Anahtar Deliği 10.01.2026 -Trabzon turizmi masasında basın krizi
TRABZON TURİZMİ MASASINDA BASIN KRİZİ
Dün, Trabzon Turizmi Değerlendirme Toplantısı DSİ Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon milletvekilleri ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de katıldı.
Trabzon’daki gazetecilerin davet edildiği toplantıda, basın mensuplarına yer ayrılmaması dikkat çekti. Masaya oturan gazeteciler, oturdukları yerlerden kaldırıldı. Sonrasında basın mensupları ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı. Bir süre sonra salonun belirli bölümlerine konulan sandalyelerle kriz çözülmüş oldu.
Trabzon’un turizmi için yapılan böylesine kritik bir toplantının organizasyonunda bu tür aksaklıkların yaşanması hiç de şık olmadı. Salon düzenlemesini yapan yetkililerin bu konuda daha hassas davranması gerekirdi. Gazetecileri organizasyona davet edip bu şekilde değersizleştirmek son derece ayıp ve saygısızca bir tavır oldu.
İnşallah bundan sonra bu tür manzaralarla karşılaşmayız.

***
TRABZON’UN KALBİNDE BİTMEYEN ÇİLE!
Gülbaharhatun Mahallesi’nde uzun zamandır yol ve kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle trafikte ciddi aksaklıklar ve yoğunluk yaşanıyor. Trabzon’un kalbi konumundaki bu alanda hem araç hem de yaya trafiği olumsuz yönde etkileniyor.
Dün bu bölgeden geçerken trafikteki yığılmaları bizzat gözlemledik. İş makinelerinin, kaldırım yapımında kullanılacak kumu alana yaydığını gördük. Normal şartlarda bu kum akşam saatlerinde serilip, ertesi gün kaldırım çalışmaları için hazır hâle getirilebilirdi. Ancak bu şekilde bir uygulama yapılmadı.
Haftanın son mesai gününde uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden olundu. Burası son derece kritik bir alan. Trafik birkaç günlüğüne tamamen kapatılarak, 3–4 gün içerisinde yol ve kaldırım çalışmaları tamamlanabilirdi. En azından vatandaşlar bu kadar mağdur edilmemiş olurdu.
Planlamanın nasıl yapıldığı, işin neden bu kadar uzadığına anlam vermek mümkün değil. Beklentimiz bu sorunun bir an önce giderilmesi yönünde…
Bekleyip göreceğiz!

***
ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK
Trabzon basını, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi. Ortahisar Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın mensupları onuruna özel bir akşam yemeği düzenledi.
Düzenlenen organizasyona Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, meslek örgütü temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, gazetecilerle içten ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında medya mensuplarına çeşitli armağanlar verdi. Kendisine bu nazik davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.
Ancak toplantıya özellikle davet edilmeyen basın mensuplarının olduğunu da öğrendik. Ortahisar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Elif Çavuş’un bugünlerde daha hassas davranması gerekir. Neticede bulunduğu makam daha çok sorumluluk almayı gerektiriyor. Gazetecilerle yaşadığı şahsi problemleri işine yansıtmamaya dikkat etmeli...
Bundan sonra daha dikkatli olacağını düşünüyoruz. Sayın Ahmet Kaya’ya ve Elif Çavuş'a da bu anlamlı organizasyon için teşekkür ediyoruz.

***
ORMANLARIMIZ HER GEÇEN GÜN AZALIYOR!
Trabzon’un köylerinde ve kırsal alanlarında doğal gaz olmadığı için insanlar kış aylarında kömür ve odunla ısınıyor.
Ancak fahiş odun-kömür fiyatları nedeniyle baltasını, hızarını ve motorunu alan vatandaşlar ağaçlık alanlara hücum ediyor.
Orman Bölge Müdürlüğü, belirlediği bazı kuru ağaçların kesilmesine müsaade etse de vatandaşlar kuru ya da yaş ayrımı yapmıyor. Önüne gelen ağaçları kesilip indiriyor. Çünkü onlar için önemli olan, ağır kış şartlarında ocaklarını tüttürebilmek. Bunun içinde herşey mübah!
Oysa normalde gelişi güzel ağaç kesen vatandaşlar için hapis cezasına kadar varan ciddi yaptırımlar bulunuyor.
Buna rağmen geri adım atan yok. Karadeniz’de ormanlar bu nedenle her geçen gün azalıyor. Denetimler yetersiz kalıyor, kesilen ağaçların yerine yenileri dikilmiyor. Yeşiliyle ve doğasıyla eşsiz bir doğa cenneti olan memleketimiz; sosyal yapı, ekonomik koşullar ve insanların sorumsuzca hareket etmesi yüzünden her geçen gün yok oluyor.
Kısacası, memleketimizin doğasına göz göre göre ihanet ediyoruz!

Kaynak:Haber61