Anahtar deliği. En keyiflisi Balta. 22.4.2015

Konumuna en çok sevinenlerin başında da AK Parti 2. sıra milletvekili adalı Muhammet Balta geliyor.

Anahtar deliği. En keyiflisi Balta. 22.4.2015

En keyiflisi Balta

Milletvekili adaylarının sevinçleri yüzlerinden okunuyor.

Konumuna en çok sevinenlerin başında da AK Parti 2. sıra milletvekili adalı Muhammet Balta geliyor.

Balta, birinci sıradan milletvekili adayı gösterilseydi kendisi bu kadar haz almazdı belki de. İkinci sırada olması ve seçilememe gibi bir derdinin bulunmaması değme keyfime dedirtiyor Balta’ya. Ancak buna rağmen yan gelip yatmıyor. Diğer milletvekili adaylarına haksızlık yapmayalım belki de adaylar arasında yine de en çok çalışanı, çalışmaktan en çok haz alanı yine Muhammet Balta. Adam sanki milletvekili adaylığı için kurulmuş, tüm planlarını milletvekili seçilmek üzere yapmış ve o gün gelmiş çatmış, siz olsanız ne kadar keyif alırsanız Balta’da o kadar keyif alıyor milletvekili adaylığından.

AK PARTİ ADAY ADAYLARI ÇALIŞMIYOR

Milletvekili aday adaylığı yarışı başladığında AK Parti’ye adeta hücum oldu. 49 aday adayı AK Parti’ye müracaat etmişti.

Bu isimlerin arasında ANAP ve DYP’de siyaset yapan bakanlık koltuklarında oturan Eyüp Aşık, AK Parti’yi bölgede şekillendirmek için Trabzon Belediye başkanlığından feragat eden Asım Aykan, milli görüşün avukatı Şeref Malkoç bile vardı. Eleme sürecinin ardından ağır toplar birer birer giderken listenin başına Süleyman Soylu’nun gelmesi sürpriz olmadı. Soylu’nun Trabzon listesinin başına gelmesi eleştirileri durdurdu, adayları bireysel olarak kimse eleştirmiyorsa bunda Soylu’nun büyük payı var. Bu arada İl Başkanı Haydar Revi’ye seçime kadar çalışacağız sözü veren aday adaylarına da sözünüzü hatırlayın çağrılarının yapıldığını bir kez de biz hatırlatalım, şimdi değilse ne zaman seçim çalışması yapacaksınız?

ŞAMPİYONUN KUTLAMASI NE OLDU?

Erdoğdu Anadolu Lisesi futbol takımının Dünya şampiyonu olmasının ardından bir tartışmanın başladığı kulağımıza geldi, bunun ne kadar doğru olup olmadığını da teyit edemedik.

Şampiyon takımı Trabzon’da karşılama ve şehir turu attırmak için bir ekip kurulup harekete geçilmek istendi. Bu iş için kafile ile şampiyonanın oynandığı Guatamala’da bulunan ASKF Başkanı Cahit Erdem’in bir gün önce atlayıp Trabzon’a gelip karşılama hazırlıklarını organize etmesi kararlaştırıldı. Bu arada devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girdiği ve karşılama töreninin İstanbul’da yapılması için talimat verdiği söylendi. Ne derece doğru bilemiyoruz ancak şehirde konuşulmaya başlandı. Ben olsam Erdoğdu Anadolu Lisesi şampiyon takımımıza bu şehirde kutlama yaparım, İstanbul lisesi olsaydı kutlamayı o şehirde yapardı. Sahi tören işi ne oldu?

YA TUTARSA

Trabzon’da milletvekili listesini yapma yetkisini alan ve bu yetkisini partideki etkili arkadaşlarıyla paylaşan ve milletvekili aday adaylarını da rencide etmemek için çok uğraşan Milletvekili Koray Aydın sonunda dengeli, şehri kapsayacak, iddialı bir liste ortaya çıkardı.

3. sıradaki Yavuz Aydın ile 2. sıradaki Hüseyin Örs’ün yerleri değişmelimiydi gibi eleştiriler oldu. Ancak zaman içinde Koray Aydın’ın istişare sonunda nasıl bir dengeli liste ortaya çıkardığı daha iyi anlaşıldı. Koray Aydın birinci sıradan aday, merkezin adayı, ikinci sırada da merkezin adayı Hüseyin Örs olsaydı o zaman batı bölgesinin adayının seçilme şansı düşük olacağı için bu bölgedeki seçmeni motive etmek güç olacaktı. Koray Aydın partisinin Trabzon’daki oy potansiyeli gücüne dikkat etmiş listeyi yaparken, ya tutarsa...

AKÇAABAT’A HÜCÜM

Siyasi partilerin milletvekili adayları heyetler halinde ilçe ziyaretlerini yapmaya başladılar.

Bu konuda AK Parti yine öncülük yapıyor. Çaykara’dan başladılar şehrin tüm ilçelerini bir tur döndüler, bundan sonra da dönmeye devam edecekler. Önceki gün Süleyman Soylu’nun öncülüğünde şehir turu yaptıktan sonra Akçaabat’a çıkarma yapan AK Parti seçim ekibini dün de CHP seçim ekibi takip etti. Bilindiği gibi AK Parti’nin 4. sıra milletvekili adayı Adnan Günnar Akçaabatlı, en büyük oy potansiyeline sahip olan ilçede iktidar partisi Günnar’a yüklenirken CHP’nin 2. sırada Ali Türen Öztürk, beşinci sırada ise Yavuz Karan olmak üzere iki adayı var. Akçaabat milletvekilini iktidara mı yoksa ana muhalefet partiye mi verecek?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler