Anahtar Deliği - Trabzonlu şoförler isyanda! - 30.06.2022

Mazot ve benzin zamlarından sonra, ciddi şekilde mağdur olduklarını ifade eden dolmuş ve taksi şoförleri, kazandıkları bütün parayı akaryakıta verdiklerini söylediler.

Anahtar Deliği - Trabzonlu şoförler isyanda! - 30.06.2022

Trabzonlu şoförler isyanda!
Trabzonlu dolmuş ve taksi esnafı akaryakıt zamlarından şikâyetçi. Mazot ve benzin zamlarından sonra, ciddi şekilde mağdur olduklarını ifade eden dolmuş ve taksi şoförleri, kazandıkları bütün parayı akaryakıta verdiklerini söylediler. Dolmuş ve taksi tarife fiyatlarına zam yapılmaması durumunda daha fazla direnemeyeceklerini belirten şoförler, “Okulların kapanmasıyla birlikte yolcu sayımızda zaten düşüş var. Zamlardan sonra halk genelde belediye otobüslerini tercih ediyor. Bunaltıcı güneş altında akşama kadar direksiyon sallıyoruz. Sonrada topladığımız bütün parayı akaryakıta veriyoruz. Şoför esnafı olarak çok mağduruz. Hakkımızı arayan soran yok. Bir an önce dolmuş ve taksi tarifesine iyileştirme yapılmaz ise kontak kapatacağız” diye isyan ettiler!

AHMET METİN GENÇ AÇIK VE NET KONUŞTU!


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dün kurumumuzu ziyaret etti. Kendisiyle 50 dakikaya yakın bir televizyon programı yaptık. Genç, vatandaşlardan gelen “yol yapım çalışmaları ne zaman bitecek” eleştirilerine açık ve net cevap verdi. Ahmet Metin Genç, “Asfaltlama işi çok parametreleri olan çetrefilli bir iş. Olayı anlamak için işin içinde olmak lazım! Halkımızın erişim ve ulaşım konforunu etkiliyoruz biliyoruz, onlardan af bekliyoruz. Beklemekte haklıyız. Biz vatandaşımıza temiz su içirmek istiyoruz. Siyasi olarak bir bedeli varsa alıyorum. Ben yarın sokakta dolaşırken, “neden bunu yapmadınız” demelerini kabul edemem. Hemşerilerimizden biraz daha müsaade istiyoruz. Bittiğinde, şebekelerde 50 yıl sorun olmayacak” dedi.

BAŞKENT’TE TRABZONLU KAYMAKAM!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Daire Başkanı Araklılı hemşehrimiz Dr.Naci Aktaş, Ankara Etimesgut Kaymakamı oldu
Peki, Naci Aktaş kimdir?
1977 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Araklı'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1999 yılında mezun oldu. Yüksek Lisansını İngiltere Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası alanında 2007’de tamamladı. Doktora eğitimini Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında 2022 yılında tamamlayarak, Yönetim ve Organizasyon alanında Doktor unvanını aldı.

SÜRMEN, SÜREKLİ SAHADA!


AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Sürmen, çalışmalarını sürdürüyor. Trabzon’da Kadın Kolları olarak en aktif olarak çalışan isim olan Sürmen, her gün değişik ilçelerde partili kadınlarla birlikte ziyaretler yapıyor, organizasyonlar gerçekleştiriyor. Türkiye’de AK Parti’nin en gözde Kadın Kolları Başkanı olan Meryem Sürmen’in faaliyetleri, Parti Genel Merkez’ince de takdirle karşılanıyor. Sürmen dünde, Ortahisar İlçe Kadın Kolları teşkilatı tarafından hayata geçirilen ‘Sokak Sokak Ortahisar’ programına katıldı. Partili kadınlarla birlikte, Gülbaharhatun Mahallesi’ndeki evleri gezerek kadınların sorunlarını dinledi. Çalışkan, heyecanlı ve hırslı bir karaktere sahip olan Sürmen, partinin kadın kolu teşkilatlarını özverili ve disiplinli bir şekilde sevk ve idare ediyor.

YOL ÇİLESİ BİTMİYOR!


Çarşıbaşı’nın Salova (Haleye Mevkii) Mahallesi sakinleri yollarının yapılmamasına isyan ettiler. Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, “geçen yıl yetkililerle konuşmamıza rağmen yollarımız aynı, yapılan bir hiçbir şey yok! Tam tersine eksilen çok şey var! Mahallenin mülkü amiri bildiğimiz kadarıyla muhtardır. Sayın muhtarımıza, yerel yöneticilerimize, siyasi parti temsilcilerine defalarca söylememize rağmen, bir arpa boyu yol alamdık. Allah aşkına bir gelin bakın, yol yol olmaktan çıktı. Taksiciler paramızla bile bizi evimize getirmek istemiyorlar. Lütfen artık feryadımıza kulak verin, yollarımızı yapın” şeklinde çaresizliklerini dile getirdiler!

KÜLTÜR PORTALI İSTİYORUZ!
Dün, kurumuzun WhatsApp hattına gelen bir mesaj vardı. Düşündük, taşındık vatandaşımız hak verdik. Mesajda, “Şehrin bir kültür portalı yok. Şehirdeki sosyal etkinlikleri belli başlı yerlerden geçmiyorsanız, haberdar olmak şansa kalıyor. Çoğu etkinliklerden, bittikten sonra haberdar oluyoruz. Ayrım yapılmadan bir kültür portalı kurulamaz mı? Geçenlerde THM Sanatçısı Aysun Gültekin, Büyük Şehir Belediyesi’nin organizasyonunda, Trabzon’da konser verdi. Ben konseri tesadüfen duydum. Gerekli tanıtım ve duyurular yapılmadığı için, konserde 30 kişi geldi. Bu 30 kişinin 15 kişisine de ben haber verdim. Bu sanat ve kültür şehrine yakışmıyor” ifadeleri yer alıyordu. Vatandaşımız çok haklı. Bir an önce Trabzon’a bir kültür portalı kurulması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar