Dağhan Külegeç Kimdir?

Güldür Güldür'ün yeni transferi Dağhan Külegeç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Dağhan Külegeç Kimdir?

DAĞHAN KÜLEGEÇ KİMDİR?

Dağhan Külegeç, 18 Ekim 1978 tarihinde oyuncu ve yazar Ayşe Erbulak ve kaligraf Rıza Külegeç çiftinin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Ünlü tiyatro sanatçısı Altan Erbulak’ın torunu olan Külegeç'in Öykü Özgürdal adında kardeşi vardır. Anne- babasının boşanmasından sonra Külegeç, annesinin Özden Özgürdal ile olan ikinci evliliğinde nikah şahitliği yapmıştır.

KARİYERİ:

1998 yılında Baba Bana Reyting Al adlı dizide rol alarak ilk kez kamera karşısına oyuncu olarak geçmiştir. Ali Tarhan tarafından yönetilen McDonald's reklamında ilk kez bir reklam filminde oynamıştır. 1994-1998 yıllarında Sıcağı Sıcağına adlı programda montaj ekibi, 2002 yılında A Takımı adlı programda yardımcı yönetmenlik, reji asistanı, 2000 yılında Arka Pencere reklam şirketinde yönetmen asistanlığı, 2002 - 03 yılında ATV’de yayınlanan G.A.G. programında yardımcı yönetmen, 2004 yılında ise S'nek TV'de yayınlanan Over Game adlı bilgisayar oyunu programında sunucu & yapımcı, aynı kanalda Püf Noktası programında oyuncu & yönetmen olarak çalışmıştır. Oyuncu daha sonra 2002 yılında Show TV'de Aslı ile Kerem adlı diziye Barışcan Gökçe rolüyle konuk oyuncu olarak katılmıştır. 2003-2004 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Lise Defteri adlı dizide Serhat adlı karaktere hayat vermiştir. Dağhan Külegeç 29 bölüm süren bu dizide 27 bölüm rol almıştır. Külegeç, bu dizinin sona ermesinden sonra yine aynı kanalda 2005-2006 yılları arasında Jilet Metin karakteriyle Hırsız Polis dizisinde sevenleriyle buluşmuştur.

Külegeç’i asıl popülerliğine kavuşturan yapım ise, 2007 yılında başlayan ve ilk defa başrol oynadığı TV dizisi Kavak Yelleri olmuştur. Dizide Efe Kaygısız karakteri ile hafızalara kazınmıştır.  2009 yılının sonunda diziye konulan bir araba kazası sahnesiyle kadrodan çıkan Külegeç, 2010-2011 yıllarında hayranlarının yoğun isteği üzerine diziye geri dönme kararı almıştır. 

2013 yılında Panama’da yapılan, Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu ve Star TV'de yayınlanan Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmasına 'Ünlüler' takımında başlayıp, oyun kuralları gereğince 'Gönüllüler' takımına geçiş yapmıştır. Külegeç, Panama'da yapılan bu yarışmada tam 12 hafta kalmıştır. 2014 yılının yaz sezonunda FOX'da yayınlanan Kiraz Mevsimi dizisinde Mete Uyar karakterini canlandırmıştır.  2017 yılının Mart ayında Show Tv'de yayınlanan komedi dizisi Yeni Gelin'de Kağan Bozok karakterini canlandırmıştır.

2020 yılının Ekim ayında Show Tv'de yayınlanan ve BKM'nin hazırlamış olduğu Güldür Güldür Show isimli komedi programına transfer olmuştur.

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Baba Bana Reyting Al, Aslı ile Kerem, Lise Defteri, Hırsız Polis, Kavak Yelleri, Fatih, Paşa Gönlüm, Kiraz Mevsimi, Yeni Gelin, Güldür Güldür Show    

TELEVİZYON PROGRAMLARI:

Karaborsa, Güneri Cıvaoğlu ile Şeffaf Oda, Herşey İçin Berna Laçin,  21, Saba Tümer'le Bu Gece, Survivor Final Kıbrıs, Cüneyt Özdemir ile 5N1K,  Kampüs Magazin, Survivor Panorama, Güneri Cıvaoğlu ile Şeffaf Oda, Verissimo, Aslı Şafak'la İşin Aslı   

OYNADIĞI REKLAMLAR:

Ülker- Halk Bisküvi, Ülker- İkram Bisküvi, Turkcell- Shubuo, McDonald's, Coca - Cola, Vodafone 3G

DİĞER ÇALIŞMALARI:

1994 - 1998    Sıcağı Sıcağına    Kurgu ve montaj ekibi    Show TV
2002    A Takımı    Yardımcı yönetmen ve reji asistanlığı    ATV
2002 - 2003    G.A.G.    Yardımcı yönetmen    ATV
2003    Over Game    Yapımcı ve Sunucu    S'nek TV
2005 - 2006    Püf Noktası    Yaratıcı Oyuncu ve Senarist    S'nek TV
2010    Passaparola    Konuk Yarışmacı    Star TV
2013    Survivor Ünlüler - Gönüllüler    Yarışmacı Ünlüler ve Gönüllüler    Star TV

ÖZEL HAYATI:

Oyuncu geçmişte, Nilperi Şahinkaya, Duygu Sönmez, Tuğba Aytaş ile aşk yaşamıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi