Dilber Ay kimdir?

Hayatı film olacak olan Dilber Ay yeniden gündeme geldi. Peki Dilber Ay kimdir, kaç yaşında neden öldü? İşte detaylar

Dilber Ay kimdir?

Kasım ayında çekimlere başlanacka olan Dilber Ay'ın hayatını anlatacak film şimdiden merak konusu oldu ve ünlü sanatçı yeniden gündeme geldi. Peki Dilber Ay kimdir, kaç yaşında neden öldü? İşte hakkındaki detaylar

DİLBER AY KİMDİR? 

Asıl adı Dilber Karakaş olan Dilber Ay 1 Ocak 1956'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dünyaya geldi. Dilber Ay Kureyşan aşiretine mensuptur.

Dilber Ay kimdir?

Doğduğu ilde 3. sınıfa kadar okuyanünlü sanatçı ardından ailesiyle sırasıyla Ankara, Bolu ve Düzce'ye göç etti.

Düzce'de okul hayatını sürdüremeyen Dilber Ay 13 yaşında yaşlı bir adamla evlendirildi. Evliliğinin öncesinde Düzce'de radyocular güzel ses keşfine çıkarken  Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen yarışmanın birincisi oldu. İki çocuğu olduktan bir süre sonra evlendiği yaşlı adamdan ayrıldı. Radyo ile ünlendikten sonra 24 albüm çıkardı.

Almanya'da iki kez hapse giren Dilber Ay Flash TV'nin Kadere Mahkumlar adlı programın sunuculuğunu yaptı.

İlk olarak radyoda tanınan Dilber Ay, Hacı Ağa şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu. ‘Beynelmilel’ filminde oynadı ve ilk rolünde Altın Koza Ödülü’ne layık görüldü. Murat Şeker'in yönettiği 'Hayat Sana Güzel' isimli filmde rol aldı. 1998’de şimdiki eşi İbrahim Karakaş ile evlendi. Bir röportajında evliliğiyle ilgili konuşan Dilber Ay, “İlk günkü sevgi ve heyecan ikimizde de hâlâ var. Zaten olmasa bugünlere gelemezdik.” açıklamasında bulunmuştu.

Dilber Ay kimdir?

Dilber Ay, geçirdiği kalp krizi sonucu 29 Nisan 2019 tarihinde, 63 yaşında hayatını kaybetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi