Burcu Kara Kimdir?

Burcu Kara kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Burcu Kara Kimdir?

BURCU KARA KİMDİR?

Burcu Kara, 1 Mart 1980 tarihinde Bursa'da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Ailesinin ilk çocuğu olmasıyla birlikte anne ve babasının öğretmenlik yapmasından dolayı ilkokula 4-5 yaşında başlamış ve 9 yaşında ilkokulu bitirmiştir. 16 yaşında üniversite sıralarıyla tanışmış, 20 yaşında üniversiteyi bitirmiştir. 2000 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur. Eskişehir'de okurken aynı zamanda yerel kanallarda da sunuculuk yapmıştır. Ardından Bursa'ya dönerek, kendi mesleği olan Yatırım Uzmanlığı'nı yapmaya başlamış fakat umduğu heyecanı bu meslekte bulamamıştır. Diksiyon ve spikerlik kursları için İstanbul'a gidip gelmeye başlamıştır.

Olay TV'de program sunmasının ardından Kanal D'de çalışma fırsatını yakalamış, bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında "Haber Spikeri" olarak haberleri sunmaya başlamıştır. Bursa'daki kariyerini ve ailesini bırakarak İstanbul'a yerleşmiştir. Radyo D ve Radyo Foreks´te de haber spikerliği yapmıştır.

Bu süre zarfında Şahika Tekand'da oyunculuk dersleri almaya başlamış ve kısa bir süre sonra Haziran Gecesi'nde "Duygu" karakterini canlandırma fırsatını yakalamıştır. O Şimdi Mahkum filminde spiker kız ve Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde Prenses Maya karakteriyle seyircilerin karşısına çıkmıştır. 2005 yılında Cine 5 kanalında "Cinesinema" programının, 2007 yılında Show Max kanalında "Burcuyla" programının sunuculuğunu üstlenmiştir. 2007 yılında, "Sadri Alışık Tiyatrosu"nda sahnelenen bir "Atıf Yılmaz" eseri olan "Güllü"nün tiyatro versiyonunda Kerem Alışık ile başrolleri paylaşmıştır. Ardından Elveda Derken dizisinde "Zeynep" karakterine hayat vermiştir.  İpsiz Recep adlı yapımda da rol almıştır.

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu ilk evliliğini 2011 yılında kendisi gibi oyuncu Buğra Gülsoy ile yapmıştır. Çift, 2012 yılında boşanmıştır.

İkinci kez hayatını 2016 yılında Yönetmen Fırat Doğu Parlak ile birleştirmiştir. Çiftin Ali Çınar Parlak adında oğulları vardır.

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Haziran Gecesi, Elveda Derken, İpsiz Recep, Maskeli Balo, Kirli Beyaz, Yıllar Sonra, Tozlu Yollar, Tatar Ramazan, Milat 

ROL ALDIĞI FİLMLER:

O Şimdi Mahkum, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, Romantik Komedi, Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda, Şuursuz Aşk 

OYNADIĞI REKLAMLAR:

Pantene, Seramiksan, Doğuş Çay, Pantene 

PROGRAMLARI:

Cinesinema, Burcu'yla, Bayram Zamanı, Benim Yolum, NTV Yılbaşı, Bi Dünya Tasarım 

OYNADIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Güllü, Tatlı Çarşamba, Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler