Anahtar Deliği- Bahçeli vurdukça ibre düşüyor! 10.5.2015

Seçim çalışmalarını bizzat siyasi parti genel başkanları gibi il il yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ki durağı Trabzon Atatürk Alanı olacak.

Anahtar Deliği-  Bahçeli vurdukça ibre düşüyor!  10.5.2015

BAŞKAN ADAYI GİBİ

Bugün Trabzon’un önemli bir konuğu var, Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Seçim çalışmalarını bizzat siyasi parti genel başkanları gibi il il yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ki durağı Trabzon Atatürk Alanı olacak.

Muhalefet partileri ne kadar tepki gösterseler, Yüksek Seçim Kurulu’na şikayet etseler de Cumhurbaşkanı Erdoğan ne eleştirilere aldırış ediyor, ne de yasal kurumlara yapılan müracaatları dikkate alıyor.

Bildiğini okuyor.

Halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanıyım, bu zamana kadar görev yapan cumhurbaşkanlarından farklıyım, bu farkımı sergilemem lazım, halkın tarafındayım, bana oy veren halkımın her türlü hakkını korumak ve gözetmek hakkına sahibim diyor Anadolu yollarına düşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm gayreti AK Parti’nin tek başına iktidarını devam ettirmekten daha ziyade, Anayasayı değiştirecek milletvekili sayısını yakalaması ya da Anayasayı referanduma getirecek çoğunluğa sahip milletvekiline ulaşması.

Asıl gayreti başkanlık sistemini getirmek ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini başkan olarak yönetmek.

BAHÇELİ VURDUKÇA İBRE DÜŞÜYOR!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli diğer siyasi parti genel başkanlarına nazaran partisinin seçim startını daha geç veriyor, seçim programını daha geç açıkladı, milletvekili adayları tanıtımında da geç kaldı.

Buna rağmen iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert vuruyor, ağır eleştiriler yapıyor. İktidar sözcüleri Devlet Bahçeli’nin eleştirilerinden zarar görmedikleri gibi bilakis Bahçeli vurdukça AK Parti ibresinin yükseldiği MHP oylarında ise azalma yaşandığını iddia ediyorlar. Bu iddia ne kadar doğru bilemiyoruz.

ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN TERCİHİ TİCARET

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeniden milletvekili adayı gösterilmedi, bu büyük bir haksızlık oldu Bayraktar’a, adaylığı bekliyordu ve aday gösterilmemesini gerektirecek bir yanlışının olmadığını hep savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar’ı Köşk’e alacağı söylendi, bu konu ikili arasında ciddi olarak görüşüldü ama Erdoğan Bayraktar’ın ailesi, özellikle oğulları Köşk işine sıcak bakmadılar, serbest rekabet ortamında kafalarına göre çalışan, üreten bu memleketin eşit bireylerinden olmayı yeğlediler ve babaları Erdoğan Bey’e Köşk görevini kabul edip bizi de Köşk’e mahkum etme dediler, Baba Bayraktar, çocuklarının lafını dinlemiş olacak ki, kendisi de Afrika’dan bir ülkeden gelen büyük çaplı konut projesi için bu ülkenin üst düzey yönetimiyle görüşmeleri hızlandırdı. Anlayacağınız Erdoğan Bayraktar ticaret hayatına daha yakın olduğu.

MALKOÇ TAM SİPER!

Şeref Malkoç, merhum Erbakan Hoca’nın en sağdık ve yakın adamlarından biri olmakla birlikte, en sırdaş ve kader davalarına bakan avukatı idi, birlikte çok çalıştılar, başarısını kanıtlamış bir dava adamı ve hukukçudur. Trabzon’dan AK Parti’den aday adayı olduktan sonra, aday gösterilmeyince silinip gideceğini bekleyenler çok beklerler.

Malkoç’un tüm beklentisi 7. Haziran seçiminden sonrası oluşacak tabloya. Başkanlık sistemini getirecek bir pozisyon ortaya çıktı mı, yani AK Parti 330 milletvekilini geçti mi, Malkoç ne partide ne de bürokraside görev kabul etmez, Tayyip Bey’in başkan olarak kuracağı kabineyi bekler. 7 Haziran’da milletvekili seçilecek olanlar başkanlık sisteminde kabinede yer alamayacağına göre Şeref Malkoç deneyiminde isme bir bakanlık düşeceğini kendisi biliyor ve takip ediyor.

CANALİOĞLU’NDAN DOST UYARISI

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, tepeden inme kontenjandan aday gösterilmedi diye partisiyle ilgili her türlü tespitlerinin önyargıyla karşılanması mümkündür.

Ancak kazın ayağı öyle değil. Eleştiri Canalioğlu’dan bile gelse partinin ileri gelenleri mutlaka dikkate almalı, araştırmasını yaptırmalı. Ne diyor Canalioğlu, doğu ilçelerinde yeterince süsleme yapılmamış, parti bayrağı aday posteri asılmamış, Canalioğlu’nun tespiti doğru, batı ilçeleri de doğudan farksız değil. Sırf merkeze ağırlık vermek, süsleme yapmakla olmaz, AK Parti nasıl ki şehrin en ücra köşesine kadar süsleme yapmışsa, onunla yarışıyorum diyorsan sen muhalefetsin daha çok süsleme yapmak zorundasınız

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler