Aydan Şener Kimdir?

Aydan Şener kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Aydan Şener Kimdir?

AYDAN ŞENER KİMDİR?

Memnune Aydan Şener, 1 Mart 1963 tarihinde  Kilis'de dünyaya gelmiştir. Tercan Şener adında kardeşi vardır. Oyuncu aynı zamanda Suzan Avcı'nın yeğenidir.

KARİYERİ:

Bir yaşındayken ailesi ile birlikte Bursa'ya yerleşen Şener, ortaokul ve lise eğitimini Bursa'da Bursa Lisesi'nde tamamlamıştır. 1981 yılında Türkiye güzeli seçilmiştir. Aynı yıl Miss World güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiştir.  Kısa bir süre mankenlik yaptıktan sonra, 1983 yılında "Küçük Ağa" televizyon dizisi ile birlikte oyunculuğa ilk adımını atmıştır.  1986 yılında Kenan Kalav ile rol aldığı Çalıkuşu dizisi ile tüm dikkatleri üzerine çekmiştir.  Sonraki yıllarda ise tiyatro oyunculuğuna da başlamıştır. Bir üsre sonraÇalıkuşu, Yeniden Doğmak, Samanyolu, Fatih Harbiye dizilerinde oynamıştır. 

ÖZEL HAYATI:

1983 yılında Ayhan Akbin ile hayatını birleştirmiştir. Çiftin, 1988 yılında Ecem isiminde kızları dünyaya gelmiştir. Şener, 1991 yılında eşiyle boşanmıştır.

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Bay Alkol'ü Taktimimdir, Küçük Ağa, Çalıkuşu, Utanç Yılları, Yeniden Doğmak, Samanyolu, Fatih-Harbiye, Yol Palas Cinayeti, İki Kız Kardeş, Hayatın İçinden, Sevgi Oyunu, Gül ve Diken, Gölge Çiçeği, Zühre, Ay Işığında Saklıdır, Bir Aşkın Bittiği Yer, Tutku, Nefes Alamıyorum, Yüzleşme, Ah Nalan Ah, Nice Yıllardan Sonra, Hüznün Yüzü, Sakin Kasabanın Kadını, Hicran, Güvercin, Aşk Aynı Adreste, Kumru, Yarın Geç Olmayacak, Oyun, Ankara Yollarında, Öyle Bir Sevda ki, Mühürlü Güller, Beni Bekledinse, Masum Değiliz, Evimin Erkeği, Fikrimin İnce Gülü, Sürgün Hayatlar, Kırmızı Işık, Yıllar Sonra, Hekimler, Kalbimdeki Deniz    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi