Can Bartu hayatını kaybetti! Can Bartu kimdir?

Fenerbahçe Kulübünün önemli isimlerinden olan Can Bartu hayatını kaybetti. Can Bartu kimdir, nerelidir, neler yapmıştır? İşte hakkındaki detaylar

Can Bartu hayatını kaybetti! Can Bartu kimdir?

Türk sporuna hem futbolcu hem de basketbolcu olarak hizmet etmiş olan Fenerbahçeli Can Bartu bugün yaşamını yitirdi:  Bartu 83 yaşında hayatını kaybetti

CAN BARTU KİMDİR?

31 Ocak 1936'da İstanbul'da dünyaya gelen Can Bartu eski futbolcu ve basketbolcudur.

Bartu, spora, Fenerbahçe'de basketbol oynayarak başladı. Altı kez, basketbol millî takım formasını giyen Bartu, daha sonra Fikret Arıcan'ın aracılığıyla Fenerbahçe'de futbol oynamaya başladı. 

1956'da, Fenerbahçe'de profesyonel futbol kariyerine başladı. 1961'de İtalya'nın Fiorentina takımına transfer oldu. Daha sonra Venezia ve Lazio'da da oynadı. 1967'de Fenerbahçe'ye döndü. Sarı-lacivertli forma altında toplamda 162 lig maçı oynadı, 62 gol attı. 

Fenerbahçe Spor Kulübü tarihine, basketbol ve futbolla beraber yazılan Bartu, millî Türk takımı formasını hem basketbol hem de futbol sporunda giyen ilk ve tek sporcudur. Bartu, aynı gün içinde, Galatasaray'la oynanan basketbol maçında 28 sayı kaydederken, Dolmabahçe'de de futbol maçına çıkmış ve bir gol atmış bir oyuncudur 

Can Bartu hayatını kaybetti! Can Bartu kimdir?

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

1958'deki Türkiye-Romanya maçında, kaleci Turgay Şeren'in sakatlanması üzerine son 7 dakika kaleye geçti ve bu tecrübesinde 1 gol yedi. A millî formayı toplamda 26 kez giydi ve 6 gole imza attı. 

FUTBOL SONRÜSI SPOR YORUMCULUĞU YAPTI

1970'te futbolu bırakan Can Bartu, spor yazarlığına başladı. Günümüzde ise Fenerbahçe Televizyonu'nda Can Bartu ile Futbol Gündemi programında yorumculuk yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi