Anahtar Deliği - Zorluoğlu Haber61 canlı yayınında sorulan soruya böyle cevap verdi - 12.10.2021

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geçtiğimiz hafta Haber61’de Genel yayın Yönetmeni Tuncay Lakot’un konuğu olmuştu.

Anahtar Deliği - Zorluoğlu Haber61 canlı yayınında sorulan soruya böyle cevap verdi - 12.10.2021

Ataman’ın Zorluoğlu hayranlığı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı toplantıları başladı.

Meclis toplantılarının ilk günü oldukça hareketli geçti.

Özellikle TİSKİ ve Hidrofor konuları yine gündemi meşgul etti.

En ilginç çıkış da başkan vekili Atilla Ataman’dan geldi.

Murat Zorluoğlu’na methiyeler dizen Ataman, hayranlığını yaptığı konuşma ile ilan etti.

Ataman “Sayın Süleyman Soylu’yu Canından bıktırmışız. Bir bakan olarak İçişleri Bakanı olarak benimde bireysel olarak çok değer verdiğim, önem verdiğim, siyasette birlikte olduğum dönemlerin de olduğu başka partide de beraberdik. Süleyman Soylu’yu, Türkiye ve Trabzon Aşığı Süleyman Soylu’yu da Trabzon olarak canından bıktırmışız. Şu şuna yakın buna uzakla birlikte. Berat Albayraka gerektiği değeri vermeyi başaramamışız. Açık ve net. 4 Trabzonlu bakanımız var. Ancak gereken değeri vermediğimiz ve hakikaten çok da başarılı olan bu hemşerilerimiz adeta şuanda şehrimizden kaçıyor. Şehrimize gelmiyorlar. Arkadaşlar bu meclis Trabzon’un Parlamentosu ne olduğumuzu nasıl davrandığımızı Trabzon olarak nerde durduğumuzu ben kendi zaviyemden arz etmek istedim. Şehirliyi Küstürmüşüz. Ben Şalpazarı’ndan gelmişim Trabzonluyum diyorum. Hayır, ben Trabzon nüfusuna bağlı Şalpazarılıyım. Başkanım Çaykaralı. Trabzonlu olan zadelerden kimse yok. Çünkü onları küstürmüşüz. Şehri terk etmişler. Sanatçıyı küstürmüşüz. Bugün Türkiye’nin sanatçıların %35- 40’ı yazarlıkla ressamlıkta karikatüristlikte aşağı yukarı % 50’ye yakını Trabzonludur. Ama Trabzon’ çok azı kalmış. Yâda direniyor. Çoğu Küsmüş Kaçmış. Sermayeyi küstürmüşüz. Sermaye kaçmış. Para kazanan burada kalmamış. Şimdi sıra Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı Valilik, Kayyum Belediye Başkanlığı yapmış 64.61 reyle seçilmiş şehrin sadece konuşulan ve asla yapılamayan işlerine el atmış Murat Zorluoğlu’na gelmiş. Allah aşkına ya! Bu kadar Büyük Projede Bu kadar büyük işte 3 bin tane apartmanın 40’ında Hidrofor gerekli diye ve bu hidroforların olması yasal bir zorunluluk iken bu depoların olması yasal bir zorunluluk iken yani olması gereken şeyin olmadığından hareketle koparılan kıyamete bakarmısınız bir ya?” ifadelerini kullandı.

Ataman ayrıca “siz reyini alamadıklarınızın rızasını alan demokrat gelenekten merkez sağ geleneğin en iyi temsilcilerinden birisiniz. Sizi tekrar tebrik diyorum. Başkanım bu şehirde yaşama sebeplerini Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşlığına yarışır şekilde artırmaya bence devam edin. “ diyerek Zorluoğlu’ndan istekte de bulundu.

Ataman’ın bu çıkışı birçok kişide şaşkınlık yaşandı. Daha önce başkanlarını savunan çok gördük anca böyle aşk ile savunanı ilk kez gördük.

Şunu da söylemek gerekir ki Atilla Ataman bu sözleri söylerken hiçbir siyasi hedefi olmadığının altını defalarca çizdi.

Başkan için neler demişlerdi?

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim için seçimin hemen sonrasında neler demişlerdi hatırlayalım.

“Genç başkan, Akçaabat’ı bilmez, Tecrübesiz, İş Yapamaz… v.s”

Gelinen süreçte gördük ki evet doğru genç bir başkan. Hızına, azmine, çalışma performansına yetişmek kolay olmuyor. Bir bakıyorsunuz Ankara’da yatırımların peşinde, bir bakıyorsunuz Hıdırnebi Yaylasında proje incelemesinde, bir bakıyorsunuz sokakta vatandaşların arasında bir bakıyorsunuz geç saatlere kadar Belediye binasında idari işlerin başında. Yani kısacası nereye bakarsanız Osman Başkan karşınızda.

Akçaabat’ı bilmez dediler. Neye göre dediler niye dediler bilinmez ama gördük ki Akçaabat’ı çok iyi biliyor.

Hem geçmişi araştırıyor, hem şimdiyi planlıyor hem de geleceğin analizlerini yapıyor.

Öyle ki geçenlerde M.Ö – 2000 – M.S – 2021 Akçaabat sergisini Akçaabatlı Hemşehrilerinin beğenisine sundu.

Bu sergi ile Başkan Ekim “Akçaabat’ı bilmez” diyenlere öyle bir cevap vermiş oldu ki. Akçaabat’ı film şeridi gibi geçmişten alıp günümüze taşıdı. Hani Akçaabat’ı bilmezdi. Neye göre, kime göre bilmez? Keşke herkes yaşadığı şehri bu kadarını bilebilse...

Helal sana Osman Başkan. Sadece Proje, inşaat, yatırım v.s değil; şehrin kültür sanat hayatına da büyük önem ve destek veriyorsun. Akçaabat’ın adına yakışır işler yapıyorsun.

Yaptığı işlerin bundan sonra da takipçisi olacağız.

Anahtar Deliği 12.10.2021

**
Cüneyt Zorlu’yu kızdıran o ifade

Dün aynı zamanda Ortahisar belediye meclisi de vardı.

2021 yılı performans planını görüşüldüğü oturumda ortam bir anda gerildi.

Zorlu “Geçen yıl 1313 kişi olan personel sayımız 1358’e çıkmış. Orbel üzerinden belediyemize alınmış. Hangi şartlarda alındı bunlar? Buna bir çözüm bulamadık. Büyükşehir Belediyemiz bile bazı alımları zabıta kadrosundan alıyor. Ben 3 yıldır buradayım ve 1 kez ilan açıldığını görmedim. Bu bizim belediyemize yakışmıyor. Dışarıda binlerce insan işsiz bekliyor ama sanıyorum birilerinin adamı diye alınan personeller Orbel üzerinden çok kolay şekilde belediyeye alınıyor” dedi.

Zorlu’nun bu ifadeleri üzerine AK Parti Meclis Üyesi Ufuk Hoş, “En azından PKK’lı değiller” çıkışını yaptı.

Bu sözler sonucunda sinirlenen Zorlu, “Orayı oraya taşırsak başka şeyler konuşurum. Burada sunum yapıyorum. Personel alımını eleştiriyorum. Nereden biliyorsunuz PKK’lı olmadıklarını?” ifadelerini kullandı.

Hoş’un bu çıkışı İstanbul Büyükşehir belediyesine bir göndermeydi ve Zorlu’yu oldukça sinirlendirse de meclis devam ederken Zorlu’nun sakin kalmaya çalıştığı görüldü.

Ancak çıkışta karşılaşan ikili arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Araya giren diğer meclis üyeleri ikiliyi sakinleştirdi ve her hangibir sıkıntı olmadan meclis toplantısının dünkü oturumu tamamlandı.

**

Zorluoğlu Haber61 canlı yayınında sorulan soruya böyle cevap verdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geçtiğimiz hafta Haber61’de Genel yayın Yönetmeni Tuncay Lakot’un konuğu olmuştu.

Lakot, yeni terminal binasının yeri ile alakalı konu konuşulduğu sırada “DSİ’den aldığınız raporu nedeni kamuoyu ile paylaşmıyorsunuz?” sorusunu sormuş ve “Paylaşırız tabi” cevabını almıştı

Zorluoğlu o raporu ilk meclis toplantısında meclis üyeleri ile paylaştı. Sinevizyona yansıtılan raporu isteyen meclis üyeine de verebileceğini belirtti.

Böylece canlı yayında sorulan sorunun yanıtı meclis toplantısında verilmiş oldu.

Anahtar Deliği 12.10.2021

**

Hidrofor isyanı yapan binalarda şok eden gerçek

Trabzon’da süren altyapı çalışmalarının getirdiği yeni tartışma konusu üst katlara su çıkmaması ve binalara hidrofor denle basınç ayarlayıcı cihazların takılması oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkan Murat Zorluoğlu da , Tiski Genel Müdürü ali teketaş da bu binaların sayısının sadece 40 olduğunu daha önce söylemişti.

Dün gerçekleşen meclis toplantısında bir sunum yapan Tekataş, 3000 binada sadece 40 bina olduğunu ve bu binaları ziyarete gittiğini belirtti.

İlginç bir gerçeği de meclisle paylaştı.

Hidrofor takmak zorunda olan binaların 7’sinin yapı kullanma izninin olmadığını tespit ettiklerini belirtti.

Tekataş “Şimdi sorun hidrofor mu olmalı, yapı kullanma belgesi olmaması mı olmalı?” takdiri size bırakıyorum deyip sunumunu tamamladı.

Bu ilginç bilgi de meclis toplantısının dikkat çeken notlarındandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar