Aleyna Solaker Kimdir?

Hizmetçiler dizisi oyuncularından olan Aleyna Solaker kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Aleyna Solaker Kimdir?

ALEYNA SOLAKER KİMDİR?

Aleyna Solaker 5 Aralık 1994 yılında Çiğdem- Hakan Solaker çiftinin kızı olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Solaker, oyunculuktan önce podyumlarda yer almıştır. 2006 senesinde Kuş Dili isimli televizyon dizisinde yer almıştır. İşte Benim isimli sinema filmi ile ilk film deneyimini yaşayan Aleyna Solaker, 2009 senesinde Dersimiz Atatürk isimli televizyon dizisinde yer almış ve oyunculuğu ile ön plana çıkmıştır.

2013 senesinde ise Altındağ isimli dizide oynamıştır. Ardından Kırgın Çiçekler dizisi ile kariyerinden söz ettirmeye devam etmiştir. Dizideki rolünde yetimhaneye verilen bir kızı canlandıran Aleyna Solaker, Meral karakterine hayat vermiştir. Genç oyuncu, dizinin 6.bölümünde Sezen Aksu'dan Yalnızlık Senfonisi şarkısını seslendirerek dikkatleri üzerine çekmiştir. 

Altındağ dizisindeki oynadığı Cemre karakteri kariyerinin önemli noktasından biri olmuştur. Solaker, model olmaktan ziyade  oyunculuk yönünde kendisini geliştirmeye çalışmaktadır. 

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER :

Kuş Dili, İşte Benim ( Film), Dersimiz Atatürk, Altındağ, Kırgın Çiçekler

Güzel oyuncu, şimdilerde ise Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Hizmetçiler dizisindeki Çiçek Tuna karakterine hayat verecektir.

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu, Berk Boyacıgil ile aşk yaşamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi