Asuman Dabak Kimdir?

Asuman Dabak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Asuman Dabak Kimdir?

ASUMAN DABAK KİMDİR?

Asuman Dabak, 1 Şubat 1970 tarihinde Mersin'de dünyaya gelmiştir.

Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosu'nda başlayan Asuman Dabak, seslendirme üzerine çalışmalar yapmıştır. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol almıştır. Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Emine rolüyle boy göstermiştir. Tatlı Hayat dizisindeki Menekşe rolü ile hafızalara kazınmıştır. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yapan Dabak, 2006'da Asuman Dabak Tiyatrosu'nu kurmuştur.

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

Aya Maya Kumpanya, Kaç Baba Kaç, Şen Şakrak Kabare, Annem 40 Yaşında Babaannem 20, Şaşkın Aşıklar, Çık Çıkabilirsen İşin İşinden, Boing Boing, Papaz Kaçtı, Bu Oyun Başka Oyun, Şahane Düğün

FİLMOGRAFİSİ:

Tutunamayanlar, Acı Aşk, Seni Seviyorum Adamım, Ezra, Pis Yedili, Nuri, Leyla ile Mecnun, Çakıl Taşları, Geniş Aile, Yalancı Romantik, Haneler, Süper Babaanne, Cumhur Cemaat, Adem'in Trenleri, Ayda, Üç Tatlı Cadı, Tövbe, Bir İhtimal Daha Var, Erkek Tarafı, Şans Kapıyı Kırınca, Dayı, Hürrem Sultan, Tatlı Hayat, Baykuşların Saltanatı, Hayat Bağları, Örümcek, Kara Melek, Böyle mi Olacaktı, Tatlı Kaçıklar, Gurbetçiler

ÖZEL HAYATI:

Başarılı oyuncu 2005 yılında Ümit Birsel ile nikah masasına oturmuştur. Çift, 2014 yılında boşanmıştır. Dabak'ın Tuğberk adında oğlu vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi