Doğu Demirkol Kimdir?

Tutunamayanlar dizisi oyuncularından olan Doğu Demirkol kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Doğu Demirkol Kimdir?

DOĞU DEMİRKOL KİMDİR?

Aydın Doğu Demirkol, 6 Eylül 1985 tarihinde Ankara'da Çerkes kökenli cerrah bir babanın ve Mersinli ev hanımı bir annenin oğlu olarak dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Doğu Demirkol, lisans eğitimini bilgisayar mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. İlk olarak Youtube üzerinden paylaştığı videolarla dikkat çekmiştir. Acun Ilıcalı’nın sunuculuğunu üstlendiği Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmasına rağmen finale gitmeyi başaramamıştır.

BKM Sahne’sinde yer alarak Açık Mikrofon isimli programda gösterisini sergilemiştir. Seyirciler tarafından beğenilen performans, Youtube üzerinde de yoğun ilgi görmüştür. Ardından Ali Atay imzalı Ölümlü Dünya’daki performansıyla kendinden söz ettirmeyi başarmıştır. Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak ve Sarp Apak gibi tanınmış oyuncuların başrollerini paylaştığı filmde Zafer karakterine hayat vermiştir.

Doğu Demirkol, yönetmenliği Nuri Bilge Ceylan tarafından üstlenilen bir sanat filmi olan Ahlat Ağacı’ndaki Sinan karakterini canlandırmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Oyuncu, kendisi gibi oyuncu olan Farah Zeynep Abdullah ile aşk yaşamıştır.

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Ahlat Ağacı, Ölümlü Dünya, Bayi Toplantısı    

Demirkol, şimdilerde ise TRT 1 'in yeni dizi Tutunamayanlar'da rol almaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi