Bihter Özdemir Dinçel Kimdir?

Bihter Özdemir Dinçel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Bihter Özdemir Dinçel Kimdir?

BİHTER ÖZDEMİR DİNÇEL KİMDİR?

Bihter Özdemir Dinçel, 12 Mart 1982 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mezun olmuştur. Özdemir, Avrupa Yakası dizisndeki "Zeynep Hacer Aksoy" karakteri ile ün yapmıştır.

BKM Mutfak'ında çıraklık geçmişi vardır. Ayrıca Ülkü Erakalın'ın yazıp yönettiği "Dudaktan Kalbe" isimli filmde oynamıştır. İzmir Devlet Tiyatrosu'nda 5 yıl boyunca görev almıştır. Kendi yazdığı "Hiç", "Bak bir bulut ağlıyor" ve tek kişilik "Ayna Ayna" oyunları ile "Evcilik" oyununda performans göstermiştir. Bunların arasından özellikle "Ayna Ayna" İzmir'de ve İstanbul'da pek çok kez sahnelenmiştir.

2008 yılının Haziran ayında usta oyuncu Savaş Dinçel'in sahne tasarımcısı olan oğlu Barış Dinçel ile dünyaevine girmiştir.Çiftin 2011 yılında Yağmur Ali adında oğulları dünyaya gelmiştir.

ROL ALDIĞI FİLMLER VE DİZİLER:

Hareket Sekiz, Tehlikeli Karım, Ailecek Şaşkınız, Bana Sevmeyi Anlat, Bir Şey Değilim, Geldim Gördüm Güldüm, Geniş Aile: Yapıştır, Kertenkele, Mutlak Adalet, Galip Derviş, Ali Ayşe'yi Seviyor, Geniş Aile, Haneler, Kollama, Hanımın Gecekondusu, Karamel, Avrupa Yakası, Vurun Kahpeye, Dudaktan Kalbe 

Güzel oyuncu şimdilerde ise, Fox Tv'de yayınlanan Mucize Doktor dizisindeki "Selvi Hemşire" karakterine hayat vermektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler