Anahtar Deliği - Trabzon’da koronavirüs tehlikesi! - 19.07.2022

MHP il başkanında ilginç açıklama! Zorlu, Mumcu’ya sert çıktı! Zorluoğlu ile muhtarlar arasında gerilim! Taş devri uygulamalarından vaz geçeceğiz! Zorluoğlu kadrosuna takviye yapmalı!

Anahtar Deliği - Trabzon’da koronavirüs tehlikesi! - 19.07.2022

MHP İL BAŞKANINDA İLGİNÇ AÇIKLAMA!

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, sosyal medya hesaplarında çok konuşulacak bir paylaşımda bulundu. Tarım, MHP’li olduğunu iddia ettiği bir partilinin kendisi hakkında, Ülkücü olmadığı yönünde açıklamalarda bulunulmasına tepki gösterdi Tarım şu görüşlere yer verdi;“35 yıldır tatil bilmiyorum. İl Başkanları toplantıları benim için tatil, covite yakalanıp eve kapanmakta en çok istirahat edebildiğim zamanlar olmuştur. Hayatımda sadece eşimden ve çocuklarımdan özür diliyorum. Kendilerini hiç kimsenin tahmin edemediği kadar ihmal ettiğimi itiraf ediyorum. Ben, benden sonraki hayatta dahi, bu ülkenin en huzurlu vicdan yastığı olan, Milliyetçi Hareket Partisi'ni korumaya çalışırken; her tarafı oynayan, fitnenin esiri olmuş, içimizde olduğu halde, beyni dışarıda olan ülkücülüğe hiç yakışmayan her davranışı yapabilen bir şahıs, benim ülkücü olmadığım konusundaki düşüncesini iyi partili bir arkadaşımıza servis edebiliyor. Ülkücülük kesinlikle sadece MHP'de olmakla birlikte; bir kimse ister CHP'li, ister İYİ Parti'li, Saadet'li veya her hangi bir partili olursa olsun; şayet adamsa, onurlu ve karakterliyse, Allah korkusu taşıyor ve insan ilişkilerini ona göre formatlamışsa! benim için en iyi bir ülkücü kadar makbuldür” Ben sadece sorumluluğunu taşıdığım fikrin adamıyım. Davamı düşünürken içim geçmiş, severken de ömrüm.

TRABZON’DA KORONAVİRÜS TEHLİKESİ!

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon’da Covid-19 vakalarının arttığını söyledi. Usta, “Şu anda yaklaşık 13 tane hastamız korona virüste yoğun bakımda yatıyor. Bugün itibariyle birisi entübeydi. Yoğun bakım yataklarını temiz ve Covid diye ayırmak zorunda kalıyoruz. Covid yoğun bakım sayıları arttıkça, Covid yoğun bakımına ayırdığımız yatak sayılarını da arttırmak durumunda kalıyoruz. Bu sefer de temiz dediğimiz yani Covid dışı hastaların yataklarında sıkışıklıklar yaşıyoruz. İkisini dengelemeye gayret ediyoruz. Yaklaşık 1.5 aydır yatışlarımız tekrar oluşmaya başladı. Şehrimizde günlük 500’ün üzerinde vakalarımız oluyor. Bu şehir 1’e 3 nüfusu artan bir şehir. Bir şekilde tatilini iznini şehrinde geçirmek isteyen insanlarımız çok fazla. Onların hepsi bayramı fırsat bilip şehrine gelmiş durumdalar. Kısa sürede tekrar aşağı döneceğini ümit ediyoruz” şeklinde ifade kullandı.

ZORLU, MUMCU’YA SERT ÇIKTI!

Trabzon Büyükşehir Belediye meclis üyesi Cüneyt Zorlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya tepki gösterdi.

Cüneyt Zorlu, “Sayın Mumcu’nun ortağı olduğu özel bir hastaneye verileceğini duyduğumuzu belirtmiştik. Sayın İl Başkanı bizi çamur atmakla suçlamış, böyle bir şeyin olmadığını ve bizlerin spekülasyon yaptığımızı ifade etmişti. Gelinen noktada özel hastanenin ortağı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden eski terminalin yerini satın almak için çalışmalara başlamış. Biz kimseye çamur atmadık! Ayrıca dün yapılan Trabzon Büyükşehir Belediye meclis toplantısında Sayın Murat Zorluoğlu’nun “hastaneye satılabilir” dediğini duyuyoruz. Dediğimiz doğruymuş demek ki . Sayın Sezgin Mumcu; bize laf yetiştirirken, haklı çıkacağımızı düşünmen gerekirdi. Şunu belirtelim satılmasını istemiyoruz ama yine de satılacaksa, değerinde olmak şartıyla açık ihale ile özel hastane tarafından alabilir. Ama AK Parti İl Başkanı’nın ortağı olduğu hastanenin rekabet şartlarına uyacağını ve ihalenin eşit şartlarda sonuçlanacağı konusunda şüphelerim var! Hastane park sorunu olmayan bir yer. Kurumun, araç giriş- çıkışlarında trafik sorunu olmayacak ve de otopark sorunu yaşanmayacaksa hastane yapılabilir. Şehir hastanesi için kapanacak hastaneler de İmperial hastanesi için bina olarak kullanılabilir. Sonuç olarak terminal binasını diğer taşınmazlar gibi ucuza elden çıkarmak, kente yapılan en büyük haksızlık olacaktır” ifadelerini kullandı.

ZORLUOĞLU İLE MUHTARLAR ARASINDA GERİLİM!

Trabzon Büyükşehir belediye meclisinde söz alan İYİ Parti Grup başkanvekili Arslan Güner "Geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olan bir arkadaşımız muhtarlar ile yaptığı toplantıda TİSKİ Genel müdüründen 8 ay randevu alamadığını söylediler. Böyle bir durum var mı? " sorularını yöneltti.

Murat Zorluoğlu: Muhtarlarla ilgili konuya ayrıntılı girmeyeceğim ama bütün birimleriyle bütün muhtarlarımızın taleplerine yetişmeye çalışıyoruz. Her gün ben muhtarlarmızla görüşüyorum. TİSKİ Genel müdürlüğümüzün kazandırdığı projeleri siz de ara ara tebrik ediyorsunuz. Burada TİSKİ genel müdürlüğümüz ile alakalı ifadeler doğru ifadeler değil. Orada konuşan bazı arkadaşlar ile alakalı ifadeler kullanırsam mahcup olurlar. Kendi çıkarlarına olmayan konularda farklı şeyler söylüyorlar. Dosyalarını çıkardım. Burada değil ama farklı ortamlarda bazı şeyler söylerim.

TAŞ DEVRİ UYGULMALARINDAN VAZ GEÇECEĞİZ!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dün yapılan Belediye meclisi toplantısında önemli bir konuya değindi. Vatandaşların şehir içi ulaşımlarında sıcak ve nemden bunaldıkları için araçların klima ile soğutulması gerektiği ifade etti. Belediye ve Şoförler Cemiyeti işbirliği ile vatandaşların mağdur olmaması için denetimleri arttıracaklarını söyledi.

Murat Zorluoğlu, “ Kapıları açarak araç soğutma taş devrinde kaldı. Belediye otobüslerimiz çok yoğun, dolmuşlar da aynı şekilde. Özellikle klima konusunda hem Belediye Ulaşım TULAŞ ekibimize hem de dolmuşçularımız nezdinde Şoförler cemiyetine tekrar hatırlatalım. Çok sıcak var. Temmuz ayı, nem üst düzeyde. Dolayısıyla lütfen; hem bizim otobüslerimiz için hem de dolmuşlarımız için söylüyorum, klimalar mutlaka açık bir şekilde olacak. Yani kapıları açarak araçları soğutma dönemi, taş devri uygulamasıdır. Dolayısıyla buradan aynı zamanda uyarıyoruz. Biz sadece bunu bir rica olarak söylemiyoruz. Denetleme yetkisi olan bir kurum olarak da, önümüzdeki günlerde ulaşım dairesi marifetiyle bu konudaki denetimlerimizi sıklaştıracağımızı da ifade edelim. Şoförler odası başkanımız Ömer Hakan Usta bu konuda çaba sarf ediyor. Bu konuda oldukça mesafe aldık, almaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ZORLUOĞLU KADROSUNA TAKVİYE YAPMALI!

Ak Parti Trabzon il teşkilatında uzun yıllar görev yapan Siyasi işler Başkanlığı yapan Maden Mühendisi Metin Güneş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu danışmanı oldu. Metin Güneş, en son Türkiye Gazetesi Bölge müdürlüğü görevini yapıyordu. Murat Zorluoğlu hem basında hem teşkilâtlarla ilişkilerini daha da güçlendirmek için doğru ve yerinde bir karar aldı. Aslında Murat Zorluoğlu’nun kırsalla bağlarını güçlendirmek içinde yine teşkilatların içerisi yetişen şuan muhtarlık yapan Sultan Göktaşı da değerlendirmesinde yarar vardır. Yine şehrin ekâbir kesimi ve kanaat önderleri olarak nitelendirilen merkezdeki esnaf ve iş dünyasındaki kişilerle de diyalogun güçlendirmesi için Fikret Yavuz’u da yanına danışman alırsa, kadrosunu daha da güçlendireceklerine inanmaktayız!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler