Anıl Kır Kimdir?

Kimse Bilmez dizisinin kadrosuna eklenen yakışıklı oyuncu Anıl Kır kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Anıl Kır Kimdir?

ANIL KIR KİMDİR?

Anıl Kır, 1 Ağustos 1988 tarihinde Selma- Davut Kır çiftinin oğlu olarak Trabzon'da dünyaya gelmiştir. Cem adında bir ağabeyi vardır. 

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Başarılı oyuncu Kır, eğitim hayatına Trabzon Kanuni İlkokulu ile başlamıştır. Ardından Tevfik Serdar Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Oyuncu, öncelikle Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne dereceyle girmiştir. Boş zamanlarında gittiği Ankara Sanat Tiyatrosu'nda yer almıştır.  Ardından Kır, okuduğu hukuk fakültesini dondurmuştur. Tiyatro çalışmalarına ağırlık vermiştir. Bir süre sonra yeniden sınava girerek Ankara Üniversitesi Dil Tarih- Coğrafya Tiyatro Bölümü'nü yine dereceyle kazanmayı başarmıştır ve bu bölmden yine birincilikle mezun olmuştur. 

Domus Sanat Çiftliği, Eskişehir Go Sahne ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nda rol alan Anıl Kır ayrıca Act In Studio’da oyuncu eğitmenliği de yapmaktadır.

ÖDÜLLERİ:

Töre isimli oyun ile "9. Lions Tiyatro Ödülleri Umut Vaadeden Genç Yetenek Ödülü" nün sahibidir.

ROL ALDIĞI TİYATROLAR:

Töre, Hiç Kimsenin Öyküsü

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Aşk ve Günah (Cem), Seni Seven Ölsün (Sabri), Aşk ve Mavi (Ahmet), Kanıt, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Ercan)

Yakışıklı oyuncu şimdilerde ise her pazar akşamı ATV ekranlarında yayınlanan Kimse Bilmez dizisindeki Doktor Ahmet karakterine hayat vermektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler