Anıl Piyancı Kimdir?

Rapçi Anıl Piyancı kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Anıl Piyancı Kimdir?

ANIL PİYANCI KİMDİR?

Anıl Piyancı, 17 Temmuz 1990 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Eylül Piyancı ile kardeştir.

Anıl Piyancı Kimdir?

KARİYERİ:

Anıl Piyancı, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiştir. Müzik kariyerine çok genç yaşta başlamış ve birçok projede yer almıştır. 2007 yılında Yeşil Oda isimli bir stüdyo kurmuştur. Günümüzde çalışmalarını bu stüdyoda devam ettirmektedir. Rap vokalliği dışında prodüktör kimliğine de sahip olan sanatçının Yeşil Oda stüdyo altında birçok yeraltı sanatçısının albümlerinde imzası bulunmaktadır.

Piyancı, rap ve Hip-Hop tarzındaki müziklere olan ilgisini küçük yaşta keşfetmiş, bu alanda yetenekli olduğunu düşünerek ilk sözlerini 13-14 yaşlarında yazmaya başlamıştır. 14 yaşında ilk kaydını alan rap sanatçısı, aynı zamanda Hip-Hop'ın başka bir kolu olan grafiti sanatı ile de yıllarca uğraşmıştır.

Bu dönemden sonra kendini tamamen müziğe adamaya karar vermiş, underground rap dünyasında yıldızı parlayan ve hayran kitlesi kısa sürede artan rap sanatçılarından olmayı başarmıştır. Birçok küçüklü büyüklü organizasyonda yer alarak adını duyuran Piyancı, rap dünyasının önemli isimleriyle birlikte çalışıp MC'lik yapmıştır. 2006 yılından bu yana albüm çalışmalarını sürdürmekte ve çıkardığı albümlerin videolarını internet üzerinde yayınlamaktadır.

Anıl Piyancı, 16 yaşında "Yeşil Oda" isimli ilk Hip-Hop stüdyosunu kurmuştur. Piyancı, 2012 yılında beraberindeki Grogi ile Yetenek Sizsiniz Türkiye isimli yarışma programına katılmış ve burada ikinci turda elenmiştir. Sonrasında albüm çalışmalarına devam eden Piyancı, son dönemde kurulmuş olan 8 kişilik grup ile birçok yeni çalışmaya imza atmıştır. Profesyonel ve resmi anlamdaki ilk albümü olan "Zaman Yok" isimli albümünü ise 2013 yılında piyasaya sürmüştür.

Anıl Piyancı Kimdir?

21 Mayıs 2014 yılında YouTube'da yayınladığı Anıl Piyancı - Bi Duman Hip-Hop şarkısıyla çıkış yapmıştır.  2010'dan beri hip hop müzikle uğraşan Piyancı 2011'de Ezhel'in "Sekiz" adlı şarkısında yer alan isimlerden birisi olmuştur. 2013 yılında yayınladığı Anıl Piyancı & Emrah Karakuyu feat. Şehinşah - Git video klibiyle büyük bir ivme kazanmış ve hatırı sayılır bir kitleyi etkisi altına almıştır. Sonrasında DJ Artz, Allame, Defkhan ve Hayki ile birlikte Kara Para, Dj Artz, Ezhel ve Patron ile "I am the King", DJ Artz, Ezhel ve Grogi ile "Bugün Biraz İçtim" şarkılarında yer almıştır. "Adam Olmaz", "Kostüm", "Göründü Yol", "Boşver", "Palavra" ve "Olmazsa Olmaz"dan sonra "Nasıl Yani" filminin şarkısını söylemiştir.

2019'da Zeynep Bastık ile "Bırakman Doğru mu?" adlı şarkıyı akustik olarak seslendirmiştir.  Şarkı Spotify'da Türkiye'de 2019 yazında en çok dinlenen şarkılar arasında yer almıştır. Aynı yıl bazı reklam filmleri için şarkı yapmıştır.  2020'de MüzikOnAir ve Bahçeşehir Üniversitesi Radyosu'nun verdiği Müziğin Yıldızları Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Rap Müzik Sanatçısı ödülünün sahibi olmuştur. Aynı yıl Universal Müzik Yapım'la çalışmaya başlamıştır.

DİSKOGRAFİSİ:

Popüler Konvoy, Eşitsizlik, Sandığın Gibi Değil, Zaman Yok, Herkes Doğru(ft. Sansar Salvo), Derin Nefes Al (ft. Keişan), Müzik Ve Hayaller, Action (ft. Emrah Karakuyu), Batı Yakası, Boşver, Palavra, Hile, Profesör, Sorun Değil (Remix) (ft. Fatih Aslancan), Tavşan (ft. Contra), YERDEN YÜKSEK (ft. Contra), KAFA10 (ft. Ezhel), Mercedes (Merco Remix) (ft. Eno), Saldır Saldır, ŞÖHRETİN BASAMAKLARI, SON Bİ GECE DAHA, Varsın (ft. Kaan Boşnak), Ne Bakıyon Dayı Dayı (ft. Keişan), Bırakman Doğru Mu (ft. Zeynep Bastık), BAZI ZAMANLAR, Arabaya Bin (ft. Kodes, Sansar Salvo, Nomad, Kubilay Karça), Kapalı Zindanlara, Ex Arıyor (ft. Kozmos), YEŞİLLENDİR (ft. Ceg), Yağmurlar (ft. Perdenin Ardındakiler), Limit Yok (ft. Ezhel, Patron, Sansar Salvo, Allâme, Kamufle, Beta, Pit10), Sıkı Dur (ft. Ben Fero), En Büyüğü (ft. Dianz), Aklımı Kaçırdım, Boş (ft. Maho G & Contra), Döndüm Durdum, Yürüyoruz Yana Yana (ft. Emrah Karakuyu), Bırakman Doğru Mu 2 (ft. Zeynep Bastık), Ölüm ile Yaşam (ft. Cem Adrian), Düş, İzmir, Parti Modu, Hisli Flowlar, En Sevdiğim Flowlar, Spor Modu, Kâinat (ft. Edis ve Ekin Beril), Ateşe Verdik
Anıl Piyancı Kimdir?

ÖZEL HAYATI:

Genç rapçi, Sahra Piyancı ile evlidir. Çiftin, İzmir adında çocukları vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi