Anahtar Deliği - Bıyık’tan gövde gösterisi - 14.06.2021

Cuma günü silahlı saldırı düzenlenen ve saldırıyı yara almadan atlatan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a büyük bir destek geldi.

Anahtar Deliği - Bıyık’tan gövde gösterisi - 14.06.2021

Kaşüstü’nde tam her şey güzel oldu derken…

Yomra’da Kaşüstü mahallesi’nde bulunan Kamelya sokakta uzun yıllardır devam eden alt yapı, yol ve peyzaj çalışmalarında sona gelindi.

Rogar kapaklarının yol seviyesinin altında bırakıldığı çalışmada oluşan görüntü güzel olsa da araçlar için tehlike yarattığı yönünde şikayetler gelmeye başladı.

Bunun yanı sıra daha önce çalışmalar elektrik hatlarının yer altına alınması bölgede yaşayanlar tarafından en olumlu gelişme olarak görülmüştü.

Ancak bu durum uzun sürmedi. Yine kolaya kaçıldı, teller yer altından çıkarılarak yine direklere yükseldi.

Bu durum mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı. Yıllar sonra mahallede çamurdan çukurdan kurtulmanın mutluluğu yaşanırken elektrik tellerinin yine direklere çıkması vatandaşlar tarafından eleştirildi.

**

Komplo teorisyenleri fena patladı

Trabzon’da son günlerin en çok konuşulan konusu Yomra Belediye Başkanı’na düzenlenen alçak silahlı saldırı girişimi oldu.

Başkan şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Silahlı saldırı sonrası bazı çevreler olayı oldukça iğrenç seviyeye çekmeye çalıştı.

Bunu açık açık sosyal medyadan yaptılar, haberlere yorum olarak da yaptılar.

Daha zanlılar bile belirlenmemişken işi siyasete dökme çabasına girenlerin bir kısmı sorumlu olarak AK Parti’yi gösterirken bir kısmı ise İYİ Parti’nin oyunu diyerek hedef gösterdi.

Bu durum elbette siyasi çekişmelerin, saldırgan söylemlerin bir sonucu. İnsanların psikolojik olarak geldikleri durumun dışa vurumu.

Sonuç olarak olay komplo teorileriyle tamamen alakasız iptal edilen ihaleyle bağlantılı çıktı.

Valiliğin açıklamasıyla ve ifadelerle saldırıyı, İhalesi iptal olan bir ailenin oğlunun azmettirmesiyle para karşılığı tutulan bir tetikçinin gerçekleştirdiği ortaya koyuldu. Tetikçi de olayı ayrıntılarıyla anlattı.

Kısacası ön yargılı komplo teorisyenleri, suyu bulandırmaya çalışanlar bir kez daha patladı.

**

Bıyık’tan gövde gösterisi

Cuma günü silahlı saldırı düzenlenen ve saldırıyı yara almadan atlatan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a büyük bir destek geldi.

Sadece Trabzon’dan değil ülkenin her yerinden destek mesajları alan Başkan Bıyık, kendini çabuk toparlayarak moral bozmadan kendisini hemen vatandaşların arasına attı.

Bir anlamda tehditlerden korkmadığını ortaya koyan Başkan Bıyık sokağa inerek vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Vatandaşlar da kendisine yoğun ilgi gösterdi büyük bir destek gördü.

Başkan Bıyık “ esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek hemşehrilerimle sohbet ettim. Yomra, kalbi temiz, gönlü güzel insanların şehridir. Bir kaç kendini bilmezin ilçemizi lekelemesine asla müsaade etmeyeceğiz. Biz, hep birlikte Yomra'yız...” ifadelerini kullandı.

**

CHP’li Oyman’ın dayısına kamyon çarptı

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman dün bir açıklama yaptı. Oyman, Gülcemal’in yapıldığı bölgede bulunan yürüyüş yolu üzerinde dayısına kamyon çarptığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu açıklarken bölgede güvenlik sorunu olduğunu dile getirdi.

Oyman şu ifadeleri kullandı;

Dün gerçekleşen olay sonrası Sahil yolundan Beşirli mahallesi akıllı kavşağına bağlanan yol üzerinde şantiye giriş ve çıkışı bulunmasının tehlikeli olduğuna varılması gerektiğini düşünüyorum. Yaşanan olay sadece sürücü zaafiyeti değil belediye şantiyesinin iş güvenliği eksikliği ve şantiyeye böyle bir yol bağlantısıyla çıkış izninin verilmesidir. Yürüyüş yapanların yolu üzerinde olan, sahil yolunun yoğunluğuna çıkış yapan bu bölgenin düzeltilmesi gerekmektedir. Bu vesileyle ek olarak şantiye alanına rahatlıkla girebilmekte olduğunu da dile getirebiliriz, içeride herhangi bir güvenlik bulunmamaktadır. Bu durum iş sağlığı ve güvenliğini de yok saymaktadır. Daha büyük problemler yaşanmadan önlemler alınmalıdır.

**

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar