Ali Çapan kimdir nereli kaç yaşında?

Türkiye'nin pistlerdeki yeni yıldızı Ali Çapan merak ediliyor. Otomobil yarışçısı Ali Çapan kimdir nereli kaç yaşında araştırılıyor.

Ali Çapan kimdir nereli kaç yaşında?

Otomobil yarışları dünyanın en çok ilgi çeken sporları arasında yer alıyor. Türkiye'de popülaritesi son yıllarda hızlı bir tırmanışa geçen otomobil yarışlarında ise Türk pilot Ali Çapan'ın ismi son dönemde sıkça duyulmaya başlandı. Türk pilot Ali Çapan kimdir nereli kaç yaşındadır? İşte başarılı otomobil yarışçısının hayatı ve hakkında merak edilenler...

Ali Çapan kimdir nereli kaç yaşında?

ALİ ÇAPAN KİMDİR?

1999, 2000 ve 2001 Türkiye truck race ulusal şampiyonu olan Ali Çapan ilk kariyer başarılarını bu yarışlarla elde etmiştir.
Guinees world blinde speed record olarak adlandırılan 5 adet dünya rekorunu 2011 yılından 2013 yılına kadar kendi ekibinin geliştirdiği Porsche ile kazanmıştır.
Ayrıca 2006 yılında da 9 aracı geçerek bir turda elde edilmesi zor bir başarıya ulaşmıştır.
11 yıl sonra kariyerine Isaac Tutumlu ile tekrar ivmeli bir başlangıç yapmıştır.
Abu Dhabi'de gerçekleşen dayanıklılık yarışında yarışmaya ilk defa katılmasına rağmen bir çok yarış severin ilgi odağı ve favorisi olmuştur.
Ayrıca Kickbox ve Muay Thai sporlarına ilgi duyan ve bu sporları gündelik yaşamının önemli bir yerinde tutan Ali Çapan, federasyonun İstanbul Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ülkemizden bu sporlara gönül vermiş bir çok sporcuyu da desteklemektedir.
Ali Çanap, 5 hız rekoru kırarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

Ali Çapan kimdir nereli kaç yaşında?

Ali Çapan yerel ve uluslararası bir çok turnuvada ödüller elde etmiş bir yarış pilotudur.
Takımı Aly46 ve Ali Çapan Türkiye'yi sayısız başarı ve rekor ile temsil etmiştir.
Ali Çapan yarış pilotluğu kariyerini sürdürürken hiç bir zaman motor ve sürüş modifikasyonlarından uzak kalmamıştır.
Benzersiz araçlar yapmasının ve katıldığı turnuvalarda en çok konuşulan pilotlardan biri olmasının sebeplerinden biri de mühendislik geliştirmelerini yakından takip etmesidir.
Bazı super sport araçlarda yaptığı geliştirmeler bahsedilen markaların ekipleri tarafından hayranlıkla takip edilmiştir.
Ali Çapan, Aly46 adını verdiği ekibiyle birlikte her zaman daha iyi performans hedefleyen bir motor yapısı ve sürüş teknikleri üzerine çalışmaktadır.

Ali Çapan kimdir nereli kaç yaşında?

Portekiz'de yapılan yarışta aldığı dereceyle şampiyonluk yolunda önemli bir adım atan Ali Çapan, Türkiye'nin de gururu olmaya çok yakın.
Çapan, özellikle Le Mans yarışlarının Türkiye'de de yapılması için yetkililerle de görüşmeler yapıyor.
Önümüzdeki yılın yarış takviminde Türkiye'nin de yer alması için temaslarını sıklaştıran Çapan, son yıllarda popülaritesi çok yükselen Le Mans yarışlarını, Türkiye'ye getirmeye kararlı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi