Alina Boz Kimdir?

Aşk 101 dizisi oyuncularından olan Alina Boz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Alina Boz Kimdir?

ALİNA BOZ KİMDİR?

14 Haziran 1998 yılında Rusya'dadünyaya gelmiştir. Oyuncunun annesi Rus, babası ise Bulgar göçmeni Türk'dür.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Alina Boz, ilkokula başlayana kadar Rusya’da yaşamış, ailesinin işleri nedeniyle Türkiye’ye dönen Boz yedi yaşında İstanbul’a gitmiştir. Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümü'nden mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü kazanmıştır. Türkiye’ye dönüş kararı ile dans ve tiyatro eğitimi alan Alina Boz, küçük yaşına rağmen televizyon dünyasında boy göstermeye başlamıştır. Alina Boz ilk olarak Cesur Hemşire isimli bir dizide rol alarak Canan karakterini canlandırmıştır.

2005 yılında Türkiye'ye taşınan Alina Boz, çocukluk yaşlarından itibaren tiyatro eğitimi almıştır. İlk kez Cesur Hemşire adlı dizide oyunculuk deneyimi yaşamıştır. Paramparça dizindeki 'Hazal' karakteri ile ünlenen Alina Boz, Sevda'nın Bahçesi dizisindede oynamıştır.

2014 yılında başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Erkan Petekkaya’nın yer aldığı Paramparça dizisinde Hazal karakterine hayat vermiştir. 2016 yılında ilk sinema filmi olan Kaçma Birader’de Zafer Algöz, Meek Baykal, Cihan Ercan, Nursel Köse, Necip Memilli gibi isimlerle birlikte oynamıştır.

Alina Boz, Netflix'de başlayacak olan A 101 dizisinde rol alacaktır.

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER:

Elimi Bırakma, Vatanım Sensin, Sevdanın Bahçesi, Bölük, Kaçma Birader, Paramparça, Cesur Hemşire 

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu, geçmişte Burak Yörük, Bedirhan Soral, Alp Nevruz ile aşk yaşamıştır.

Boz, bir süredir ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can Özer ile birliktedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi