Anahtar Deliği - “Bu kadarı cahillikle olur” eleştirisine Zorluoğlu’ndan cevap! - 30.09.2021

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı sosyal medyada vatandaşların sorularına ve eleştirilerine cevap vermeye devam ediyor.

Anahtar Deliği - “Bu kadarı cahillikle olur” eleştirisine Zorluoğlu’ndan cevap! - 30.09.2021

“Bu kadarı cahillikle olur” eleştirisine Zorluoğlu’ndan cevap!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı sosyal medyada vatandaşların sorularına ve eleştirilerine cevap vermeye devam ediyor.
Son dönemde özellikle altyapı çalışmaları ve sık sık yaşanan su kesintileri nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Zorluoğlu, sosyal medyada ne paylaşım yaparsa yapsın bu doğrultuda eleştirilerle karşı karşıya kalıyor.

Son olarak önceki gün üstyapı ve çevre düzenlemeleriyle ilgili paylaşım yapan Zorluoğlu’na vatandaşlardan sert eleştiriler geldi.
Bir vatandaş Avni Aker Millet Bahçesinin olduğu bölge ile ilgili eleştiride bulunarak “ Avni Aker’in altını komple atıl mı bıraktınız bu kadar yanlış ancak cahillikle olur” ifadelerini kullandı. Zorluoğlu bu eleştiriyi “Millet Bahçesinin altında 200 araçlık otopark var.” diyerek yanıtladı.

Yine eleştirilere cevap vermeyi sürdüren Zorluoğlu, Uzun Sokak’a koyulan küçük akarların aşırı yağışlara karşı yetersiz olacağını söylemesi üzerine “Bu sene çok aşırı yağmurlar yağdı. Ciddi bir sorun olmadı.” Yanıtını verdi.

Gazipaşa Caddesi’nin sonundaki yeni yapılan mazgalların üstünün kapatılmasıyla ilgili eleştiriye de Zorluoğlu “Oraları geçici olarak kapatıldı. Oraların koordinatları alındı. O mazgallar açılıp yükseltilecek.” Cevabını verdi.

Zorluoğlu için bu eleştiriler ne ilk ne de son olacaktır. Ancak özellikle sürekli yaşanan su kesintileri bu eleştirilerin dozunu daha da arttıracak gibi gözüküyor.

**
Şalpazarı’ndaki fabrika baskını olayında yeni gelişme

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşanmıştı.

Şalpazarı’nın MHP’li belediye başkanı Refik Kurukız, ilçede bulunan şapka fabrikasını basmış, içeride üzerinde Kürdistan yazan şapkaları yaktırmıştı.

Irak’taki seçimler için alınan siparişlerin bu şekilde yakılması da ülkenin gündemine oturmuştu.

Refik Kurukız’ın bir anlık heyecanla yaptığı hareket ulusal bir krize bile neden olabilirdi.

Neyse ki sağduyu içerisinde olay kapatıldı.

Hatta olaya Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman da el attı.

Ataman fabrika sahibi ile Başkan Kurukız’ı bir araya getirdi.

Kriz tamamen çözülmüş gözüküyor.

Umarız bundan sonra Başkan Kurukız heyecanlı ve fevri hareket konusunda daha dikkatli olur.

**
Koronavirüs sadece yakalananı etkilemiyor

KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kaya, “Koronavirüs vakaları yüzünden özellikle son 2 yılda birçok enfeksiyon hastalığına aciliyet dışında istediğimiz ilgiyi ne yazık ki gösteremedik" ifadelerini kullandı.

Bu önemli bir açıklama.

Kaya önemli bir noktaya parmak bastı.

Açıklamasının devamında Koronavirüse odaklandık. Özellikle pandeminin ilk dönemlerinde diğer birçok enfeksiyon hastalığı ve enfeksiyon dışı sorunlar pandemi korkusu nedeniyle maalesef yeterince irdelenemedi. Covid dışında şu dönem deri ve yumuşak doku enfeksiyonları başta olmak üzere üriner enfeksiyonlar, gastroenteritler gibi diğer birçok enfeksiyon hastalığını da görmekteyiz. Buradaki en önemli sıkıntı; enerjinin, donanımın büyük çoğunluğunun Covid üzerine odaklanmış olması. Fiziki kapasitenin büyük çoğunluğu Covid hastalarına addedildiği için diğer hastaları yatırırken ciddi yer sorunu yaşıyoruz. “ dedi.

Kısacası Koronavirüs sadece yakalananı ve temas edeni etkilemiyor.

Diğer hastalıklar ile mücadele konusunda da cepheyi zayıflatıyor.

Aşı konusunda çevremizdekileri ikna edip en kısa zamanda bu illetten kurtulmaya katkı yapmamız lazım.

Normal günler için özlem git gide artıyor.

**
Okullardaki tedbirler öğrenciler için işkence
Trabzon’da okullardaki koronavirüs vaka haberleri gelmeye devam ediyor. Sınıflar teker teker karantinaya alınıyor.

Bir sınıfta 2’den fazla vaka var ise o sınıftaki öğrencilerin tamamı 14 gün boyunca eve gönderiliyor ve Hes kodlarında “Riskli” ifadesi yer alıyor. Yani aynı sınıfta oldukları için öğrenciler 14 gün boyunca eve hapsediliyorlar.

Normal uygulamada ise temaslılar 5 gün sonunda negatif çıkarsa riskli sayılmıyor.

Neden bu uygulama öğrencilerde de uygulanmıyor?

Sonuçta öğrencilerin okulda aldıkları eğitim dışında özel kursları ve farklı alanda aldıkları eğitimler var.

Veliler bu konuda oldukça rahatsız.

Tabiki öncelik sağlık ama Bakanlığın bu konuda farklı bir çözüm bulması gerektiğini belirtiyorlar.

Biz onların isteklerine aracı olalım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar