Canan Karatay Kimdir?

Prof. Dr. Canan Karatay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Canan Karatay Kimdir?

CANAN KARATAY KİMDİR?

Canan Efendigil Karatay, 2 Mart 1943 tarihinde Elâzığ'da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Lise eğitimini 1961 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nde tamamlayan Karatay, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 1972-1974 yılları arasında kazandığı İngiliz Hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başlamıştır. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak görev yapmıştır. Karatay, görevini Grup Florence Nightingale Hastanesi'nde sürdürmektedir. Canan Efendigil Karatay, Türkiye'de ilk kez uyluk atar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan hekimdir.

KİTAPLARI:

İlk kitabı Nisan 2011'de "Karatay Diyeti" ismiyle çıkmıştır. Daha sonra Kasım 2011 "Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık", Mayıs 2012 "Karatay Mutfağı", Şubat 2013 "Karatay Diyetiyle Obezite ve Diyabete Çözüm Var!" ve son olarak Ekim 2013'te "Karatay Diyetiyle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi" isimli kitapları yayınlanmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucularından olan ve halen Onursal Öğretim Üyesi sıfatıyla ders vermekte olan Ali Başak Karatay ile 1979 yılında dünyaevine girmiştir. Çiftin, Mehmet Rahmi Karatay adında oğulları vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi