Açelya Akkoyun Kimdir?

Açelya Akkoyun kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Açelya Akkoyun Kimdir?

AÇELYA AKKOYUN KİMDİR?

Açelya Akkoyun, 31 Aralık 1972 tarihinde Adana'da dünyaya gelmiştir. Babası Ejder Akkoyun, annesi ise İncila Akdeniz'dir.

Oyuncu, Fenerbahçe Lisesini ve MSGÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirmiştir. Konservatuvar yıllarında girdiği İstanbul Şehir Tiyatroları’nda, altı yıl çeşitli oyunlarda görev almıştır. Theope, Mösyö Butterfly, Kırmızı Pabuçlar, Hüner, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Palyaço Prens, Yavru Kimin, sanatçının oynadığı bazı oyunlardır.

KARİYERİ:

1989’da Zülfü Livaneli ile birlikte Güneş Topla Benim İçin adlı müzik klibinde, 1994'te ise Ayhan Baran’la birlikte Türkiye’nin ilk opera klibinde rol almıştır. Akkoyun, aynı yıllar televizyon dizilerinde de oynamaya başlamıştır. 1992’de Son Söz Sevginin, 1993'te Çakalların İzinde, yine aynı yıl Suçlu Kim, 1995'te Mirasyediler, ve 1995'te Sessizlik adlı sinema filminde rol almıştır. Açelya Akkoyun tiyatro, sinema ve dizi filmlerinin yanı sıra reklam filmlerinde de oynamıştır. 

1995 yılında 4x4 adlı yarışma programı ile sunuculuğa başlayan başarılı sanatçı, daha sonra 1998 Adana Film Festivali’ni ve 1999, 2000 Antalya Film Festivali Onur Ödülleri’nin sunuculuğunu yapmıştır.Çocuktan Al Haberi adlı yarışmanın sunuculuğunu yapmıştır. 2002 yapımı Ekmek Teknesi adlı dizide "Suzan" karakterine hayat vermiştir.

ÖZEL HAYATI:

İlk evliliğini 1998 yılında tiyatro ve sinema sanatçısı Civan Canova ile yapmıştır. Çift, 2002 yılında boşanmıştır.

İkinci kez nikah masasına 2006 yılında Enis Cergel ile oturmuştur. Çiftin bu evliliklerinden Alya Deniz Cergel adında kızları dünyaya gelmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi