Derya Baykal Kimdir?

Derya Baykal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkında tüm detaylar...

Derya Baykal Kimdir?

DERYA BAYKAL KİMDİR?

Derya Baykal, 1 Şubat 1957 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Tiyatro sanatçısı Oya İnci'nin kardeşidir.

Derya Baykal Kimdir?

KARİYERİ:

Konservatuvarda öğrenciyken TRT Ankara Radyosu'nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yapan Derya Baykal, 1975 yılında Ankara Radyo Televizyon'ndaki eğitimini tamamlamış ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'na girmiştir.  Derya Baykal, Devlet Tiyatrosu'nda yaklaşık 10 yıl görev yapmıştır. Derya Baykal, Rita adlı oyundaki rolüyle "Sanat Kurumu Yılın Kadın Oyuncusu" seçilmiştir. Televizyonda, Adile Naşit'ten sonra "Masalcı Abla" olarak çalışmıştır. TV sunuculuğu ve seslendirme çalışmaları yapan Baykal birçok televizyon dizilerinde yer almıştır. Bu çalışmalarından dolayı, yılın seslendirme sanatçısı, yılın sunucusu, yılın en iyi dublaj sanatçısı olarak değişik ödüller almıştır. Bir süre sonra devlet tiyatrosundan ayrılarak özel tiyatrolarda çalışmıştır.

1986 yılında Muzır Müzikal oyunu ile Ortaoyuncular'a katılmıştır. Uzun yıllar Ortaoyuncular'la çalışmıştır. 1994 yılında Ferhan Şensoy'un yazdığı tek kişilik Şu Gogol Delisi adlı oyundaki rolü ile "Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü almıştır. 1995'te Fransız televizyonunda Ester ve Sarah adlı bir filmde rol almıştır. 1997 yılında Ortaoyuncular'da Haldun Taner Kabare adlı oyunu sahneye koymuştur. Eşi Ferhan Şensoy ile ayrılmaya karar verince Ortaoyuncular'dan da ayrılmıştır. Daha sonra televizyonculuğa yönelen Baykal, el işleri hakkında yaptığı televizyon programı ile kariyerine devam etmiştir.

Derya Baykal Kimdir?

OYNADIĞI OYUNLAR:

Sahibinden Satılık 1. El Ortaoyunu: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 2001
Fişne Pahçesu: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 2000
Şu an Mutfaktayım: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1999
Üç Kurşunluk Opera: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1995
Şu Gogol Delisi: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1994
Köhne Bizans Operası: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1993
Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu: Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 1991
Hababam Sınıfı Müzikali: Rıfat Ilgaz
Rita (oyun): Willy Russell - Adana Devlet Tiyatrosu - 1981
Elif Ana: Turan Oflazoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1979
Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi: Oktay Arayıcı - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1978
İki Kova Su: A.E.Gredianus' - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1977
Türkmen Düğünü: Ali Yürük - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976
Çıkmaz (oyun): Ahmet Muhip Dranas - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976
Yasak Defter: Alba De Cespedes - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975
Düşüş (oyun): Nahit Sırrı Örik/Kemal Bekir - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975

Derya Baykal Kimdir?

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER:

Menajerimi Ara, Çakallarla Dans 3: , Sil Baştan, Kadın İsterse, Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de, Yeter Anne, Hepsi Bir Düştü, Dostlar Pasajı, Boşgezen ve Kalfası, Varsayalım İsmail, Bir İlkbahar Sabahı 

TELEVİZYON PROGRAMLARI:

Masalcı Abla, Deryalı Günler, Derya Gibi..., Derya'nın Dünyası, İşin Sırrı Derya'da (Fox TV), Derya Baykal'la Gülümse (teve2)

ÖZEL HAYATI:

Derya Baykal ilk evliliğini 1976 yılında Levent Baykal ile yapmıştır. Bu evlilikten Mert adında bir oğlu vardır. Çift, 1980 yılında boşanmıştır.  İkinci kez nikah masasına 1981 yılında Spiker Orhan Ertanhan ile oturmuştur. Çift 1986 yılında yollarını ayırmıştır.

1988 yılında usta oyuncu merhum Ferhan Şensoy ile hayatını birleştiren Baykal'ın bu evlilikten Müjgan Ferhan ve Neriman Derya adlı iki kızı dünyaya gelmiştir.

Derya Baykal Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler