Anahtar Deliği - Koray Aydın her zaman farklı17.4.2015

Trabzon’un en deneyimli milletvekili ve eski bakanlarından Koray Aydın, bir siyasetçi olarak önemli özelliklere sahip bir isimdir.

Anahtar Deliği -  Koray Aydın her zaman farklı17.4.2015

İKTİDAR DÜZKÖY’DEN BAŞLIYOR

Dünü dinlenerek geçiren AK Parti Trabzon Milletvekili adayları bugün ki ilçe turlarına Süleyman Soylu’nun grup başkanlığında Düzköy’den başlayacak.

CHP milletvekili adayı Haluk Pekşen’in Soylu Fenerbahçe üyesi iddiası, sosyal medyada etkisini sürdürürken, vatandaşla birebir görüşmesinde Soylu’ya destek giderek artıyor. İyi bir hatip olması ve konuşma üslubundaki inandırıcılığı Soylu’yu ön plana çıkartıyor. AK Parti Trabzon milletvekili adaylarını ilçelerde dinleyenlerin ilk izlenimlerine göre, Türkiye’yi 2002’den buyana tek başına yöneten iktidar köylerde yol, ilçe ve şehir merkezlerinde işsizlikten yana sıkıştırılmaya devam edildiği. Görünen o ki iktidara bu eleştiriler seçim sandığına kadar devam edecek.

KORAY AYDIN HER ZAMAN FARKLI

Trabzon’un en deneyimli milletvekili ve eski bakanlarından Koray Aydın, bir siyasetçi olarak önemli özelliklere sahip bir isimdir.

Liderlik vasıfları taşır ve bu özelliğini her türlü girişiminde de fark yaratarak göstermiştir. Dün Trabzon’da seçimin startını verirken bir olay yaptı ve tüm milletvekili adaylarıyla birlikte partililerini havaalanında topladı ve büyük konvoylarla şehre girdi, bu seçimin galibi MHP olacak Trabzon’da milletvekili sayımız artacak mesajı verdi. Trabzon’dan ilk olarak 1991 yılında milletvekili seçilen Koray Aydın, MHP’nin tek başına girdiği genel seçimlerde ne zaman aday olduysa peşine ikinci bir isim meclise getirememiş olmanın ezikliğini taşıyor. Onun için Koray Aydın, MHP’nin Trabzon’da her şeyi olarak kabul görüyor ve bu seçim en az üç milletvekili diyerek yola koyuluyorlar.

PEKŞEN FARK YARATIYOR!

Milletvekili listeleri açıklanır açıklanmaz AK Parti Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Süleyman Soylu’nun Fenerbahçe üyesi olduğunu ortaya atarak önemli bir tartışmanın fitilini ateşleyen CHP 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen farklı gündem yaratmaya devam ediyor.

Önceki gün bir toplantıda CHP olarak hedeflerinin Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak olduğunu ifade ederken, bir gün sonra ise son kurultayda destek verdiği genel başkan adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi Trabzon’a davet edip, Yomra’nın Yokuşlu Köyü’e çıkarıp anacığının elini öptürüp, merhum ağabeyi Muammer Pekşen’in kabrını ziyaret ettirirken, seçim süreci boyunca kendisinden çok daha büyük sürprizler beklenmesinin ipuçlarını vermiş oldu.

GÖRÜNTÜYÜ NEDEN ATLIYOR?

Ağzı iyi laf yapan, her türlü konuşmasında farklı mesaj vererek gündem yaratmasını bilen Haluk Pekşen’in Ankara’dan gelerek bu kadar seçkin milletvekili aday adaylarıyla yarışa girip birinci çıkmasının şansla değerlendirilecek tarafı yok, keskin zeka ve akıl işidir.

CHP’nin 1. sıra adayı Haluk Pekşen’de bu zeka mevcut. Ancak seçim start aldığı günden beri tüm partileri izliyoruz, tüm adaylar birlik berberlik mesajı verebilmek için, basına görüntü verip halkın güveneni ekip olarak kazanmak için kameraların karşısında toplanmanın ve parti tabanının beklediği pozu vermek de bir beceri işidir, ustalık ister. CHP milletvekili adayları Trabzon’da henüz böyle bir boz vermiş olmadıklarına göre ve bu bozun verilmesini en çok arzu etmesi ve yapması gereken Pekşen olduğuna göre, gecikmesinde büyük bir yanılgı olmalı, unutkanlık olamaz!

CANALİOĞLU İÇİN KONUŞULANLAR!

Gülümsedi, sarıldı öptü, el salladı ve gönüllerde Volkan Abi olarak yer etti. Ancak siyasette kalıcı olmak siyasi yoldaşlarının gönüllerinde yer edinebilmek için önüne gelene gülümsemek, sarılıp öpmek Volkan Abı olmak yetmiyormuş meğer.

İnsanların ve özellikle partidaşlarının taleplerini yerine getirmek için onları ciddi anlamda dinlemek, teşkilatların ihtiyaçları karşısında elini taşın altına koymak ve dahası genel başkan önseçime girmeyi kabul ettiği yerde, sende bu yetenekler varken önseçim teklifine öncülük yapıp balıklama dalman gerekiyor. Volkan Canalioğlu siyasetin gerçeklerini yapamadığı için sırf milletvekilliği adaylığından değil, CHP’lilerin gönlünden de düşüverdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar