Anahtar Deliği 18.05.2021

Anahtar Deliği 18.05.2021

Anahtar Deliği 18.05.2021

İYİ Parti ve Çakıroğlu arasında buzlar eridi mi?

Pandemi nedeniyle uygulanan 17 günlük kısıtlama nedeniyle yapılamayan meclis toplantıları başladı. Ortahisar belediyesi Mayıs ayı meclis toplantılarının ilki dün yapıldı. İYİ Parti grup başkan vekili Berrin Erkuloğlu, grubu adına yaptığı konuşmada, İYİ Parti’den istifa eden Davut Çakıroğlu’na da yer verdi.

Erkuloğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir takım nedenlerle, Önce grup başkan vekilliğinden daha sonra da partimizden  istifa eden  sayın Davut Çakıroğlu’na geçen süre içinde partimize yapmış olduğu hizmetlerden, katkılardan dolayı grubum ve şahsım adına  teşekkür ederim. sayın Davut Çakıroğlu gibi; şehrini önemseyen , kafa yoran, hizmet odaklı, seçilmişliğin sorumluluk bilinci ile hareket edenler  bize zorluk değil ,güç verir  azim verir. Yolu açık olsun. Yolumuz açık olsun.” İfadelerini kullandı.

Çakıroğlu ise “Güzel sözler için teşekkür ediyorum. Seçilmiş bir meclis üyesi olarak görev sürem devem ettiği sürece bu şehre hizmet etmeye devam edeceğim” ifadelerine yer verdi. 

Gayet samimi karşılıklı jest tarzında geçen iki konuşma iki tarafında buzlarının eridiğini gösteriyor. 

Kısacası Çakıroğlu ile İYİ Parti arasında kırgınlık var ama vazgeçiş yok gibi. Hatta Çakıroğlu dün İYİ Parti sıralarındaki yerinde oturdu.

Açıkçası son günlerde yaşananların ardından Çakıroğlu İYİ Parti buluşması yeniden yaşanacak gibi. Kısa zamanda olmayacak ama bu buluşmaya yeniden tanık olacağız diye düşünüyoruz

**
Ortahisar meclisinde 150 bin TL şaşkınlığı

Ortahisar Belediye meclisinin Mayıs ayı toplantılarına 150 Bin TL sözleri damga vurdu.

Belediye meclis toplantılarının internet üzerinden yayını konusunda istekte bulunan meclis üyelerine cevaben konuşan Ahmet Metin Genç “Arkadaşlara araştırma yaptırdım. Büyük bir maliyet çıktı” dedi ve toplantı salonunda tekrar bilgi alan Genç’e maliyetin 150 Bin Lira olduğu bilgisi yeniden verildi.

Açıkçası yıllardır internet yayıncılığı yapan bir kurum olarak, internet yayını için verilen 150 bin lira maliyet bize çok abartı bir rakam geldi. Bu fiyatın içerisinde neler var çok merak ettik. Meclis toplantısında site tasarımı ve teknik malzeme denildi ama yine de bize kabul edilebilir bir fiyat gibi gelmedi.
Eğer niyet canlı yayın yapmaksa tavsiyemiz bu konunun, olaya hâkim kişiler tarafından yeniden değerlendirilmesidir. Sonuçta 7/24 canlı yayın da gerçekleştirilmeyecek. Çok daha makul rakamlara yayın olayını rahat bir şekilde halledebileceklerini düşünüyoruz.

Ayrıca diyelim ki 150 bin TL gerçek bir rakam. Salonda “O kadar şeye para harcanıyor, 150 Bin TL mi bulunamadı bu iş için?” sözlerini de kulaklarımızla duyduk. 
**

Salih Cora çok kızdı: Boş yapmayın
Son günlerde mafya lideri Sedat Peker’in siyasiler hakkındaki iddiaları gündemi meşgul ediyor. Hakkında hukuki işlem başlatılan ve yurt dışında olan Peker, Youtube kanalı üzerinden yayınladığı videolar ile özellikle iktidar partisini hedef almış durumda. 

Konu hakkında açıklama yapan Trabzon Milletvekili Salih Cora çok sert ifadeler kullandı. Cora sözlerine “Boş yapmayın,” diye başlayarak “Bugünün Türkiye’sinde mafya, uyuşturucu baronları, çete reisleri ve bilumum psikopat ruhlulara pabuç bırakacak bir yönetim anlayışı yok. Ateş olsa cirmi kadar yer yakacak olanlar ipe sapa gelmez iftiralarla gündem olmaya çalışıyorlar.

Terörü kökünden kazıyan, örgüt mensuplarını kulağından tutup yakalayan, uyuşturucu baronlarını ‘yakaladığınız yerde’ dövün diye haykıran, hiçbir organize suç örgütüne prim tanımayan bir içişleri bakanını, sallapati ifadelerle yıpratacağını düşünenler büyük bir hezeyan içindedir.
Bu saldırılar büyük bir kuyruk acısıdır.

Mafyanın ağzına bakarak siyaset üretmeye çalışan muhalefetin ise vay haline...

Ne büyük tükenmişlik...” şeklinde konuştu.

**
KTÜ'de adrese teslim ilan iddiası

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Odun Mekaniği ve Teknolojisi Anabilim Dalı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu’ndan kafaları karıştıran bir paylaşım geldi. Orman Fakültesi’ne alınacak personel ilanını paylaşan Çolakoğlu “İlginç bir ilan” notunu düştü. Çolakoğlu’nun bu paylaşım sosyal medyada hızla yayıldı. Yapılan yorumlarda adrese teslim iş ilanı görüşü çok baskın bir şekilde yer aldı.

KTÜ’de görev yapan bir Profesörün kendi fakültesine alınacak bir personel ilanı hakkındaki paylaşımı elbette ki ilgi çeker. 

Bu paylaşımdan sona bir iddia daha ortaya atıldı. Çolakoğlu’nun paylaşımındaki resimde ikinci sırada olan ilana da dikkat çekildi.

İlanda işe alınacak personelin İngilizce öğretmeni olması istendiği, bir çok fakültenin bu ilana açık olması gerektiği ve kapatıldığı belirtildi. Ders vermeyecek bir kişiden 4 yıl üniversitede çalışmış olma şartı ve İngilizce puanının 50 olarak belirlenmesi ise özellikle vurgulandı.

Her iki ilan için de bu şekilde bir takım imalar ve iddialar ortaya atıldı.



**
Vakfıkebir’e 2. patent
Vakfıkebir Ekmeğinin ardından Vakfıkebir Külek Peyniri ’de coğrafi işaret aldı.  Coğrafi İşaretli Vakfıkebir Külek Peynirinin üretimi ilçede yeni istihdam olanakları sağlayacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Türk Patent ve Marka Kurumundan Vakfıkebir Belediyesi’ne gönderilen bildirim yazısında Vakfıkebir Külek Peynirinin tescile hak kazandığı müjdesi verilerek kurum tarafından düzenlenecek olan Coğrafi İşaret Belgesinin önümüzdeki günlerde Vakfıkebir Belediyesi’ne teslim edileceği ifade edildi.

Başkan Muhammet Balta da 3 yıllık mücadelenin sona erdiğini ve ilçede yeni istihdam kapısı olacağını söyledi.

Külek peynirinden beklenti büyük. Umarız birçok kişi için iş kapısı olur.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler