Cemil İpekçi Kimdir?

Ünlü modacı Cemil ipekçi kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Cemil İpekçi Kimdir?

CEMİL İPEKÇİ KİMDİR?

Remzi Cemil İpekçi, 5 Ağustos 1948 tarihinde  Nejat - Sahire Tokay çiftinin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Selanik göçmenidir.

Baba tarafından Sabatay Sevi ile akraba,İsmail Cem ve Abdi İpekçi ile kuzendir. Anne tarafından ise soprano Leyla Gencer'in akrabasıdır. İpekçizadeler ailesinden gelen Cemil İpekçi, 5 yaşından beri kesintili olarak İstanbul'da yaşamaktadır. Fatih Altaylı'yla yaptığı bir röportajda muhafazakâr olduğunu söylemiştir.

KARİYERİ:

Eğitimini İngiltere'deki Royal Academy of Arts (Kraliyet Sanat Akademisi) nden 1971 yılında tamamlamıştır. 1972-75 yılları arasında stilist olarak çalışmıştır. 1975 yılında Tzagane isimli moda evini kurmuştur. 1979 yılında Tzagane'ın bir şubesini Nis'de açmıştır. 1984'e kadar her iki moda evinde birden Türk ve Anadolu kültürünü işleyen çalışmalar yapmıştır. 1984'te İstanbul'da Haute Couture moda evini kurarak çağdaş gece modasına dönüş yapmıştır. 1990'lara kadar Türk ve Anadolu motifli çalışmalarına ara vemişse de bu kesinti 1992 yılındaki "Suzeni" isimli koleksiyonu ile sona ermiştir.

2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasının birincisi Azra Akın'ın elbisesini tasarlamıştır. Kıyafet tasarımlarının yanı sıra Damra markalı pırlanta ürünlerinin tasarımını da gerçekleştirmiştir.

3 Ocak 2008'de konuk olduğu bir televizyon programında, üniversitelerde başörtüsü serbest bırakılana kadar tesettür defilesi yapmayacağını açıklamıştır.

Ayrıca 2015 te Show TV'de yayınlanan Bu Tarz Benim 2. sezon yarışmasının juri üyeliğinide yapmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi