ALGAN AİLESİ DAHA ÖNCEDEN BÖYLE BİR KARAR ALMIŞ
Dün bu köşede “Algan’a Bir Mezar Taşını Çok Mu Gördüler!” başlığı ile bir eleştiri de bulunmuştuk.
Trabzonspor eski Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan’ın mezarında bir düzenleme yapılmadığını, en azından mezarının mermer taşlarla çevrelenmesi gerektiğini dile getirmiştik. Yazımızın sonunda da “Tabii burada önemli bir nokta şudur: Nizamettin Algan, eğer hayattayken ‘Mezarım, gömüldüğüm gibi kalsın, hiçbir müdahalede bulunmayın’ şeklinde bir vasiyette bulunmadıysa…” cümlesini eklemiştik.

Dün, Algan’ın ailesine yakın isimler bizleri aradı ve konuyu aydınlattı. Aktarılan bilgiye göre, Algan ailesinin Maçka’nın Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan aile kabristanlığındaki bütün mezarların bu şekilde olması konusunda daha önceden karar alınmış. Mezarların sade ve gösterişten uzak olması konusunda hassasiyetleri varmış.
Tabii ki aile böyle bir karar aldıktan sonra bizlere de saygı göstermek düşer.
Bu konuyu tatlıya bağladıktan sonra, değerli Başkanımız Nizamettin Algan’a tekraren Allah’tan rahmet, sevenlerine de sabırlar diliyoruz.
***
ARAKLI’DAKİ CAMİ 2,5 YILDIR İMAMINI BEKLİYOR
Araklı’nın Yeşilköy Mahallesi’nde yaklaşık 2,5 yıldır cami imamı yok. 500 hanenin bulunduğu kalabalık bir mahallede bu sorunun halen daha çözülmemiş olması şaşkınlık yaratıyor. Trabzon’da 10 haneli mahallelerde bile imam ve müezzinler görev yaparken bu sorunun 2,5 yıl kadar uzun bir süre sürmesine bir anlam verilemiyor.
Konuyla ilgili olarak sosyal medyada paylaşımlarda bulunan mahalle halkı, Araklı gibi muhafazakâr bir ilçede onlarca imam var fakat köye sadece cuma namazı için görevlendirme yapıldığını, bunun dışında caminin imamsız kaldığını dillendiriyor.

Daha önce bu camide görev yapan bir imam da aynı paylaşımın altına bir yorumda bulundu. Caminin eski imamı "Fi tarihinde Yeşilköy Merkez Camii’nde 22 ay 19 gün görev yapmıştım. Burası ilk görev yerimdi; heyecanlıydım, aynı zamanda da acemiydim.
Ancak ne yazık ki köyün bazı ‘çok bilmiş’ halkı hevesimizi kursağımızda bıraktı. Hiçbir şekilde anlayış göstermediler. Asaletim tasdiklenmeden iki kez soruşturma geçirdim.
Eminim ki benim yaşadığım sıkıntıları başkaları da yaşamıştır.
Köy halkı, imama sevgi ve saygı konusunda sabıkalı olduğu için, görevlendirilen kişiler de gelmek istemiyor."
Her ne olursa olsun, konunun çözüme kavuşması gerekiyor. Neticede devlet işlerinde keyfîlik olmamalı. Mağduriyet ivedilikle giderilmeli.
***
BAKANIN AÇILIŞ PRAGRAMINA MAÇ AYARI
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025-2026 Su Ürünleri Av Sezonu açılış programı için Pazar günü Trabzon’a gelecek. Bakan beyin programına göre açılış, saat 20.00’da Çarşıbaşı’nda bulunan Yoroz Limanı’nda gerçekleşecekti.

Fakat aynı gün saat 21.30’da Trabzonspor ile Samsunspor arasında Karadeniz derbisi oynanacak. Programı yapanlar konuyu geç de olsa fark ettiler ve yeni bir düzenlemeyle açılış saatini bir saat geri çekerek 19.00’a aldılar.
Bilindiği üzere Trabzonspor’un müsabakası olduğu günlerde trafik adeta felç oluyor.
***
KOLTUK UĞRUNA HAK MÜCADELESİ UNUTULDU!
Trabzon’da birçok sendikanın temsilciliği bulunmakta. Ancak bu sendikalar, iş konuşmaya gelince sürekli hak, hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlükten bahsediyor. Ne var ki, konu kendi içyapılarına geldiğinde, ne adaletten ne de eşitlikten söz etmek mümkün.
20 yılı aşkın süredir aynı kişilerin başkanlık yaptığı bir sendikadan hangi hak ve hukuku bekleyebilirsiniz? Yönetim koltuğuna adeta yapışmış, kendi üyelerini potansiyel rakip olarak gören bir kişiden neyin savunuculuğunu yapmasını umabilirsiniz?

Gerçek anlamda hak ve hukuk mücadelesi verenler, başkanlığı dönüşümlü yürütür; yönetimler sürekli değişir, görev paylaşımı olur. Kendi içinde otoriter, neredeyse diktatörlükle yönetilen yapılar, diğer yandan işçinin, emeklinin, memurun hakkını savunacaklarmış… Sevsinler sizin sendikacılığınızı!
Yaptıkları tek şey, yılda bir kez yeleklerini giyip 200 metre yürümek o da “dostlar alışverişte görsün” diye. 15 günde bir basın açıklaması yayınlayarak medyada görünmeye çalışıyorlar. Bunun dışında elle tutulur ne yaptıklarını gören varsa, bir adım öne çıksın!
Kaynak: