Anahtar Deliği - Belediyenin çay zammına tepki! - 10.06.2021

İşletmesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Fatih Parkı’nda çay fiyatının 1.25 TL iken yüzde 20 zamlanarak 1.50 TL olmasına CHP Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt’ten tepki geldi.

Anahtar Deliği - Belediyenin çay zammına tepki! - 10.06.2021

Mumcu gençlik kollarıyla buluştu

AK Parti Trabzon il Başkanı Sezgin Mumcu, bir yandan Yomra’da yaşanan istifa krizleriyle uğraşırken bir yandan da teşkilatlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Mumcu dün de Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu toplantısına katılarak partinin gençleriyle buluştu.

Mumcu “Tüm gayretimiz gençlerimize daha güzel yarınlar bırakmak için. Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu toplantımızda genç kardeşlerimize, geleceğe dönük hedeflerimizi anlattık, onların istek ve taleplerini dinledik.” İfadelerini kullandı.

**

Belediyenin çay zammına tepki!

İşletmesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Fatih Parkı’nda çay fiyatının 1.25 TL iken yüzde 20 zamlanarak 1.50 TL olmasına CHP Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt’ten tepki geldi.

Söğüt, parkın önceki büyükşehir belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde düzenleme sebebiyle kapatıldıktan sonra bir yıllık ara sonrasında açıldığını hatırlatarak “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı M. Zorluoğlu açılışta yaptığı konuşmada, ‘Parkımızı biz işleteceğiz. Vatandaşın yeme içme zorunluluğu olmadığı, dinlenip güzel bir vakit geçirebileceği yer olsun istedik’ diyerek Fatih Parkı’nı hizmete açmıştı. Parkı belediyenin işletmiş olması, vatandaşa emrivaki yapılmaması ve bir bardak çayın 1 lira 25 kuruş olması vatandaşı memnun etmişti. Pandemi dolayısıyla kapandıktan sonra, parkın açılışını dört gözle bekleyenler -yasaklar kalkınca- parkın açılışına tam sevinecektiler ki, zam sürpriziyle üzüldüler.” Dedi.

Bu tip işletmelerin kar amaçlı olmadığını belirten Söğüt “ vatandaş memnuniyeti beklemek ne kadar doğru ise yapılan bu zam da o kadar yanlıştır. Boş vaktin geçirildiği, sıcaklarda soluklanılan, mola verilen bu parklarda, özellikle bu parkların müdavimi olan emeklilerin cebini yormayan fiyatlar makul ve mantıklı olanıdır. Vatandaşın hayatına küçükte olsa fayda sağlayacak maddi veya manevi dokunuşların takdir göreceğinin altını çiziyor, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin çay zammını geri alarak -hatta 1 liraya çekerek- vatandaşın takdirini kazanmaya davet ediyorum... “ ifadelerini kullandı.

**

MHP’den ilçelere çıkarma

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ekibi ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Tarım saha çalışmalarına devam ederken dün de bir çok ilçeyi ziyaret etti.

Tarım, Dernekpazarı, Of, Arsin ve Araklı’ya giderek partisinin ilçe teşkilatlarıyla buluştu. Tarım ve ekibi ilçelerdeki son durum hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

**

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde dikkat çeken detaylar

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantıları devam ediyor.

İkinci günü de dün tamamlandı.

7 madde karara başlanan meclis oturumu, karşı bir görüş olmayınca hızlı bir şekilde tamamlandı.

Dikkat çeken detay ise ilk gün sert bir tartışma yaşayan Bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu ile Başkan Vekili Atilla Ataman 2. Gün toplantısına katılmadılar.

İkilinin aynı gün oturuma katılmamalarının dikkat çektiği kadar, Yomra Belediyesi meclis üyesi olan ve AK Parti’den istifa eden Gözde Atasoy Koç’un ilk gün İYİ Parti sıralarında oturmasına rağmen 2. Gün AK Parti sıralarındaki yerine geri dönmesi oldu.

Bugün meclisin 3. Günü ve gelişmeleri takip edip size aktarmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler