Anahtar Deliği - TTSO Meclisi Ankara'ya taşınıyor. 20.1.2015

Trabzon’daki iş dünyasının oluşturduğu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri önümüzdeki Perşembe günü tümüyle Ankara’ya taşınıyor.

Anahtar Deliği - TTSO Meclisi Ankara'ya taşınıyor. 20.1.2015

TTSO MECLİSİ ANKARA’YA TAŞINIYOR

Trabzon’daki iş dünyasının oluşturduğu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri önümüzdeki Perşembe günü tümüyle Ankara’ya taşınıyor.

Perşembe günü başlayıp, Pazar günü sona erecek olan kişisel eğitim semineri için Ankara’ya gidecek olan TTSD meclis üyelerinin tamamı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin eğitim salonunda iki günlük kişisel eğitimden geçecekler.

Meclis üyeleri Ankara’da gerçekleşecek eğitim semineri için ücret ödemeyecek.

Gidiş dönüş uçak biletleri TTSD tarafından karşılanacak, Ankara Shareton Otel’de konaklama ücretleri de TOBB tarafından karşılanacak.

Genç yaşlı hiçbir ayrım gözetilmeksizin tüm meclis üyelerinin Ankara’daki kişisel eğitim seminerine davet edilmiş olması münasebetiyle, TTSO’nun yaşlı üyelerinin bu seminere katılıp katılmayacakları da merak konusu.

SEÇİM STARTI 15 ŞUBAT

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, yürütme kurulunu belirledikten sonra geride bıraktığımız hafta sonuna doğru Ankara’ya genel merkeze gitti, bir dizi görüşme yaptı.

İl kongresinin ardından her ne kadar gençlik ve kadın kolları yönetim seçimlerinin yapılmasını takip etse de, Revi ve ekibinin önündeki en büyük sınav, Haziran’da yapılacak genel seçim olacak.

Genel merkezde yapmış olduğu istişare sonunda 15 Şubat tarihine kadar İl seçim koordinasyon merkezini oluşturarak, Trabzon’da programlı seçim çalışmalarının startını verecek.

Haydar Revi, seçim koordinasyon merkezini oluşturmak için acele ediyor, kış mevsimi bitmeden seçim startı vermesi, biraz da her fırsatta Trabzon’u 6-0 yapacağız iddiasından geliyor.

PROTOKOL CAMİİ AKYAZI’YA

Trabzon şehir merkezinin sahil kesiminde uygun bir alana protokol camii yapılması fikri son birkaç yıldır konuşulmaktan öteye geçmemiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Trabzon programı sırasında, cami yapımını dönemin İl Başkanı Adnan Günnar, Erdoğan’a açar, alternatif olarak yer de gösterir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, Günnar’a yapın daha ne duruyorsunuz şeklinde yanıt verir.

Bir sıkıntı vardır, cami yapılacak yerle ilgili.

Kıyı kenar çizgisi engeli.

Bu engel de Erdoğan-Günnar diyaloğunun hemen ardından kaldırılır, denize sıfır alanda cami yapımına izin çıkmıştır.

Trabzon’da protokol camisi yapımı için Günnar’ın önerdiği yer, Akyazı projesinin kuzey-doğu kısmıdır.

İstanbul’daki Ortaköy camisinin modelinde Akyazı projesinin yanına cami yapımına şifahen karar verilmiştir ama bu projeyi bir yetkilinin tutması ve yürütmesi lazım.

Bu isim hiç kuşkusuz Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’dan başkası değildir.

Gümrükçüoğlu, Akyazı’daki protokol camisini ya stadyumu yapan müteahhit firmaya yaptıracak ya da finansı için kendisi öncülük yapacak.

TRABZON’A DEMİRYOLU ATATÜRK’ÜN HAYALİ

Trabzon’a demiryolu projesi bir gündeme geliyor, bir bakıyorsunuz aylarca konuşulup tartışılmadan es geçiliyor.

Demiryolu projesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün projesi.

Anlayacağınız henüz başlamasa da çok gecikmiş bir proje.

Nice Atatürkçü geçinen siyasetçiler, bakanlar, hükümetler geldi geçti ama Atatürk’ün ahdini yerine getiremediler.

Atatürk sağlığında 1924-1930 ve 1937 yıllarında olmak üzere üç kez Trabzon’a geldi.

1930 yılındaki gelişinde Trabzon’un Anadolu’ya bağlanması şart olduğunu söyleyerek demiryolu projesinin kaçınılmaz olduğunu işret eder.

Demiryolunun yanı sıra Trabzon’a bir de liman yapılmasını ister.

Liman yapıldı ama onun da günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek, yeni ve moderni yapılması lazım.

Demiryolu projesi henüz proje aşamasına bile gelmedi.

AK Parti iktidarı Trabzon’a demiryolunu getirerek Atatürk’ün hayalini gerçekleştirmesi lazım.

GÜNNAR’IN SİYASET PLANI

Milletvekili adayı olmak ve seçilmek için toplumun desteği olması gerekli diyen AK Parti Trabzon eski il başkanı Adnan Günnar, her şeyin nasip kısmet olduğunu da sözlerine ekliyor.

İki dönem il başkanlığı görevi yaptıktan sonra milletvekili aday adayı olmak maksadıyla yeniden il başkanlığı görevine talip olmayan Günnar, kendisini milletvekili olmaya layık görürken, bu mücadelesinde arkasındaki en büyük gücün kamuoyu desteği olduğuna inanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile ilişkilerini üst düzeyde tutan Günnar, kamuoyu nezdinde isim yapmış gönülleri fethetmiş isek, yakarıda büyüklerimizin de toplumun sesine kulak vereceklerine inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler