Anahtar Deliği - Aşık ne dedi?.24.04.2015

Neden listeye giremediğini, AK Parti’nin nasıl bir liste tercihi yaptığını güzel değerlendirmiş.

Anahtar Deliği - Aşık ne dedi?.24.04.2015

Aşık ne dedi?

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan eski bakanlardan Eyüp Aşık listeye giremedi. Neden listeye giremediğini, AK Parti’nin nasıl bir liste tercihi yaptığını güzel değerlendirmiş.

AK Parti milletvekili listelerini belirlerken vitrin süsleme işiyle hiç ilgilenmemiş, tamamen teşkilattan gelen isimlere önem vermiş, teşkilatlarda görev alıp partiye hizmete olan isimleri listelere yerleştirmiş. Böyle olunca da Eyüp Aşık gibi isimlerin listeye girmesi imkansız hali gelmiş. Aşık’ın değerlendirmesi de bu şekilde, doğraya doğru.

AĞANIN ELİ TUTULMAZ

Seçim Startı verildikten sonra ne teşkilata ne de diğer adaylara kese çözdürmeyen CHP Trabzon birinci sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen’in bu tavrı partide büyük bir memnuniyet yaratmış, bir yandan da para harcamaya devam ediyor, seçime kadar da gerektiği kadar para harcamaya devam edecek.

Başta teşkilatlara vermiş olduğu sözü yerine getiriyor Pekşen, hiçbir etkinlik parasızlık yüzünden ertelenmeyecek, CHP Trabzon’da ilk kez para sıkıntısı çekmeden bir etkinlik yapıyor.

SOYLU PAS VERMİYOR!

Ak Parti’de 2011 genel seçiminde eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın üstlenmiş olduğu rolü henüz üstlenen ortada yok.

Konum olarak Süleyman Soylu, Bayraktar’ın yerine getirildi ama Soylu’nun seçimin tüm sorumluluğunu alma gibi bir niyeti yok. Konuşup geçiyor. Halbuki kitleler Soylu’dan daha doğrusu iktidar partisinden karşılık bekliyor.

İktidar partilerinin sorumluluğu vardır, bu dönem halı hazırda iktidar partisi Trabzon’da sorumluluğunu üstlenmiş değil. İktidar partisinden beklenti had safhada. Kabak İl Başkanı Haydar Revi’nin başına patlarsa hiç şaşmayın.

AKÇAABAT VE GÜNNAR

Ak Parti il başkanlığı döneminde yapmış olduğu çalışmalar ve tutumuyla milletvekili olmayı en çok hak eden isimlerin başında Adnan Günnar geliyor. Günnar listenin dördüncü sırasında yer bulabildi. Seçilebilir de seçilemeyebilir de, bu aşamadan sonra seçilmesi için en çok çalışması gereken kendisidir.

Akçaabat’ta yatacak ve kendisinin Akçaabat’ın adayı olduğuna ilçe halkını da inandıracak kendisini de şartlandıracak ona göre çalışacak. Muhalefet partileri üçüncü milletvekilini alabilmek için kıyasıya bir yarışın içinde, bu yarış yeni de değil. Adnan Günnar’ın seçim çalışmasında rutinin dışına çıkması lazım, henüz rutinin dışına çıkmış değil.

BATI İKİDE DİRETİYOR

MHP’nin Trabzon ikinci sıra adayı Yavuz Aydın siyaset sahnesine Trabzon’da ilk kez çıkmasına rağmen kırk yıllık siyasetçi gibi işe asılıyor.

Kendisi Beşikdüzülü olması münasebetiyle de tüm batı ilçelerinde kendisinden yana gönül birliği oluşmuş durumda. Milletvekili Koray milletvekili sıralamasını yaparken Yavuz Aydın’ı listenin ikinci sırasına koyması hem seçilme şansını artırırken, hem de kendisine ve batı ilçeleri iki milletvekili çıkarmalı görüşünü savunan siyaset severlere moral vermiş.

Batı ilçeleri bir milletvekilimiz Muhammet Balta garanti, ikinci milletvekili Yavuz Aydın’ı da bizim oylarımız meclise gönderecek diyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler