Anahtar Deliği 20.05.2021

Anahtar Deliği 20.05.2021

Anahtar Deliği 20.05.2021

Tam kapanma sonrası Trabzon sokakları

Tüm Türkiye’de 17 günlük tam kapanma ile birlikte uygulanan sokağa çıkma yasağı 17 Mayıs sabahı sona ermişti. Havaların ısınması ve yapılması gereken işlerin birikmesi nedeniyle insanlar kendilerini sokaklara attılar. 

Haber61 muhabirleri Okan Çıtlak ve Hatice Üneş, Ortahisar ilçesinde en kalabalık mekan olan Meydan Parkı’nda son durumu görüntüleyip, vatandaşların görüşlerini aldı. 

17 günlük tam kapanmada ne yaptıklarını sordular. Genel manada alınan cevap “Köye çıktık” oldu. Yani şehirde 4 duvar arasından kaçıp köylerde özgür dolaşma yolunu seçmişler.

Ancak 17 günlük kapanmanın yaralı olduğu konusunda olumlu ve olumsuz düşünceler yarışıyor. Tek birleşilen nokta ise aşılamanın hızlanmaması halinde ileriki günlerde yeni tam kapanmaların geleceği yönünde.

Trabzon’da vatandaşlar ile yapılan o röportajı buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

**
Trabzon hazırlıksız yakalandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm milletimi saat 19.19'da balkonlarında ve kapı önlerinde İstiklal Marşı'mızı okumaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına Trabzonlular cevap verdi ve saat 19:19’u gösterdiğinde evlerinin önüne ve balkonlara çıkıp istiklal marşını hep bir ağızdan söylediler.

Trabzon için de durum Vali, Belediye başkanları ve siyasiler çağrılar yapıp Cumhurbaşkanının davetine yinelediler ve saatler 19:19’u gösterdiğinde Trabzon’dan İstiklal Marşı yükseldi.

Ancak dikkat çeken bir nokta vardı ki Trabzon’un bürokratlarının bu davete hazırlıksız yakalandıkları izlenimiydi.

TVlerde yayınlanan görüntülerde bir çok ile kameralar çevrildi. Hepsi açık alanda etkinliği gerçekleştirdiler. Trabzon’da ise kapalı spor salonu tercih edildi. 

Anahtar Deliği 20.05.2021

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen programda 2024-2028 ve sonrası olimpiyat oyunlarına hazıranan geleceğin şampliyon sporcularıyla bir araya geldi.

Bu etkinlik 4 duvar arasına sıkıştırıldı.  Oysa saatler 19:19’u gösterdiğinde belediye hoparlörlerinden istiklal marşı çalınsa ve tüm vatandaşların haberi olması sağlansa, etkinliğe sadece sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı ve spor salonu içerisindekiler haricinde de katılan olurdu diye düşünüyoruz.
Anahtar Deliği 20.05.2021
**
Olcay Saral çalınan sosyal medya hesabı üzerinden laf çarptı
Trabzon’u 3. Ligte temsil eden Ofspor’un başkanı Olcay Saral’ın zaman zaman ilginç mesajları gündeme oturur. Yaptığı imaların altında espri ile karışık sitem vardır.

Bunlardan biri de dün gerçekleşti. Olcay Saral’ın instagram hesabı çalındı. Hesabı çalanlar da takipçilere mesaj atıp para istedi.

Saral ise takipçilerine durumu açıklamak için mesaj paylaştı. Saral uyarısının içerisine bir de iğneleme yerleştirdi.  Başkan Saral “İnstagram hesabım çalınmıştır. Kimse düşmesin diyecem de zaten bir forma almanızı isteyince almıyordunuz..İnstagram kullanıcısı arkadaşlar şikayet ederse sevinirim” ifadelerini kullandı.

Biz de buradan Olcay Saral’ın instagram hesabının çalındığını ve yayınlanan mesajlara itibar etmemenizi belirterek, “Ofspor’a destek olun” diyoruz.
Anahtar Deliği 20.05.2021
**
Bu ziyaret çok konuşulur
Trabzon’da en çok dialoğa giren ve bunu sosyal medya üzerinden de yayınlamaktan çekinmeyen iki isim CHP Ortahisar ilçe başkanı Fatih Suat Oyman ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi bir araya geldiler.

Bu sürpriz buluşma CHP Ortahisar ilçe Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Birbirlerini sosyal medya üzerinden eleştiren ikilinin bir araya gelerek Ortahisar’ın sorunlarını konuştuğu öğrenildi.

Oyman, Çebi’nin bu ziyaretini “Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Sn. Selahaddin Çebi ve Birim Başkanları ilçe başkanlığımıza iadeyi ziyarette bulundular. Bayramlaşma fırsatı da bulduğumuz bu nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.” Paylaşımı ile duyurdu.

Trabzon siyaseti son zamanlarda bu ziyaretleri sıkça görüyor. Özellikle de Ortahisar özelinde. Bu geleneği başlatan Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç’i de unutmayarak, Trabzon için ortak çalışacak iktidar muhalefet birlikteliğini genele yayılmasını umuyoruz.

**
Kuvvetli’nin misafirleri

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener bugün Rize’ye gidecek. Trabzon’a uçakla gelecek olan Akşener daha sonra karayolu ile Rize ziyaretini gerçekleştirecek.

Akşener’in ziyareti öncesi birçok İYİ Partili siyasetçi bölgeye geldi. Bu isimlerden  İYİ Parti siyaset akademisi Başkanı Sayın Mehmet Akalın, Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Gençlik kolları Edirne il Başkanı Çağlar Karabıçak ve İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz, Trabzon İl başkanı Azmi Kuvvetli’yi ziyaret ettti.

Kuvvetli bu ziyareti “Partimizin siyaset akademisi Başkanı Sayın Mehmet Akalın, değerli dostum Ülküdaşım Edirne İl Başkanımız Sayın Ekrem Demir, Gençlik kolları Edirne il Başkanı Sayın Çağlar Karabıçak ve İl Başkan Yardımcısı Sayın Tarık Aldeniz bizleri ziyaret etmişlerdir. Ziyaretletinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.Hoşgelmişler sefalar getirmişler.” Şeklinde duyurdu.

Anahtar Deliği 20.05.2021

**
Zorluoğlu’ndan İYİ Parti’ye Ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Gayet samimi bir ortamda geçen ziyarette Trabzon’un sorunları konuşuldu. Kuvvetli özellikle Maraş Caddesi için  alternatif çözüm önerilerini Zorluoğlu’na sundu. 

Şehrin geleceğine yön verecek projeler üzerine şehrin tüm paydaşlarıyla istişare etmenin Trabzon’un sorunlarının çözümünde çok katkı sağlayacağının önemini belirtildiği ziyaret sonrası Kuvvetli, Zorluoğlu’na ziyareti için teşekkür etti.
Anahtar Deliği 20.05.2021

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler