Coşkun Sabah Kimdir?

Coşkun Sabah kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Coşkun Sabah Kimdir?

COŞKUN SABAH KİMDİR?

Coşkun Sabah, 16 Ekim 1952 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Roza, babasının adı Tekin'dir. Taşkın ve Bülent adında kardeşleri vardır.

KARİYERİ:

Son yılların önemli ud virtüözlerinden olan Sabah'ın , 1990 yılında piyasaya çıkan Beni Unutma-Aşığım Sana adlı albümü ile 1990 yılı itibariyle Türkiye'de tüm zamanların en çok satan çalışması olmuştur. Altın çağlarını yaşadığı dönemlerde işletmeciliğini de kendisinin yaptığı Sies isimli mekanda çıkmaktaydı. Önce Özel Konser isimli kaseti yüzünden, 3 kaset yaptığı Oscar Plakçılık' la, daha sonra Gel Gelebilirsen isimli kasetini şarkılarının üzerine şiirler ekleyerek tekrar piyasaya süren plak şirketiyle ve en son olarak da 1992'de bitmeden ve izinsiz olarak piyasaya sürülen İsyanlardayım isimli albüm nedeniyle 3 albüm çıkardığı Emre Plakçılık' la davalık olmuştur. Kütahya'da yapılan konserinde şimdiye kadar yaptığı en iyi bestesinin Anılar olduğunu ifade etmiştir. Kışın İstanbul'da sahne almakta, yazın ise yeni besteler yapmak için Türkbükü, Bodrum'daki evine kapanmaktadır.

Elektro Udun yaratıcısı

1997 yılında tasarladığı elektro ud ile sahne performansını artıran Sabah, elektro udunun patentini almadığı için çok pişmanlık duymaktadır. Elektro ud ile sahnede daha aktif olan Sabah, artık sahneye hep bu udla çıkmaktadır.

DİSKOGRAFİSİ:

Bir Tanrıyı Bir de Beni Unutma, Armağan, Aşk Kitabı, Bir Pazar Günü, Son Buluşmamız, Son Buluşmamız, Hatıram Olsun, Benimsin, Ağlamak İstiyorum, Beni Unutma, Ağlamak İstiyorum, İşte Bizim Hikâyemiz, Coşkun Sabah 3, Acı Hatıralar,  Beddua, Elveda Gençliğm, Gel Gelebilirsen, Biz Ayrılamayız, Sevene Sor, Haberin Var mı, Hep Sen Varsın, Hatıralar, Kör Aşık, Alıştım Sana, İşte Coşkun Sabah, Ayrılmayalım, Şahika, Bir Gün Gelecek, Okyanus & Best Of, Aşk Kitabı, Nihayet 

KLİPLERİ:

Anılar, Haberin Var mı?, İspanyola, Hatıram Olsun

ÖZEL HAYATI:

Coşkun Sabah, 1997 yılında Ceyda Okay ile dünyaevine girmiştir. Bu evliliğinden 1999 yılında annesinin adını verdiği Rosa adında kızları dünyaya gelmiştir. 2009 yılında Helen adında bir kızları daha doğmuştur. Çift, 2017 yılında boşanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi