıyam Ezelden, Son Çıkış, Muhteşem Yüzyıl, Seddülbahir 32 Saat, Çifte Saadet, Bana Sevmeyi Anlat, Elimi Bırakma 

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Personel, Çehov Makinası, CAM, Sürmanşet, Can Tarlası, Ayşe Opereti, Buluşma, Silvanlı Kadınlar, Kibarlık Budalası, İbiş'in Rüyası, Elma Dersem Çık, İki Kova Su 

MÜZİKALLERİ:

Ayşe Opereti

Dolunay Soysert Kimdir?

TELEVİZYON PROGRAMLARI:

Tam Kıvamında (yemek programı), 7'den 77'ye (Barış Manço'nun sunduğu programda hostes olarak), Avrupa Yakası

ÖDÜLLERİ:

2004   Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği    Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü    Kazandı
2005    9. Afife Tiyatro Ödülleri    Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü    Kazandı
2007    9. Eyüpoğlu Tiyatro Buluşması    Yılın En İyi Tiyatro Sanatçısı Ödülü    Kazandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler