Ali Ağaoğlu Kimdir?

Ali Ağaoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Ali Ağaoğlu Kimdir?

ALİ AĞAOĞLU KİMDİR?

Ali İbrahim Ağaoğlu, 3 Mart 1954 tarihinde Trabzon'un  Of ilçesinde dünyaya gelmiştir. Zeki Ağaoğlu, Hüseyin Ağaoğlu ve Türkan Sorgun adında üç kardeşi vardır.

Babası Mithat Ağaoğlu, Of'ta dönemin tanınmış müteahhitleri arasındadır.  Babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir yandan okuyup bir yandan da inşaatlarda mesleği öğrenmiştir. 1975 yılında babasının geçirdiği bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçmiş, bu dönemde iş yükünden dolayı liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştır.

AĞAOĞLU ŞİRKETLER GRUBU:

Babasından ticari olarak 1977 yılında ayrılarak Ağaoğlu Şirketler Grubu'nu kurmuştur. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle 1990’lı yılların sonlarında başladığı “My” konseptli yaşam alanları ve My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerinde faaliyet göstermiştir.

Ali Ağaoğlu, Ekonomi dergisi Forbes'in 2012 yılında yayınladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 10. sırada yer almıştır. Mart 2013 itibarıyla Forbes'in yaptığı araştırmaya göre, 2.7 milyar ABD doları servetiyle, Türkiye'nin 8., dünyanın ise 527. en zengin iş adamıdır. Türkiye Vergi Rekortmeneleri Listesinde ilk kez 2008 yılında yer almıştır.

ÖZEL HAYATI:

Ali Ağaoğlu halen ayrı yaşadığı ilk eşi Semra Ağaoğlu ile evlidir ve bu evlilikten iki çocuk sahibidir. Nikahlı ve nikahsız eşlerinden toplamda Sena Ağaoğlu, Ali Ege Ağaoğlu, Alican Ağaoğlu, Emre Ağaoğlu ve Mertcan Ağaoğlu adlarında 5 çocuğu vardır.

Başarılı iş adamı geçmişte; Duygu Su Gülpınar, Petek Ertüre, Hazal Mesudiyeli, Sofia Lorin, Ayten Alpar gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

SERVETİ:

Ali Ağaoğlu, Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 1 milyar dolarlık servetiyle 27. sırada yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi