Anahtar Deliği 09.04.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 09.04.2021

Anahtar Deliği 09.04.2021

AK Parti’den Mustafa Bıyık’a yanıt

Önceki gün Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye meclisinde çoğunluğun AK Parti’de olması sebebiyle bir çok taleplerinin reddedildiğini söylemişti. Bıyık “Yomra’ya düşmalık ediyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Bıyık, belediye meclisinden kredi kullanma yetkisi talep ettiğini ancak kabul edilmediğini ifade etmişti.
Bu sözlerin ardından AK Parti Yomra İlçe Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Bıyık’ın iddialarına tek tek yanıt verilen açıklamada “Ak Parti Yomra Yönetimi ve Ak Parti meclis üyeleri olarak, yapılması düşünülen hizmetlerin, önünü tıkamak veya engel olmak gibi düşüncemiz olsa idi bu güne kadar Sn. Belediye Başkanının talep ettiği ve yakla”şık 17.850.000 TL değerindeki borçlanma taleplerine Ak Parti grubu olarak onay vermezdik.” denildi.
Bıyık’a Yomra düşmanlığı yapıyorlar ”söylemini tekrar gözden geçirmesini önerilen açıklamada “ Bizler Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu ve Ak Parti Belediye Meclisi olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Yomra’mızın menfaatleri doğrultusunda hareket ederek yapılması muhtemel tüm yanlışların karşısında olup Yomra’mıza yapılan tüm hizmetleri desteklemeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz.” İfadeleri kullanıldı


Trabzon’un yeni kütüphaneye ihtiyacı var

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt Trabzon’un modern bir kütüphaneye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
Geçen hafta Kütüphane Haftası olduğunu ancak kimsenin Trabzon’un modern halk kütüphanesi ihtiyacından bahsetmediğini aktaran Söğüt “Son yıllarda, kütüphanelerin bilgi ve iletişim teknolojileri yönünden donanımlı, esnek ve rahat çalışma mekânlarıyla sosyal ilişkileri destekleyen ve özgür zamanın değerlendirilebilmesi için alternatif sunan kamusal mekânlar haline geldiği görülmektedir. Bu tespitten hareketle, 1966 yılından beri Atapark’ta hizmet veren Halk Kütüphanesi’nin artık yetersiz kaldığı, Trabzon’un yeni bir kütüphane ihtiyacı olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. “ dedi.
Söğüt sözlerini şöyle sürdürdü;
Bazı şehirlerde hem mekânsal, hem de işlevsel olarak çağa uygun kütüphaneler inşa edildi, ediliyor. Bakınız, Kültür ve Turizm Bakanlığına ait ülkemizin en büyük halk kütüphanesi, altı ay önce Erzurum’da açıldı. 10 bin metrekare alan üzerine 4 katlı olarak inşa edilen ve 1 milyon kitap kapasitesi bulunan kütüphanede, 3- 6 yaş çocukları için özel bir salonun da yer aldığı 23 ayrı okuma salonu kitapseverlere hizmet veriyor. Gruplar halinde çalışabilmek için sesli salonların da yer aldığı kütüphanede, kitap okumaya ara vererek dinlenmek isteyenler için kafeterya ve spor salonu ile oyun alanları, atölyeler, sinema, konferans, bilgisayar salonu bulunuyor. 

Şehrimizin de Erzurum’da olduğu, gibi kullanıcılarına olabildiğince üst düzeyde bilgi, kültür, sanat, eğitim odaklı hizmetler sunan, bunun yanı sıra ulusal ve küresel ölçekte araştırma ve çalışmalara bilgi kaynağı ve bilgi hizmet desteği sağlayan, kentin tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkarak gelecek kuşaklara bu mirasın aktarılmasına öncülük eden bir kütüphaneye acilen ihtiyacı vardır.


“Hıza yetişemiyorsun istifa et”dendi, partiyi bıraktı!

İYİ Parti Yomra teşkilatında dün dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
İYİ Partili Yomra Belediye Meclisi Üyesi Kemal Turan partisinden istifa etti. Partisinden ayrılan Turan meclis üyeliğinden ise ayrılmadı.
Turan’a yönelik olarak partiye gerekli katkıyı yapmadığı toplantılara da katılmadığı gibi eleştiriler yöneltiliyordu.
Yaşanan gelişme üzerine İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül açıklamada bulundu.
Akgül şu ifadeleri kullandı; Partimize mensup Yomra Belediye Meclisi Üyesi Kemal Turan'dan; Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'ın hızına yetişememesi, Yomra'nın hak ve menfaatine olan konularda taraf olamaması, belediyemizin çalışmalarını engellemek isteyen yapıların kontrolünde kalması nedeniyle Millet İttifak'ından, İYİ Parti'den ve Belediye Meclisi üyeliğinden istifa etmesini talep ettim. Sayın Turan, dün itibari ile partimizden talebim üzerine istifa etmiştir. Yapması gerekenin Yomra Belediye Meclisi üyeliğinden de istifa etmek olduğunu kendisine bildirmiş bulunuyorum. Kendisine yakışan Meclis üyeliğinden de istifa etmektir..
CHP –SP görüşmesi
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu son zamanlarda sahada daha çok vakit geçirmeye başladı.
Üst üste bir çok ziyaret gerçekleştiren Hacısalihoğlu ve ekibi bu kez Saadet Partisi’ne gitti.
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt’u ziyaret eden Hacısalihoğlu “Saadet partisi il başkanımız Sn.Cevat Kurt’ u  makamında  ziyaret ettik. Gündem yerelden genele sorunlar ve çözüm önerileri üzerine idi. Cevat beye ve yöneticilerine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.


Trabzon’da başhekimden aşı çağrısı: İmkanımız var sırası gelen yaptırsın

Trabzon’da patlayan koronavirüs vakaları ile mücadele sürerken bir yandan da 60 yaş üstü için aşılama devam ediyor. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Süleyman Türedi sosyal medya hesabından çağrı yaparak “Randevu alan kişi sayısından daha çok aşı imkânımız var” diyerek genel bir çağrı yaptı.
Türedi “Değerli Trabzonlular. Günlük randevu alan kişi sayısından çok daha fazla aşı yapma imkanımız mevcut. Lütfen ertelemeyin, sırası gelen vatandaşlarımız en kısa sürede aşımızı yaptıralım. Bu salgın ile mücadelede en önemli araçlarımızdan birisi aşıdır. Gerek Biontech gerek Sinovac aşısı her ikisi de etkin ve güvenlidir. Biontech aşısı teknik özelliklerinden dolayı sadece hastanemizde Kaşüstü Kampüsünde uygulanmaktadır. Lütfen sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını olsunlar ki zamanla virüse mutasyon için fırsat vermeyelim. Lütfen aşılarımızı tamamlayalım ki diğer ihtiyacı olan insanımıza sıra gelebilsin.
Kaşüstü Kampüsünde tüm hazırlıklarımızı yaptık, sorumluluk sahibi tüm halkımızı aşıya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Türedi’nin bu aşı davetini buradan da dillendirelim istedik. İki aşı da mevcut sırası gelen gitsin ve bu illetten kurtulma adına kendi üzerine düşeni yapsın.


İstanbul’da 1,5 TL olan pideyi örnek gösterip Zorluoğlu’na seslendi

Ramazan ayı yaklaştığında adettendir ki pide fiyatları açıklanır. Trabzon fırıncılar odası geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile pide fiyatlarına geçen seneden oranla zam yapılmayacağını ve aynı fiyatın uygulanacağını belirtti.
Yapılan açıklamada 500 gram pidenin 5 TL olacağı ilgisine yer verildi.
İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istanbul’da 365 gram pidenin halk ekmek büfelerinde 1,5 TL’den satılacağını açıkladı.
Bu açıklamanın ardından muhalefette gözler Zorluoğlu’na döndü.
İYİ parti Trabzin İl Başkan yardımcısı Oktay Çavuşoğlu “Sayın Zorluoğlu Trabzon Büyükşehir değil mi?” paylaşımını yaparak altına Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş’ın ekmeğin 1 TL olduğunu açıkladığı paylaşımı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun pidenin 1,5 TL olduğunu açıkladığı paylaşımını ekledi.
Adeta fırıncılar şehri olan Trabzon’da Halk ekmek gibi bir uygulama ne kadar uygulanır, böyle bir irade var mıdır? Tatışılır ancak vatandaş da sosyal medyadan televizyondan gördüğü lehine olacak uygulamaları kendi aralarında dillendiriyor.


Metin Atasoy’dan Divan Başkanlığı çıkışı

Bir zamanlar Trabonspor başkanlığı için kolları sıvayan ama daha sonra inzivaya çekilen Trabzonlu işadamı Metin Atasoy sessizliğini Divan Başkanlığı için bozdu. Atasoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisini arayanların mevcut >Divan Başkanı Ali Sürmen’den memnun olmadığını belirttikleri söyledi ve takipçilerinin fikrini sordu.
Atasoy “Sevgili Trabzonsporlu arkadaşlarım;
Öncelikle hepinize sağlık dileyerekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bildiğiniz üzere 28 Nisanda Divan kurulumuzun seçimli kongresi var. Birçok arkadaşım beni arayarak seçimle ilgili yorumlarımı soruyor...
Kendileriyle yaptığımız sohbetlerde genelde bugünkü Divan kurulundan memnuniyetsizliklerini ifade ediyorlar...
Arkadaşlarımdan ricam, Trabzonspor’umuz adına doğru kamuoyu oluşmasına katkı anlamında yorumlarını ve düşüncelerini burada bizlerle paylaşmalarıdır. “ifadelerini kullandı.
Atasoy konuya öyle bir yerden girdi ki Ali Sürmen’e karşı derin bir çalışmanın olduğunu da açıklamış oldu.
Trabzonspor’un Divan Kurulu Başkanlığı seçimi bugüne kadar olandan daha heyecanlı ve tansiyonu yüksek geçeceği aşikâr. Umarız Trabzonspor’un hayrına bir sonuç gerçekleşir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler