Anahtar Deliği - Eski Rekrör Özen nerede hata yaptı. 26.11.2014

Altunbaş panikte. Gümrükçüoğlu'nun amacı Günnar'ı engellemek.

Anahtar Deliği - Eski Rekrör Özen nerede hata yaptı.  26.11.2014

ALTUNBAŞ PANİKTE

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş kongre sürecinde neredeyse hiç konuşmadı, mahkemede susma hakkını kullanır gibiydi.

Ne zaman ki, genel merkezin dayatmasına rağmen Ömer Odabaş’ın adaylığını açıklayıp karşısına rakip olarak çıkmasının ardından, Odabaş’a çekilmesi yönünde baskılar kurulunca Temel Altuntaş bir anda kükredi ve adaylığını dün ilan etti.

Parti içi dengeleri bilen isimler, Altunbaş ile Odabaş arasında muhtemel bir yarışın olması halinde, seçimi Odabaş’ın kazanacağını, genel merkezin desteğine rağmen Altunbaş’ın seçim kazanma şansının olmadığı söyleniyor.

Genel merkez Odabaş üzerinde adaylıktan çekil baskılarını artırdıktan sonra Altunbaş’ın ben bu seçimi açık ara kazanırım, kongrenin önü açılsın seçime girelim, seçim kaybetme ihtimalim sıfır dediği ve kendisini daha güçlü göstermek için hodri meydan dercesine dün adaylığını açıkladığı gelen bilgiler arasında.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN AMACI, GÜNNAR’I ENGELLEMEK

AK Parti genel merkezi sırf Ortahisar ilçe başkan adaylığını açıklayan Ömer Odabaş’a adaylıktan çekil demiyor.

Aynı zamanda Odabaş’ın aday çıkmasında perde arkasındaki isim olarak görülen Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu’na da adayını geri çek diyor.

Gümrükçüoğlu her ne kadar Odabaş benim adayım değil, parti işlerine karışmıyorum, kimseyi de aday çıkarmadım dese bile genel başkan yardımcısı bizzat hem Odabaş’ı hem de Gümrükçüoğlu’nu arayarak yaptıklarının yanlış olduğunu dikta ediyor.

Trabzon teşkilatlarından sorumlu Ordu Milletvekili Şener’de, Odabaş’ın adaylıktan çekilmesi için hem kendisiyle özel görüşme yaptı hem de Gümrükçüoğlu ile Odabaş’ı bir araya getirerek, ikiliye Odabaş’ın adaylıktan çekilmesinin gerekçelerini anlattı.

Odabaş geri adım atmazken, Gümrükçüoğlu Odabaş’ın arkasında değilim açıklamalarını sürdürdü

Gümrükçüoğlu’nun amacının, özellikle Ortahisar ve il kongresinin yapılmasını engellemeye çalışarak, genel merkezin İl Başkanı Adnan Günnar’a görevine devam et partiyi toparla demesini sağlayıp, Günnar’ın milletvekili olmasını engellemek olduğu bize ulaşan bilgiler arasında.

BEDELLİ ASKERLİK KARARI YARIN VERİLİYOR

Bedelli askerlik kararı ile ilgili olarak yarın Ankara’da üst düzey bir toplantı yapılacak.

Bedellinin çıkıp çıkmayacağı yarınki toplantıdan sonra karara bağlanacak.

Hükümet bedelli askerliği çıkarmak istiyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu konuda çekincesi var, çekincelerini Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de paylaştılar.

Bedelli tartışmasına son noktayı koyacak olan hükümet, bedelliden gelecek olan parayı TSK’nın modernizasyonunda kullanmak istiyorlar.

Muhalefet partileri bedelli askerlik konusunda iktidara açık destek verdiler.

Gerek CHP gerekse de MHP sözcüleri bedelli askerlik yasasının çıkmasına destek verip, yasanın çıkması için beklentiye giren yüz binlerce gencin bu beklentisine karşılık verilmesi istendi.

Bedellinin çıkması noktasında muhalefetin desteğini de arkasına alan hükümetin yarın Ankara’da yapılacak toplantıda nasıl bir karar alacakları merakla bekleniyor

ESKİ REKTÖR ÖZEN, NEREDE HATA YAPTI?

KTÜ eski rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, yasa gereği üçüncü dönem rektör adayı olamayacağı için, koltuğunu yeni Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’a bırakmak için çok uğraş verdi.

Prof. Baykal’ın karşısında güçlü rakip olmasına rağmen, öğretim üyeleriyle teker teker görüşerek, Baykal’ı rektör yapmak için çaba harcadı.

Eski Rektör İbrahim Özen, KTÜ’de öğretim üyesi olarak görevine devam ediyor, Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’de öğretim üyesi.

Özen, son dönemlerde yakın dostlarına serzenişte bulunarak, Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın rektör olmasına büyük katkı vermekle yanlış yaptığını ifade ediyormuş.

Özen, kendi rektörlüğü döneminde KTÜ’yü şehir insanına kısmen de olsa açmıştı. Baykal göreve başladıktan sonra KTÜ kapılarını şehir insanına adeta kapatmış durumda.

Özen bugün Baykal’a destek vermekle hata yaptım dediğine göre, rektörlük seçiminde Baykal’ın karşısında olan öğretim üyelerinin durumunu düşünün.

GÜNNAR İLE BALTA RAKİP Mİ?

AK Parti’de vekillik için öne çıkan iki isim var.

Bu isimler Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta.

Milletvekili seçilmek ikisinin de hakkıdır diyen ezici çoğunluk var.

Günnar, beş yıldır il başkanlığını yürütüyor.

En küçük bir şabibeye bulaşmadı, olumsuz bir işle anılmadı.

Temsilde sıkıntı yaşamıyor, güçlü hitabeti var, kendisini saydırmasını bildi.

AK Parti’de aktif olarak görev alırken vekillik hesabı yapmıştı, şimdi bu hedefe tamamen kilitlenmiş durumda, hakkıdır vekillik.

Muhammet Balta daha uzun süre hizmet verdi siyasette, İl Genel Meclis Başkanlığı, il başkanlığı ve bakan yardımcılığı az görevler değil.

Vekillikle taçlandırmak istiyor, siyaseti takip eden kesimler de vekillik hakkıdır diyor.

Bir sorun olduğu söyleniyor, o da şu:

Günnar ile Balta vekillik yarışında birbirlerinin rakibi sayılır mı?

Günnar Akçaabatlı, Balta Vakfıkebirli.

Kimse iş çıkarmasın, Günnar ve Balta birbirlerine rakip sayılmazlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler