Cem Karakaya Kimdir?

Maria ile Mustafa dizisi oyuncularından olan Cem Karakaya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Cem Karakaya Kimdir?

CEM KARAKAYA KİMDİR?

Cem Karakaya, Yeşilçam sinemasının ünlü isimlerinden Cilalı İbo karakteri ile uzun yıllar hafızalara kazınan oyuncu Feridun Karakaya‘nın oğludur.

KARİYERİ:

Karakaya, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nden mezun olmuştur. Oyuncu, 1992 yılında ilk dizi deneyimini Mahallenin Muhtarları isimli dizi ile gerçekleştirmiştir. Ardından Çiçek Taksi, Tatlı Kaçıklar, Ustura Kemal, Bizim Otel, Hastasıyım Doktor, Okul, Ömerçip, Cennet Mahallesi, Banka, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, Balıketi, İki Aile, Gece Gündüz, Sınıf, Gönülçelen gibi projelerde rol almıştır. Özellikle 7 Kocalı Hürmüz adlı sinema filminde Hürmüz karakterini canlandıran Nurgül Yeşilçay‘ın 7 kocasından birisi olan Bekçi Memo karakteri ile hafızalara kazınmıştır.

Ayrıca babasının rol aldığı Cilalı İbo sinema filminde 7 yaşında iken çocuk rolünü üstlenmiştir. Ortaokul döneminde Türk Ticaret Bankası Çocuk Tiyatrosuna girmiştir. Özel Eseniş Koleji'nde eğitim almıştır. Bir sene Amerika’da yaşamış ardından İstanbul Büyükşehir Şehir Tiyatrolarına girmiş, üniversite eğitiminide o dönemden sonra tamamlamıştır. Rol aldığı dizi ve sinema filmleri dışında 2008 senesinde Fareli Köyün Kavalcısı isimli çocuk oyununu yönetmiş ve oyun 5 sezon kapalı gişe oynamıştır. Günümüzde halen İBB Şehir Tiyatroları bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

FİLMOGRAFİSİ:

Mahallenin Muhtarları, Çiçek Taksi, Tatlı Kaçıklar, Ustura Kemal, Bizim Otel, Hastasıyım Doktor, Okul, Ömerçip, Cennet Mahallesi, Banka, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, Balıketi, İki Aile, Gece Gündüz, Sınıf, Gönülçelen, 7 Kocalı Hürmüz, Cilalı İbo

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi