Aslı Şafak Kimdir?

Yazar Aslı Şafak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkında tüm detaylar...

Aslı Şafak Kimdir?

ASLI ŞAFAK KİMDİR?

Aslı Şafak, 6 Ağustos 1968 tarihinde Gazeteci-Yazar Tayyar Şafak’ın ve Nurten Şafak’ın kızı olarak Ankara'da dünyaya gelmiştir.

1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun olan Aslı Şafak, okurken çalışmaya başlamıştır. İlk olarak Tercüman gazetesinde ekonomi muhabirliği yapmıştır.

Aslı Şafak Kimdir?

TRT

1991’de TRT Ankara Televizyonu’nda Akşama Doğru ve Gün Başlıyor programlarında yapım asistanlığı yapmıştır. 1992’de TRT Haber Merkezi’nde muhabir olarak göreve başlayan Şafak, 1992-2003 yılları arasında TRT’de ekonomi, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği yapmıştır. 1994 Ekonomik krizi sonrasında 5 Nisan Kararlarıyla ilgili dönemin ekonomi yöneticileri ve Başbakanı Tansu Çiller ile röportajlar gerçekleştirmiştir. 1995- Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşması yapmasıyla birlikte TRT-1’de prime time’de konuyla ilgili canlı programlar hazırlayıp sunmuştur. 1996-1998 TRT-1’de sabah haber kuşağı Haber 07’yi hazırlayıp sunmuştur. 1999 Gölcük Depreminde bölgeden izlenimler aktarmıştır. 2000’de TRT’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini canlı yayınlarla seyirciye aktarmıştır. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile röportaj gerçekleştirmiştir. 2002-2003’te Sabah kuşağında TRT Haber’de Haber Postası programını sunmuştur. Bu dönemde Meclis Başkanı Bülent Arınç ve birçok bakanla röportajlar gerçekleştirmiştir. 2003-2010 yılları arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşamıştır. TRT’den istifa etmiş olmasına rağmen, kurumun Londra temsilciği görevini yapmış ve birçok gelişmeyi yerinden aktarmıştır. 2005 yılında 7 Temmuz ve 21 Temmuz El Kaide Londra saldırılarını ve analizlerini yerinden aktarmıştır. 2006-2008 yılları arasında Türkiye’de İngilizce basılan The New Anatolian gazetesine dış politika yazıları yazmıştır. 2008-2010 yılları arasında Türkiye’de birçok internet sitesine yazı yazmıştır.

Aslı Şafak Kimdir?

Bloomberg HT

27 Ocak 2010’da Türkiye’de kurulan Bloomberg HT kanalının Londra Temsilciliği yapmaya başlayan Şafak, kanaldan gelen teklif üzerine 2010 Mayıs ayında Londra’dan İstanbul’a taşınmış ve Bloomberg HT Televizyonunda programlar sunmaya başlamıştır. Kasım 2010'da dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bloomberg International Londra stüdyolarında özel röportaj gerçekleştirmiştir. 2015 Ekim'den bu yana Nişantaşı Üniversitesi’nde Ekonomi dersleri vermektedir. 2015 yılında önde gelen ekonomistlerin çalışmalarının yer aldığı bir finansal okur yazarlık projesi kapsamında Sayının Namusu kitapçığını yazmıştır.  27 Eylül 2016’da, kendisinin "memleket insanının faydacı tavrını mizahi dille" olarak tarif ettiği Bana Bana Hep Bana kitabı raflarda yerini almıştır. Kitap ilk 3 günde 4. baskını, 22 gün içinde 6. baskısını yapmıştır. Çeşitli televizyon ve gazetelerde ekonomi alanında görüşlerine yer verilmiştir.

Marketing Türkiye dergisinin İngiliz araştırma şirketi XSights'a, gazetecilere ve halka sorarak yaptırdığı araştırmada, ekonomi alanında en iyi kadın gazeteci seçilmiştir. Markalaşma üzerine düzenlenen uluslararası iki etkinlik, Brand Week ve Sustainable Brands konferanslarında konuşmacı olarak yer almaktadır. Yaptığı programlarla finansal okuryazarlığa katkılarından dolayı FODER ödülüne laik görülmüştür.

Aslı Şafak Kimdir?

TEDx İstanbul

29 Ekim 2016'da "Kolektif Bilinç" temasıyla gerçekleşen TEDx İstanbul[9] etkinliğinde "Vekaleten harcıyor asaleten yiyoruz" başlıklı konuşmasını gerçekleştirmiştir. Konuşmanın sosyal medya üzerinden yoğun ilgi görmesiyle bu kez TEDx İstanbul'un 1 Nisan 2017 etkinliğine davet edilmiştir. Etkinlikte "Gitmek mi kalmak mı değil, gitmek mi kaçmak mı?" başlıklı konuşmasını gerçekleştirmiştir.

KİTABI:

Bana Bana Hep Bana, 220s, 2016, Büyükada Yayıncılık, ISBN 9786059177214

ÖZEL HAYATI:

Aslı Şafak, Murat Baykara ile evlidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi