Cemal Toktaş Kimdir?

Cemal Toktaş, Yalancı dizisiyle dikkatleri üzerine çekti. Peki Cemal Toktaş kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte hakkındaki detaylar

Cemal Toktaş Kimdir?

Show TV'de yer alan Yalancı dizisinde Murat Özdal karakteriyle dikkat çeken Cemal Toktaş hakkındaki detaylar merak ediliyor. Peki Cemal Toktaş kimdir, nerelidir, hangi yapımlarda yer almıştır, kaç yaşındadır? İşte ayrıntılar

CEMAL TOKTAŞ KİMDİR?

İstanbul'da 1983 yılında dünyaya gelen başarılı oyuncu, Lisans eğitimine kadar İstanbul'da eğitim gördü. İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü tamamladıktan sonra eşi olan Nergis Öztürk ile birlikte Taşra Kabare'yi kurdu.

Cemal Toktaş Kimdir?

Burada Temizlik İşleri, Kel Şarkıcı, Ölüm Hastalığı, Düşperest, Alacakaranlık Kuşağı projelerinde yer aldı. Kel Şarkıcı ve Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde en iyi kostüm tasarımı, Düşperest ise En iyi Müzikal Müzikli Oyun ödüllerini aldı.

Sultana ile ilk kez yönetmenlik yapan Cemal Toktaş, pandemi döneminde ise #HEŞTEG isimli oyunda dijital platformda izleyici karşısına çıktı.

Sinemaya başladığı Kara Köpekler Havlarken isimli filmle Ankara Film Festivali'nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.  Güneşi Gördüm filmindeki rolüyle Sadri Alışık Ödülleri ve Yeşilçam Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.

Cemal Toktaş sırasıyla, Sıla, Doktorlar, Tövbeler Tövbesi, Böyle Bitmesin, Yılanların Öcü, Meryem, Bizim Hikaye, Vurgun, Uyanış Büyük Selçuklu ve Yalancı isimli projelerde rol aldı.

Cemal Toktaş Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi