Anahtar Deliği 26.05.2021

Anahtar Deliği 26.05.2021

Anahtar Deliği 26.05.2021

Maraş Caddesinin akıbeti belli oldu gibi

Trabzon Büyükşehir belediye meclisinin mayıs ayı toplantıları devam ediyor. Dün gerçekleşen toplantının en önemli gündem maddesi Maraş Caddesi’nin geleceğiydi. Kamu kurum ve kuruluşları, Sivil toplum örgütleri ve Trabzon’da il başkanlıkları bulunan partiler ile konuyu istişare eden Zorluoğlu, Büyükşehir meclis üyelerinin de görüşünü aldı.

Yapılan sunum sonrası ortaya konulan çözüm önerilerinde en çok destek alan, sadece 1 aracın geçebileceği kadar bir taşıt yolu bırakılıp,  geri kalan bölümün yaya trafiğine açılması fikri oldu.

İkinci sırada da taşıt trafiğine tamamen kapatılması vardı. Ancak bölgede bir çok ticari faaliyet gösteren kurum olduğundan bu görüş ikinci planda kaldı.

Mecliste bir karar alınmadı sadece görüşler soruldu ama yakın zamanda ne yapılacağına alınan görüşler çerçevesinde karar verilecek.

Anlaşılan o ki Maraş Caddesi yakın zamanda çok farklı bir kimliğe bürünecek. Şimdiden hayırlı olsun.

**
Zorluoğlu’na sürpriz
Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantıları devam ederken dünkü oturumda bir sürpriz yaşandı.

Toplantı sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin,  Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nun doğum günü olduğunu hatırlatıp, kutladı.

Meclisin ağabeyi olarak da, meclis adına bir hediye takdim etmek istediğini söyledi.

Bu güzel jest karşısında Zorluoğlu teşekkür ederek hediyeyi aldı.

Bu durum mecliste renkli anların yaşanmasına neden oldu.

**
HSK kararları Vakfıkebir’i gururlandırdı

HSK Yaz kararnamesini yayınladı. 3070 hakim ve savcı ile ilgili verilen kararlar açıklandı.

Açıklanan kararlar sonrası Vakfıkebir ilçesinde ayrı bir gurur yaşandı.

Vakfıkebirli olan Cumhuriyet Savcısı Adem Çalış son HSK kararnamesiyle Başsavcı olarak Artvin’in Hopa ilçesine atandı. Adem Çalış’ın başsavcı olması Vakfıkebir’de gururla karşılandı.

1979 yılında Vakfıkebir ilçesinde doğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Savcı Adem Çalış, 12 yıl serbest avukatlık yaptıktan sonra 2015 yılında savcılığa geçiş yaptı. 3 yıl Osmaniye ilinde çalışan Savcı Adem Çalış, 2019 yılının Haziran ayında Rize’ye tayin olmuştu. Savcı Çalış son HSK kararnamesiyle Başsavcı olarak Artvin’in Hopa ilçesine atandı.

Uzun yıllar başarıyla emniyet teşkilatında görev yaptıktan sonra emekli olarak Vakfıkebir’e dönen ve burada esnaflık yapan, belediye meclisi üyeliği görevinde de bulunan Aydın Çalış'ın oğlu olan Savcı Adem Çalış’a kutlama mesajı yağdı.


**

Trabzonlu ismi ilk o kutladı

Dün yayınlanan HSK kararları ile beraber 3070 Hakim ve Savcı hakkında alınankararlar açıklandı.

Açıklanan kararlar içerisinde Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Ahmet Trabzonlu Ahmet Yavuz da vardı. 

Yavuz’un aldığı bu görev sevinçle karşılandı.  İlk kutlayanlar arasında AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi de vardı.

Çebi “Yargıtay cumhuriyet savcısı olarak atanan Diyarbakır cumhuriyet başsavcısı hemşerimiz(Sürmene) syn Ahmet YAVUZ beyi tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum.”fadelerini kullandı.

Adem Çalış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler