Anahtar Deliği - Abdulkadir Ömür umut verdi - 20.09.2021

Abdülkadir Ömür, Trabzonspor'un Galatasaray maçında kötü bir performans sonrası 37. Dakikada oyundan alındı.

Anahtar Deliği - Abdulkadir Ömür umut verdi - 20.09.2021

Flaş iddia! Trabzon’un suyuna zam gelecek

CHP’nin Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Söğüt zam iddiasını ortaya attı.

Söğüt 2022 için Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin suya zam yapacağını iddia etti.

Söğüt’ün iddiası şu şekilde:

Önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde, 2018 yılı için suya yüzde 14 zam yapılmış, suyun metreküpü 3 lira 25 kuruşa çıkmış, 2019 yılı için suya zam yapılmamış, aynı tarife devam etmişti. Başkan Gümrükçüoğlu döneminin son iki yılında bir kez, yüzde 14 suya zam yapılmış iken, yeni Başkan Zorluoğlu döneminin ilk iki yılında yüzde 18,5 ve yüzde 12 olmak üzere iki kez, totalde yüzde 32,6 suya zam yapıldı.

2019 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Murat Zorluoğlu döneminin ilk yılında, 2020 yılı için suya yüzde 18,5 zam yapılmış, suyun metreküpü 3 lira 25 kuruştan 3 lira 85 kuruşa çıkmıştı. 2021 yılına, corona belası yüzünden vatandaşın ekonomisi daha da zorda girilirken, suya yüzde 12 zam yapılmış, suyun metreküpü 3 lira 85 kuruştan 4 lira 31 kuruşa çıkmıştı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi pandemi, ekonomi, hijyen gözetmeyerek suya bu zammı yaparken, bir çok belediye bu dönemde suya zam yapmamış, bazı belediyeler ise bırakın suya zam yapmamayı, su tarifesinde indirime gitmiştir.

Vatandaşın ve şehrin önceliklerini bilmeyen, bir plan ve programa sahip olmayan, kaynaklarını har vurup harman savuran, har vurup harman savurunca da İlbank, yetmedi kamu, daha da yetmedi özel bankalara borçlanan belediyelerin en kestirme para girişini artırma yöntemi, vatandaşın suyuna zam yapmaktır. Umarım yanılırım ama kestirmece belediyelerden biri de Trabzon Büyükşehir Belediyesi olacak, 2022 yılı için suya zam yapacaktır.

Altyapı diyecekler, üstyapı diyecekler, kesintisiz su diyecekler, uçacağız diyecekler, konacağız diyecekler, diyecekler de diyecekler. Peşinden, zam lafını ağızlarına almadan, su fiyatlarında ayarlamaya gittik diyecek, laf kalabalığına getirecekler. Her zamanki gibi olan, 6 bedelli su faturaları şişen 447 bin aboneye olacak.

Musluğu kapa Trabzon, korkarım; suyumuza zam geliyor…

Bu açıklama ile Söğüt bir duyumunu mu yoksa tahminimi açıkladı bilemiyoruz. Bekleyip göreceğiz.

**

CHP’li Oyman’dan hidrofor cevabı: Dalga geçmeyin!

Altyapı çalışmalarının sürdüğü Trabzon’da son dönemin en çok konuşulanı hidrofor konusu oldu.

Bazı apartmanlarda içme suyununun üst katlara verilememesi sebebiyle TİSKİ’nin hidrofor takılması gerektiğini bildirmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Son olarak CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman tepkisini dile getirdi

Oyman şu ifadeleri kullandı;

Hidrofor meselesinde madem 40 apartmanda sıkıntı var mahalle sakinlerine “herhangi bir mağduriyet yaşanmaması” gibi genel bir mesaj neden çektiniz? Sayabiliyorsanız neresi olduğunu da biliyorsunuz, prosedürün nasıl ilerleyeceğini de bilmeniz lazım diye düşünüyorum.

Ayrıca bu çalışmaya geçen yıl başladınız. Biz hidrofor sıkıntısını dile getirmesek ihtiyacı seslendireceğiniz yoktu; hani mühendislik çalışması, hani ön bilgilendirme? Milletle dalga geçmeyin, dalga geçersiniz sizinle en güzel şekilde dalga geçerim.

**

Eğlendik, coştuk güzel AMA…

Trabzon’da Avni Aker’in yıkıldığı bölgeye Millet Bahçesi yapıldı.

Millet Bahçesi’nin büyük bir bölümü ise etkinlik çayırı adı verilen alana ayrıldı.

Bu alanda ilk etkinlikler de haftasonu gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Genç Fest ile gerçekten alana gelen herkes coştu eğlendi, gün boyu güzel etkinlikler yapıldı.

Buraya kadar güzel, şehir için de sevindirici.

Ancak işin bir de “ama”sı var.

Millet bahçesinin hemen yanında Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü yer alıyor.

Tıpkı Avni Aker’de maç akşamları hastanede yaşanan sıkıntı etkinlik sırasında da yaşandı. Aşırı gürültü, hastanede hastası olanları isyan ettirdi. Onlarca şikayet mesajı geldi.

Belki her akşam alanda konser yapılmayacak ancak bu sıkıntıyı burada sıkça yaşayabiliriz.

Öte yandan eski Avni Aker ile Numune hastanesi arasındaki gürültü şikayetini hatırlatmışken yeni yapılan Şehir Hastanesi’ni de unutmayalım.

Projede olmamasına rağmen, sonradan neden stadın yanına yapılmak isteNdiği hala soru işareti olan Şehir Hastanesi’nde de zamanı gelince aynı şikayetlerin geleceğini şimdiden buraya not düşelim.

**

Abdulkadir Ömür umut verdi

Galatasaray maçında kötü bir performans sonrası 37. Dakikada oyundan alındı.

Gitti yedek kulübesinde ağladı.

Kimi “Şov yaptı” dedi

Kimisi de gerçekten üzüldü.

“Bir daha forma yüzü göremez” dedi bir çok kişi

Kızanlar çoktu.

Haklıydılar çünkü yeteneğine güvendikleri çocuk sahada sürünüyordu.

O ne yaptı?

Kasımpaşa maçında yeniden şans buldu ama bu sefer bütün dikkatini oyuna verdi.

Ayakları yere bastı, takıma katkı için elinden geleni yaptı.

Şov yerine takım onunu benimseyince gole de katkısı oldu.

Galatasaray maçından sonra ya yok olacaktı ya da “Ben buradayım” diyecekti.

İkincisini seçti.

Umarız bunu devam ettirir, çünkü ona inanan binlerce insan var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler