Defne Joy Foster Kimdir?

Sihirli Annem dizisinin Eda Peri karakteri rahmetli Defne Joy Foster kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Defne Joy Foster Kimdir?

DEFNE JOY FOSTER KİMDİR?

Defne Joy Nayman Foster, 2 Eylül 1975 tarihinde Hatice Nayman- Steve Foster'ın kızı olarak Adana'da dünyaya gelmiştir.

Foster, anne ve babasının boşanmasıyla NATO'da görevli olan babası memleketi Alabama'ya giderken oyuncu annesiyle Türkiye'de kalmıştır. Ortaokulu İzmir Alsancak Ortaokulu'nda okumuştur. 1992 yılında İzmir Fatih Lisesi'nden mezun olmuş ve daha sonra eğitimine devam etmemiştir.

KARİYERİ:

İlk olarak 1996'da Kral TV VJ'i olarak ekran başına geçen Foster, daha sonra çeşitli kanallarda müzik programı sunuculuğu yapmıştır. Ardından dizi oyunculuğuna adım atmnıştır. Uzunca bir süre Sihirli Annem adlı dizide Eda karakterini canlandırarak hafızalara kazınmıştır. Oyunculuğun dışında bir süre tekrar program sunmuştur. TV 8 kanalında yayınlanan Bir İş İçin Lazım adlı programı Cemil Büyükdöğerli ile birlikte sunmuştur. Bunun dışında bir TRT programı olan Çeyiz Şov'u sunmuştur. Ayrıca Kanal 7'de Zula adlı programın sunuculuğunu üstlenmiştir.  Son olarak Acun Ilıcalı'nın sunup, yapımını üstlendiği Yok Böyle Dans adlı programa yarışmacı olarak katılmıştır.

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Ruhsar, Beyaz Yalanlar, Dadı, Sihirli Annem, Selena, Hayal ve Gerçek 

SUNUCULUĞU:

Çeyiz Show, Çat Kapı, Bir İş İçin Lazım, NTV Yeşil Ekran, Uzman Avı, Zula

KATILDIĞI YARIŞMALAR:

Altıncı His, Yok Böyle Dans 

ÖZEL HAYATI:

Foster, çalıştığı sette görüntü yönetmeni olan İlker Yasin Solmaz ile 2008'de Assos'ta dünyaevine girmiştir. Çiftin bu evliliğinden 13 Haziran 2009 doğumlu  Can Kılıç adında bir oğlu vardır.

VEFATI:

2 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Foster'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi