Anahtar Deliği - Afgan ve Suriyeliler turnuva düzenliyor! - 14.07.2022

Fatih Sultan Mehmet'in namaz kıldığı camide tuvalet tabelaları, İyi Parti’nin merkez ilçe yönetimi de varmış! Beşikdüzü Ahmet Kıran diyor! Trabzon Demokrat Parti’de hareketlilik! Tonyalılar şenlikte buluştu, Trabzon Kızılayı gönülleri fethetti!

Anahtar Deliği - Afgan ve Suriyeliler turnuva düzenliyor! - 14.07.2022

FATİH SULTAN MEHMET'İN NAMAZ KILDIĞI CAMİDE TUVALET TABELALARI

Ortahisar Fatih Büyük Cami yanında bulunan tuvaletin 6 tabelası var.

Konuyu gündeme getiren Trabzon Valiliği eski özel kalem müdürü Hasan Kamber Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethi sonrası ilk Cuma Namazını bu camide kıldığını hatırlatıp “Vakıflar Bölge Müdürlüğüne 100 metreden daha yakın bir yerde sorumlu olduğu alanda ne olup bittiğinden haberi olmayanlar bu şehirde görev yapıyor.” İfadelerini kullandı.

Kamber “Vakıflar Bölge Müdürlüğüne 100 metreden daha yakın bir yerde sorumlu olduğu alanda ne olup bittiğinden haberi olmayanlar bu şehirde görev yapıyor. "Fatih Sultan Mehmet, Trabzon'u fethettikten sonra ilk Cuma namazını burada kılmıştır" demekle olmuyor bu işler. Caminin etrafı da tıpkı bu tabelalar gibi mezbelelik. Avlusu da temizlenmeyi bekliyor.” dedi.

İYİ PARTİ’NİN MERKEZ İLÇE YÖNETİMİ DE VARMIŞ!

Trabzon’da muhalefet Partileri’nin en büyük rakiplerinin kendileri olduğunu yazmıştık. Dün sosyal medya’da gezerken gözümüze bir haber takıldı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yaptığı paylaşımda Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Erdal Uzun ile birlikte, Ortahisar Ziraat Odasını ziyaret ettik” demiş. Bizlerde bu sayede İYİ Parti’nin Ortahisar’da bir İlçe Başkanı ve yönetim kurulu olduğunu öğrenmiş olduk. İYİ Parti Trabzon’daki teşkilatlarını gözden geçirmediği, heyecanlı, çalışkan isimler bulamadığı sürece, “Trabzon’da sadece iyi insanların kurduğu iyi bir parti vardı” şeklinde anılmaktan öteye gidemeyecektir.

BEŞİKDÜZÜ AHMET KIRAN DİYOR!

Beşikdüzü’nde CHP'de İlçe Başkanlığı yarışı hızlandı. üç adayın yarıştığı seçimde, ibre Ahmet Kıran'dan yana görünüyor. Belediye Başkanlığı seçiminde Ramis Uzun'un kazanması için çalışan CHP ilçe yönetimine karşı bu seçimlerde, olağan üstü seçime gidilmesi için bizzat imza veren ve başka bir adayı destekleyen Ramis Uzun’a, parti tabanından tepki gittikçe artıyor. Diğer iki aday Şakir Yenigün ve Adil Barutçu’nun, Belediye Başkanlığı seçiminde hiç ortalıkta görünmediği, son üç yıldır partiye bile uğramadıkları halde, şimdi ortaya çıkıp adayız açıklamalarında bulunmalarını parti üyeleri yadırgadıklarını ifade ediyorlar.

TRABZON DEMOKRAT PARTİDE HAREKETLİLİK!

Demokrat Parti İl ve İlçe teşkilat Başkanları, il binasında istişare toplantısı gerçekleştirdiler. Demokrat Parti GİK üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Zafer Hamamizade’nin de katıldığı toplantı da, ilçede teşkilatlarının halkın sorunlarıyla alakalı derlediği raporlar, masaya yatırıldı. Verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Hamamizde, ‘önümüzdeki günler de Demokrat Parti2nin Trabzon’da önemli hamleleri olacak. Halkımızın teveccühü bizleri son derece mutlu ediyor. Demokrat Parti ruhu eski günlerde olduğu gibi Trabzon’da yeniden canlanacak” dedi.

TONYALILAR ŞENLİKTE BULUŞTU

Bölgemizde yaz ayının gelmesiyle birlikte yayla şenlikleri hız kesmeden devam ediyor. Trabzon’un her ilçesi bir kaç şenlik birden yapılıyor. Pandemi sonrası yapılan şenliklere vatandaşlarında ilgisi oldukça fazla oluyor. Yayla şenliklerinin en yoğun olduğu ilçelerimizin başında Tonya geliyor. Tonya’da 5. Geleneksel Zere Yaylası Karabdal Şenliği düzenlendi. Yöresel sanatçıların sahne aldığı şenliğe, yoğun bir katılım sağladı. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’inde katıldığı şenliklerde, vatandaşlar bol bol horon oynayıp stres attılar. Beşel’de vatandaşlarla birlikte horon oynamayı ihmal etmedi. Osman Beşel, “Şenliğin kusursuzca düzenlenmesinde katkısı olan herkesi kutluyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi

TRABZON KIZILAYI GÖNÜLLERİ FETH ETTİ!

Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr.Oğuz Kara, Kurban Bayramı dolaysıyla, Kızılay heyetiyle gittikleri Makedonya’da kurban eti dağıtım çalışmalarını tamamladılar. Çok verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden Dr.Oğuz Kara, şunları söyledi; “Kurban faaliyetimizin son gününde Makedonya Büyükelçisi Sayın Hasan Mehmet Sekizkök’ü ziyaret ederek, programımızı tamamladık. Sayın büyükelçiyle ecdat yadigârı topraklar ve üzerinde halen yaşayan Türklerle ilgili çok verimli bir görüşmemiz oldu. Buraların bizim Anadolu’dan bir farkı yok, çokça gelip kardeşlerimizin yanında olduğumuzu onlara göstermemiz gerekiyor. Mesele maddi yardım değil, aslında ruhen onlarla birlikte olmamız gerekiyor. Kızılay’la sadece et dağıtmadık, gönüllere de dokunduk. Sarıldık, kucaklaştık, kimi zaman gözümüzden bir kaç damla yaş damladı. Yarın dönüş yolundayız. Kalbimizin yarısı buralarda Osmanlı’nın deyimiyle Evladı Fatih Han topraklarında kaldı” ifadelerini kullandı.

AFGAN VE SURİYELİLER TURNUVA DÜZENLİYOR!

Trabzon’da Afganlı ve Suriyeli gençler tek tip forma ile halı saha turnuvası düzenliyor. Hafta da en az üç gün oynanan müsabakalar oldukça heyecanlı geçiyor. Suriye ve Afganlı gençlerin halı saha maçlarını izleyen Trabzonlu vatandaşlar, tepkilerini dile getirmekten geri durmuyorlar. Trabzonlu vatandaşlar, “Yaş ortalamaları 18 ile 20 arasında olan Afgan ve Suriyeli gençleri izlerken, Suriye’de savaşan Mehmetçiklerimiz aklımıza geliyor. Suriye ve Afganlı vatandaşların kadın, yaşlı ve çocuklarını ülkemizde misafir edelim. Yardımcı olalım. Buna bir şey demiyoruz. Fakat eli silah tutabilen bu gençler burada halı saha turnuvası yaparken, bizim körpecik evlatlarımız Suriye’de savaş veriyor, yaralanıyor, şehit oluyor. Yetkililer bunu ne zaman görecekler. Burada halı saha turnuvası yapıp keyif sürenlerin, bir an önce ülkelerine geri gönderilmeleri gerekiyor. Gitsinler ülkelerini savunsunlar” ifadesini kullandılar.

HAZIRLAYAN: Atakan KADIOĞLU

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler