Anahtar Deliği Trabzon iktidara göz kırpıyor. 5.5.2015

Siyasi partiler seçim çalışmalarını var hızıyla sürdürürken, partilerin alacakları oy oranlarıyla ilgili yorumlar da bir yandan devam ediyor.

Anahtar Deliği  Trabzon iktidara göz kırpıyor. 5.5.2015

Trabzon iktidara göz kırpıyor

7 Haziran’da yapılacak genel seçime bir ay gibi bir zaman kaldı.

Siyasi partiler seçim çalışmalarını var hızıyla sürdürürken, partilerin alacakları oy oranlarıyla ilgili yorumlar da bir yandan devam ediyor.

Trabzon’da son yapılan genel seçimin sonucu AK Parti 4, CHP ve MHP 1’er milletvekili şeklinde dağılım söz konusu.

Bu seçim sonucun değişmeyeceği, milletvekili dağılımının mevcut dağılım gibi olacağını savunanlar çoğunluğu oluşturuyor.

Ve bu iddiayı doğrulayan sosyolojik bir araştırmanın varlığından söz ediyoruz.

İktidar partisinin ağırlığı bu seçim de Trabzon’da devam edecek.

Sebebi ise Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre Trabzon insanı iktidara destek verdi mi, onu en son terk eden insanların şehri olması.

AK Parti bu seçim de Trabzon’daki etkinliğini aynen devam ettirecek, 4 milletvekili mi olur beş mi olur, orası sandık açıldıktan sonra belli olacak.

HACIOSMANOĞLU NE DÜŞÜNÜYOR?

Ersun Yanal takımın başına geçtikten sonra, takım bir türlü istikrar yakalayamadı.

Her maça farklı on birle çıktı, iki maç üst üste kazanamadı.

Bir tek Galatasaray maçlarını kazanan bordo mavili takım Beşiktaş ve Fenerbahçe karşısında galip gelemedi.

Önceki akşam avni Aker’de Beşiktaş karşısına ilk yarıda alınan farklı mağlubiyetin rövanşını almak için çıkan bordo mavililer, Ersun Yanal’ın katkılarıyla ikinci yarı adeta çözüldü ve 2-0 mağlup olarak Avrupa Kupası hayali de suya düşmeye başladı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu şampiyon olamazsak bu koltukta olmayız diyerek kamuoyundan manevi transfer kredisi aldı, kulübün zaten yüksek olan borç yükünü katladı ancak hedeflerden bir bir uzaklaşmasına rağmen Hacıosmanoğlu koltukta daha fazla kalabilmenin politikalarını geliştirme gayreti içinde.

NECİP YILDIZ’IN JESTİ

CHP eski il başkanlarından Necip Yıldız Maraş Caddesi’ndeki çığ köfte dükkanını kapattı.

Daha doğrusu dükkanın faaliyetine son vererek, Milletvekili adayı Haluk Pekşen’e verdi.

Seçime kadar Pekşen seçim bürosu olarak kullanacak, belki de Necip Yıldız, Pekşen’den seçim dönemi için bir gelir bile elde etmeyecektir.

Çünkü, Yıldız CHP’ye madde ve manevi olarak çok önemli katkılar yapmış bir isimdir, bir seçim dönemi bir dükkan kirasının sözünü etmez, ettirmez.

Belli ki, Necip Yıldız’da bundan böyle emekliler kervanına katılmış olacak.

KARAN YAKTI

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nu milletvekilliğinden eden milletvekili aday belirleme yöntemi tartışma sürecinde kimin etkin olduğu üzerinde çeşitli görüşler var.

Canalioğlu’na birinci sırayı garanti sayarak onu 30 Mart 2014 yerel seçiminde Büyükşehir belediyşe başkan adaylığına ikna eden, ya da başka bir aday çıkmasını engelleyen, Burhan Çuhadaroğlu’nun adaylığının önüne set çeken dönemin il başkanı Yavuz Karan’dan başkası değil. Yavuz Karan milletvekili adaylığına soyunmasaydı, soyunarak da kendisi için hiç de iyi bir şey yapmadığı gibi Canalioğlu ile il başkanı vekil olarak aralarında yapılmış tüm anlaşmaların tersyüz olmasına yol açtı.Volkan Canalioğlu bir, Yavuz Karan ikinci sıra için aralarında anlaşmışlardı, tabanın önseçim ısrarı ikilinin anlaşmasını bozduğu gibi, ikisinin de tabanda gücü olmadığı gerçeğini ortaya çıkardı.

HASAN TAFLAN NE DEMEK İSTEDİ?

Trabzon’da Hasan Taflan dediğinde duracaksın.

Herşeyi bilir.

Siyasetinden sporuna..

İş Dünyasındaki olanlara kadar.

Geçtiğimiz günlerde karşılaştık.

Bildiğiniz gibi Taflan aynı zamanda AK Parti’de seçim çalışmalarında görevli.

AK Parti Trabzon birinci sıra adayı Süleyman Soylu ile nasıl gidiyor dedik.

Anında cevap verdi, “Enerjisine hayranım”

Nasıl yani dedik..

“Bak şimdi sayın Soylu gece 2-3’lere kadar çalışıyor. Sabah namazı kalkıyor. Ardından yollara düşüyoruz. Kimse onun kadar enerjik onun kadar güçklü değil. Tam bir lider”

Taflan etkinlenmiş.

Sıraladıkça sıraladı.

AK Parti bu çalışamasının temposunu düşürmedi.

Taflan’ın anlattıkları da bunlar örtüşüyor.

Bakalım sandıkta ne olur..

Taflan’ın bilgisine daha sonra yine başvuracağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler