Buğra Gülsoy Kimdir?

Azize Dizisinin Kartal'ı Buğra Gülsoy kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Buğra Gülsoy Kimdir?

BUĞRA GÜLSOY KİMDİR?

Behiç Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Gülsoy'un babası Niğdeli, annesi ise Erzincanlıdır.

KARİYERİ:

İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Gülsoy, 3 yaşında ilk sahne deneyimini yaşamıştır. 2004 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Mimarlık Bölümü'nden mezun olmuştur. İlk kez 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Hepimiz Birimiz İçin adlı dizi filmin başrol oyuncusu olarak Nazım karakteri ile izleyicilerinin karşısına çıkan oyuncu, dizinin ardından yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül`ün yaptığı Güneşi Gördüm filminde Berat karakteriyle beyazperdeye adım atmıştır.  Ardından ATV ekranlarında yayınlanan Unutulmaz adlı dizide Tolga karakterini canlandırmıştır.  Derviş Zaim tarafından yönetilen ve ilk gösterimi 2010 Altın Portakal Film Festivali'nde yapılan ve 2011 yılında gösterime girmiş olan Gölgeler ve Suretler isimli filmde Ahmet isimli bir Türk gencini canlandırmıştır. Kanal D'de yayınlanan Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinde bir sezon boyunca Vural karakterini canlandırmıştır. Kanal D'de yayınlanan, Kuzey Güney isimli dizide Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolleri paylaşmış ve bu dizide Güney Tekinoğlu karakterini e hayat vermiştir. Ardından TRT 1'de yayınlanan Eski Hikaye dizisinde başrol oynayarak Mete karakterini canlandırmıştır. 2015 yılının Şubat ayında FOX Tv'de başlayan Aşk Yeniden adlı dizide Fatih Şekercizade rolünü oynamıştır.

ÖZEL HAYATI:

2011 yılında kendisi gibi oyuncu olan Burcu Kara iledünyaevine girmiştir. Çift, 2012 yılında boşanmıştır.

Oyuncu, ikinci kez nikah masasına 2018 yılında Nilüfer Gürbüz ile oturmuştur. Çiftin, Cem adında oğlu vardır.

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Hepimiz Birimiz İçin, Unutulmaz, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney, Eski Hikaye, Bana Artık Hicran De, Aşk Yeniden, 8. Gün, Kızım   

Başarılı oyuncu Buğra Gülsoy, Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Azize dizisindeki Kartal karakterine hayat verecektir.

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Trio, Heterotopya, İnsan Üçleme, Alt Üst, Nar Yarası, Mutlu Son, Güneşi Gördüm, Gölgeler ve Suretler, Güzel Günler Göreceğiz, Görümce, Robinson Crouse, Mahalle, Cebimdeki Yabancı, Acı Tatlı Ekşi   

ÖDÜLLERİ VE ADAYLIKLARI:

2014    4.Elle Style Ödülleri    Elle Style Yılın Erkek Oyuncusu        Adaylık
2015    4.Kristal Fare Medya Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    Aşk Yeniden    Adaylık
42.Pantene Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Erkek Komedi Oyuncusu    Adaylık
En Yakışan Çift (Zeynep & Fatih)    Adaylık
6.İMK Sosyal Medya Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    Adaylık
2016    23.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri    Yılın En Başarılı Erkek Dizi Oyuncusu    Adaylık
7.KTÜ Medya Ödülleri    En Beğenilen Erkek Oyuncu    Adaylık
Eryetiş & Balkanlar Eğitim Kurumları Mavi Çınar Ödülleri    Yılın En İyi Erkek Dizi Oyuncusu    Kazandı
Ege Üniversitesi 5.Medya Ödülleri    En İyi Erkek Dizi Oyuncusu    Adaylık
2017    Gelişim Üniversitesi 6.Medya Ödülleri    Yılın En İyi Erkek Komedi Oyuncusu    Görümce    Kazandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi