Anahtar Deliği - Uzungöl’ün en büyük sorunu ne? - 24.06.2022

Uzugöl’deki Turizmciler, Temmuz ve Ağustos ayı boyunca yüzde yüz doluluk oranı ile çalışacaklarını, acentelerden gelen talepleri karşılayamadıklarını söylediler.

Anahtar Deliği - Uzungöl’ün en büyük sorunu ne? - 24.06.2022

Uzungöl’ün en büyük sorunu ne?

Trabzon’un en önemli Turizm merkezlerinin başında yer alan Uzungöl, Temmuz ve Ağustos aylarında turist akınına uğrayacak. Uzugöl’deki Turizmciler, Temmuz ve Ağustos ayı boyunca yüzde yüz doluluk oranı ile çalışacaklarını, acentelerden gelen talepleri karşılayamadıklarını söylediler. Pandemi sonrası Arap ülkelerinden gelecek olan turistleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade eden işletme sahipleri, bu dönemde en büyük sorunlarının trafik olduğunu söylediler. İşletme sahipleri, “ Temmuz ayı ile birlikte Uzungöl’de yerli ve yabancı turist sayısında patlama yaşayacağız. Geçtiğimiz yıllarda bölgedeki en büyük sorun trafikti. Bu yıl yetkililer gerekli düzenlemeleri yaparlar ise bu sorunu en aza indirgemiş olacağız.Turistler geldikten sonra mağduriyetler artıyor. Araç trafiğin düzenli bir şekilde akması ve otopark sorunun şu günlerde yapılacak çalışmalarla çözüme kavuşturulması gerekiyor” şeklinde ifade kullandılar.

TRABZONLU HANGİ SİYASETÇİ REKOR KIRDI?

Siyaset zor iş. Her an halkın içinde olmayı gerektiriyor. Vatandaş, derdinde tasasında, sevincinde hüznünde yanında hep siyasileri görmek istiyor. İşte siyasileri en çok zorlayanda bu olsa gerek. Düşünün siyasetçiniz, bir ilçede programınız var, aniden bir cenaze oldu. Bir anda programınızı iptal etmek durumunda kalabilirsiniz. Hatta aynı vakitte birkaç cenaze var! Hangisini tercih edeceğinizde ayrı bir soru işareti. Bunun yanında yaz ayının gelmesiyle birlikte düğünler başlıyor. Aynı gün içinde 10 ile 15 düğün arasında en az 7-8 tanesine katılmak zorunda kalabilen siyasetçiler var. Mesela, Trabzon Milletvekili Salih Cora bu konuda rekora koşuyor. Bir akşamda 9 ayrı nikâha giderek, şahitlik yapmış! Salih Cora şimdi kendi rekorunu kırmak için çalışıyor. Bunun içinde iyi bir taktik bulmuş. Nikâhlara Belediye Başkanlarının araçlarıyla belediye başkanlarıyla birlikte gidiyor. Tabi buradaki en büyük orunda bazen bir nikâh Beşikdüzü’nde diğer nikâhta Sürmene’de olabiliyor. Artık bu tempoyu siz düşünün. Eleştiri okları sürekli üzerlerinde bulunduran siyasilerin, arka planda nasıl bir zorluk çektiğinin de en güzel örneği bu olsa gerek.

TBMM’DE EN ÇOK SEVİLEN TRABZONLU VEKİL KİM?

Trabzon Milletvekilleri arasında TBMM’de en çok sevilen ilk üç vekil kim diye ufak çapta bir araştırma yaptık. Sonuç çok şaşırtıcı değildi aslında. Hem ilk dönemi olması hem de Üniversite Öğretim Görevlisi olması hasebiyle Hüseyin Örs ismi ön plana çıktı. Hüseyin Örs , hem mesleği hem de fıtratı gereği sürekli insanlarla diyalog halinde olan bir isim. Üslubu ve yaklaşımı samimi. Enerjisi yüksek. Kavgayı sevmiyor. Uzlaşmacı yönü olduğu için sorun çözebiliyor. Bu yüzden en sevilen isim. İkinci sırada ise Ahmet Kaya var. Zarif, kibar ve az konuşuyor. Bir siyasetçide olması gereken zarafete sahip. Diyalogları iyi. Üçüncü sırada ise Salih Cora var. Sempatik, güler yüzlü ve esprili. Muhalefet vekilleri kürsüde konuşurken attığı laflar yüzünden konuşmacılar zor durumda bırakıyor. Karıştığı kavgalardaki kroşeleri unutulmadı.

TRABZON AKVARYUMU KAÇ KİŞİ ZİYARET ETTİ?

Yaklaşık bir ay önce faaliyete geçen Trabzon Akvaryum, ziyaretçi akınına uğruyor. Zağnos Vadisi içinde, otantik bir ortamda bulunan ve insanların büyük bir keyifle ziyaret ettiği mekân, çocukların ise vazgeçilmezi haline geldi. Belediye yetililerinde aldığımız bilgiye göre, bir aylık zaman zarfında Trabzon Akvaryumu, 52 bin kişi ziyaret etmiş. Bu rakam oldukça iyi. Turizm sezonunun henüz hareket kazanmaya başladığı şu günlerde, bu rakamın katlanarak artması bekleniyor.

AHMET METİN GENÇ, MOTİVASYONU!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, personel tarafından sevilen Türkiye’deki ender Belediye başkanlarından biri. İş disiplini üst düzeyde olan Genç’in, çalışkanlığı kadar detaycı olduğunu da çok iyi biliyoruz. Belediye’de çalışan personelin en ufak sıkıntılarıyla bile alakadar oluyor. Sıkıntılarını dinliyor, çözüm önerilerini alıyor elinden geldiğince de yardımcı oluyor. Kısacası çalışanının emeğine saygı duyup, onlara değer veriyor. Zaman zaman karşılaştığımız belediye çalışanları Genç’ten övgü ile söz ediyor. Kendilerine insani ve vicdani bir yaklaşım gösterdiklerini ifade eden belediye personeli, ‘Ahmet Başkan, bizi her çalışmamızda destekliyor ve motive ediyor. Zaman zaman yaptığı güzel esprilerle bize samimi yaklaşımda buluyor. Bizimle aynı masada yemek yiyor, çay içiyor. Kendisi bize böyle değer verince, bizde ona mahcup olmama adına işimizi daha bir titizlikle ve severek yapıyoruz’ ifadelerini kullandılar.

KURT, ETKİLİ BİR GÖREVLE GERİ DÖNECEK!

Tonya eski Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Türkiye İhracatçılar Meclisi genel kurulunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptı. Kurt, bürokrasideki kariyerini zirveye taşımak istiyor. Erdoğan’ın Ahmet Kurt’a Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda üst düzey bir görev vermesi bekleniyor.

ŞALPAZARI GEYİKLİYE YENİ SEMT SAHASI

Geçmiş iktidarlar zamanında hep ihmal edilmiş olan Şalpazarı Belediyesi, Cumhur İttifakı kapsamında yatırımlarını ilçesine kazandırıyor, hizmetleri yağmur gibi yağdırıyor…

Belediye başkanı, ilçe başkanı ve milletvekilleri büyük bir uyum içinde çalışıyor. Bu uyumlu çalışma, diğer belediyeler kıyasla göz kamaştırıyor.

Geyikli Beldesi yıllardır hayalini kurduğu semt sahası ve spor kompleksine kavuşuyor…

Yaklaşık 2.5 milyonluk yatırım iki ay içerisinde tamamlanarak, hizmete açılacak.

AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Belediye Başkanı Kurukız ve bölgedeki her yatırımda büyük gayretleri olan Milletvekili Salih Cora’ya kocaman bir alkış…

Spora yatırım her zaman alkışlanır

CORA, TÜRK HAVA YOLLARI’NDA!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Ekşi’yi ziyaret edecek. Türk Hava Yolları’nın Trabzon’a yaptığı seferlerin saat planlaması konusunu gündeme getirecek olan Cora’nın, uzun zamandır sorun haline gelen bu konuyu çözüme kavuşturması bekleniyor.

SAYIŞTAY’A TRABZONLU ÜYE

Sayıştay üyeliği için Hazine ve Maliye Bakanlığı kontenjanından aday gösterilen, Trabzonlu hemşerimiz Ertan Erüz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna seçildi. Muhasebat Genel Müdürü olan Ertan Erüz, TBMM Genel Kurulu Oylamasının ardından, Sayıştay Üyesi olacak.

Peki, Ertan Erüz Kimdir?

1986’da Trabzon Lisesi’ni ve 1990’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi.

Aynı yıl içinde açılan giriş sınavını kazanarak Hesap Uzman Yardımcılığı’na ve yeterlik sınavında da başarı göstererek 29.01.1994’te Hesap Uzmanlığı’na atandı.21.06.2002’de Baş Hesap Uzmanı oldu.

2004 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yapan ERÜZ 2008 yılında Maliye Bakanlığı Bütçe Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014 yılında Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürüttü. 13 Kasım 2020 tarihinde Sayıştay Savcısı olarak atanmıştır.

KOMBİNE FİYATLARI ABARTILDI!

Trabzonpor Yönetim Kurulu 2022-2023 Futbol sezonu kombine fiyatlarını açıkladı. Bazı tribünlerdeki fiyatlar normal karşılansa da bazı bölgedeki fiyatlar abartılı olarak bulundu. Geçen sezon 300 TL olan kuzey kale arkası, bu sezon 1967 lira oldu. Geçen sezon en yüksek kombine fiyat bedelin Platinum tribününde 6.500 lira iken, bu sezon belirlenen rakam ise 22.500 TL oldu. Bordo mavili taraftarlar yapılan bu fahiş zammın, bu ekonomik şartlarda kendilerini aşırı şekilde etkileyeceğini söylediler.

HAZIRLAYAN: Atakan KADIOĞLU

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler